Stefan en Lisanne hadden 50 gasten, en dat maakte hun romantische boerderijbruiloft ook nog eens heel erg intiem…

Waarom hebben jullie besloten te trouwen?
Als eerst uiteraard omdat we van elkaar houden en met elkaar het leven willen delen. Wij hechten beide waarde aan de traditie trouwen en hebben om deze reden besloten dat wij dit wilden doen om onze liefde te bekronen.

romantische-boerderijbruiloft-4 bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-091 romantische-boerderijbruiloft-3 bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-145

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Al snel na onze verloving ben ik in me gaan verdiepen in trouwjurken, veel zoeken op Pinterest. Ik vond het wel erg moeilijk om van een plaatje te zien of deze jurk ook bij mijn figuur zou passen. Van tevoren wist ik wel al zeker dat ik geen traditionele jurk zou willen. Omdat we buiten zouden trouwen wilde ik graag een kortere jurk, een praktische reden dus, maar ook om het een speelse twist te geven.

Met twee foto’s van jurken die ik erg mooi vond ben ik samen met mijn moeder, schoonmoeder en schoonzus/ceremoniemeester naar Speksnijder in Bergambacht geweest. Een prachtige zaak met veel keuze en vriendelijk personeel. Ik heb beide jurken gepast, en ze waren wel aardig maar daar bleef het bij. De dame die ons hielp had ook zelf een jurk voor mij uitgezocht, absoluut niet een jurk die ik uit het rek zou halen. De jurk was qua pasmaat perfect en had ook wel iets. Ik vond hem alleen wat te klassiek en te braaf. Tevens zat er een band in de taille met een soort bloem er op wat ik veel teveel gefriemel vond en ook nog eens de verkeerde kleur. Speksnijder gaf aan dat ik er nog van alles aan kon veranderen mocht ik willen.

Die middag zijn we naar huis gegaan en de jurk bleef in mijn gedachten. Uiteindelijk ben ik nog eens gaan passen en zijn we dingen gaan aanpassen. We hebben bijvoorbeeld een groot gedeelte van de jurk afgeknipt om hem kort te maken, heel spannend moment was dat! Uiteindelijk was dit de perfecte jurk, ik voelde mij er fantastisch in en vind het nog steeds jammer dat je hem maar een keer aan hebt.

bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-217 bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-232 bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-263 bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-305 bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-354

Hoe zag jullie dag er uit?
Als ik onze dag in kernwoorden zou omschrijven is dat; intiem, relaxed, bourgondisch en landelijk. We waren er al snel uit dat we pas laat op de dag wilden trouwen, we wilden er absoluut geen hele dag van maken waarbij er van plek naar plek gesjeesd moest worden. We vonden het dus ook belangrijk om een locatie te vinden waar we alles in een keer konden doen. Ook wisten we al snel dat we ons ceremonie intiem wilde houden, dit wilden we samen beleven met de mensen die het dichtst bij ons staan. Uiteindelijk zijn dat ons beide gezinnen geworden en de oma van de bruid. Dit resulteerde er in dat er negen gasten bij onze ceremonie waren. Dit zorgde voor een zeer intieme ceremonie wat wij als heel erg prettig hebben ervaren.

De locatie waar onze hele dag heeft plaats gevonden is B&B de Ruige Weide in Oudewater. Een prachtige landelijke locatie met mogelijkheden buiten maar ook plekken waarbij je overdekt bent. Daarnaast wordt dit gerund door een fantastische gastvrouw Nicole Schouten. Deze locatie liet het niet toe om in de avond uren harde muziek te draaien vanwege de ligging. Hierdoor kon er geen “dansfeest” komen en wij wilden ook niet naar een andere locatie dus er moest wat aangepast worden. Wij houden beide van goed eten en drinken en wisten dan ook al snel dat dit een grote rol op onze dag zou spelen. Het kwam dan ook niet zo slecht uit dat we geen standaard dansfeest konden geven. Al snel besloten we dat we lange tafels vol met drank en eten wilde hebben waarbij al onze vrienden en familie met elkaar het eten en drinken zouden delen en waarbij iedereen met elkaar in gesprek is. Daarnaast zijn we liefhebbers van jazz/soul muziek en wilden we onder het eten een klein bandje die deze muziek kon spelen. Op deze manier wilde we ook voorkomen dat het stijf zou worden, wij wilden juist dat het delen en in contact komen met elkaar centraal zou staan.

Uiteindelijk hebben wij 50 gasten gehad waarbij dus de meesten rond begin van de avond aankwamen. Een vrij intieme bruiloft dus. Dit intieme hebben wij door middel van aankleding van de locatie proberen te versterken. Zo was er een hooiberg waar onze avond gasten werden ontvangen. In deze hooiberg was er een muur bekleed met foto’s van het bruidspaar vanaf hun geboorte. In de wagenschuur waar werd gegeten stonden twee lange tafels waar alle gasten plaats konden nemen. In de wagenschuur is veel gewerkt met de kleur wit. Witte vlaggetjes van oude vitrage, witte bollampionnen aan het plafond en witte lampionnetjes gemaakt van oude blikken op tafel. Daarnaast was er veel kaars/warm licht in de wagenschuur. Ook dit zorgde voor een landelijke en intieme sfeer.

Samen met alle gasten is er de gehele avond heerlijk gegeten en gedronken, gasten konden foto’s laten maken bij een zelfgemaakte foto wand en is er uiteindelijk zelfs door sommige gasten een klein dansje gemaakt. Onder het drie gangen menu waarbij schalen eten en flessen wijn op tafel stonden is er veel van plek gewisseld onder de gasten wat zorgde voor een dynamische sfeer. Na de maaltijd stond er een koffie kar klaar waar iedereen een heerlijk bakkie koffie kon halen.

bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-369 romantische-boerderijbruiloft-5 bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-398 romantische-boerderijbruiloft-2 bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-462 bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-532

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Eigenlijk hebben wij voor onze bruiloft nooit een budget gehad waar wij ons op hebben gericht. We hebben dan ook nergens op bezuinigd maar alles was eigenlijk gewoon een bewuste keuze. Zo hebben we bijvoorbeeld geen bruidstaart gehad. Dit hebben wij ook nooit gewild.

We hadden veel decoratie op onze bruiloft waarbij praktisch alles zelf gemaakt is. Ook dit is een bewuste keuze geweest. We wilden graag een landelijke sfeer creëren en hierbij paste ook wel dat je mag zien dat decoratie zelf gemaakt is. Daarnaast heeft iedereen meegeholpen bij het maken van de decoratie. De bruidegom en vader hebben de constructie van de foto wand gemaakt, moeder van de bruidegom heeft alle vlaggetjes gemaakt, moeder van de bruid heeft alle lampionnen van oude blikken gemaakt enz. Dit zorgde er voor dat de gehele bruiloft een samenwerking is geweest tussen beide gezinnen. Dit vonden wij erg leuk, om met elkaar samen te werken om de bruiloft onvergetelijk te maken.

Waarop is juist niet bezuinigd?
We houden ontzettend van goed eten en drinken. We zijn dus best wel even opzoek geweest naar een cateraar die voldeed aan onze eisen. Uiteindelijk is dit “lange tafels in het gras” geworden uit Woerden. Vanaf moment 1 klikte het goed met eigenaar Frans Hall en hadden wij het gevoel dat hij begreep wat wij graag wilden. Uiteindelijk heeft het team een fantastische avond neergezet met heerlijk eten maar ook de service van de dames die rond liepen in de bediening en de gastvrouw vanuit lange tafels was perfect!

Ook vonden wij goed muziek erg belangrijk, dit kan een avond maken of breken. We wilden graag live muziek in het genre jazz/soul. Dit is een hele zoektocht geweest. Uiteindelijk hebben wij via muziek-buro.nl het duo “Duo The Swing” gevonden. Dit is de perfecte aanvulling op onze avond geweest.

Als laatste vonden wij de fotografie erg belangrijk voor een mooie blijvende herinnering aan onze dag. We zijn langs geweest bij verschillende fotografen. Wij vonden het wederom weer belangrijk dat het zou klikken met elkaar en dat we het gevoel zouden hebben dat een fotograaf ons zou begrijpen en aanvoelen. Via via zijn wij terecht gekomen bij Shari en Jorieke van “bruidstaart met doperwtjes”. We hebben direct een goed gevoel bij hun gehad en hierin zijn wij absoluut niet teleurgesteld. De foto’s zijn prachtig geworden en  laten perfect de sferen van onze dag zien. Daarnaast vonden wij het heel fijn dat Shari en Jorieke zo opgingen in onze gasten.

bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-714 romantische-boerderijbruiloft-2 bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-783 bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-825 bmd-20150904-bruiloft_stefanlisanne-632

Waar komt versiering en aankleding vandaan?
Zoals eerder vermeld is bijna al onze versiering zelf gemaakt. Om ideeën op te doen heb ik samen met mijn schoonzus en tevens ceremoniemeester, Esther Heij veel op Pinterest gezocht. Esther heeft uiteindelijk de sfeer die ik liet zien via foto’s op onze locatie weten te projecteren. Ik heb mij geen moment druk gemaakt over de decoratie van de locatie. Esther had dit fantastisch in haar hoofd en heeft dit ook allemaal met hulp van beide gezinnen kunnen neerzetten.

Gouden tip;
Onze gouden tip is om vooral de dag zo te vieren zoals jullie dit willen en je niet druk te maken over wat de standaard is of over wat tante miep er wel niet van zal denken. Daarnaast is mijn tip om een weddingplanner of ceremoniemeester te regelen waarop je helemaal kunt vertrouwen en die jullie aanvoelt. Wij hebben ons geen moment druk gemaakt over het feit of er dingen wel geregeld zouden worden of over aankleding van de locatie. Hierdoor hebben wij onze bruiloft en de weg er heen heel relaxed kunnen beleven.

Lijst vendors:
Locatie: B&B De Ruige Weide in Oudewater
Catering: lange tafels in het gras
Fotografie: bruidstaart met doperwtjes
Muziek: Duo The Swing