Eens zin in een ander soort gesprek met je lief? Mijn relatietip: stel elkaar regelmatig gekke vragen. Waarom en hoe? Dat vind je in deze blog. Plus een extraatje, want er zit een heerlijk recept van Anniething Els bij!

Een van de dingen die MJ en ik heel leuk vinden om te doen, is elkaar random vragen stellen. ‘Is het gras altijd groener bij de buren?’ of ‘Welke songtekst heb je jarenlang verkeerd meegezongen?’ Dilemma’s op dinsdag vinden we ook fantastisch! Soms verzinnen we het zelf. De grappigste gesprekken komen hier dan uit voort! Af en toe een iets meer diepgaande vraag, waar we elkaar even laten stil staan bij levenskwesties, vinden we ook heel fijn.

Relatietip van Martine ♥

Stel elkaar regelmatig gekke vragen. Of gewone vragen, bizarre, grappige, simpele, diepgaande…  De onderliggende gedachte? Je blijft elkaar leren kennen. Natuurlijk, als je jarenlang een relatie hebt, ken je elkaar door en door. Toch zullen er altijd dingen zijn die je nog niet van elkaar wist, of die in de loop der jaren veranderd zijn. In je jonge, wilde 20-er jaren, zul je vast anders over dingen denken dan wanneer je 40 bent met heel wat meer levenservaring.

Naast dat je elkaar blijft leren kennen, is het ook nog eens een goede zelfreflectie. Waarom denk ik daar zo over? Wat maakt voor mij die herinnering zo fijn of juist niet? Af en toe heel goed voor je om daar bij stil te staan!

Het boekje ‘1000 vragen aan jezelf’ van Flow Magazine of het boekje ’78 vragen bij het ontbijt’, eveneens van Flow, kunnen jullie hier goed bij helpen. Wij halen er in ieder geval regelmatig inspiratie uit en zien de leukste vragen voorbij komen!

Een paar random vragen:

‘In welk beroep zou je waarschijnlijk ook goed zijn?’

‘Wat is het ergste waarover je hebt gelogen?’

‘Waar kwam je onlangs pas achter?’

Overheerlijke recepten en prachtige plaatjes van Anniething Els

En wanneer kun je die gekke vragen nou aan elkaar stellen? Tijdens een avond samen eten natuurlijk! Onderstaand recept komt uit de keuken van Anniething Els. Twee zussen, de een (Els) kookt, de ander (Anne) fotografeert. Ze delen al hun creaties en foto’s op hun Instagram, anniething_els. Neem echt even een kijkje, de recepten zijn om van te smullen en de plaatjes zijn prachtig!

Risotto met paddenstoelen, tijm en gegrilde kip

relatietip + recept Anniething Els

Ingrediënten (2 personen): ♥ 1 sjalot ♥ 1 teentje knoflook ♥ halve courgette ♥ 100 gram doperwten (diepvries) ♥ 150 gram risotto rijst ♥ 1 glas witte wijn ♥ 500 ml kippenbouillon (1 blokje) ♥ 1 kipfilet ♥ 250 gram paddenstoelenmix ♥ 35 gram geraspte Parmezaanse kaas ♥ paar takjes tijm ♥ olie ♥ peper en zout ♥ klontje roomboter


Bereiding:

1. Begin met het klaarmaken van de bouillon. Breng 500 ml water aan de kook en los 1 blokje kippenbouillon op. Snijd de courgette in plakjes en grill deze in de grillpan. Ondertussen kruid je de kipfilet met peper en zout. Snijd de sjalot en het teentje knoflook fijn, snijd de paddenstoelen in grove stukken en risp de tijmblaadjes van de takjes. Als de courgette gegrild is leg je deze apart. Zet het vuur van de grillpan laag en grill de hele kipfilet. Je wilt geen droge kip, daarom is het belangrijk dat het vuur laag is en draai je de kipfilet af en toe om tijdens het maken van de risotto.

2. Zet een pan op het vuur. Fruit de sjalot en de knoflook een paar minuten in olie op laag vuur. Schep de risotto rijst er door heen en bak deze 2 minuten mee terwijl je blijft roeren. Blus af met de witte wijn en roer tot de wijn bijna verdampt is.

3. De bouillon is klaar voor gebruik, zet de pan in de buurt van de risotto. Schep een soeplepel van de  bouillon in de pan. Blijf roeren in het begin! Zodra de  bouillon bijna is verdampt, schenk je er weer een soeplepel bij. Dit blijf je continue herhalen, schep na ongeveer 10-15 minuten de paddenstoelen en tijm er door heen. Blijf in de tussentijd doorgaan met het toevoegen van de bouillon tot de risotto gaar is. Voeg hierna de doperwten toe.

4. Als de risotto klaar is zet je het vuur uit en roer je er een klontje boter door. Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng dit eventueel op smaak met wat zwarte peper. Zet de deksel op de pan en laat het 2 minuten rusten.

5. Haal de kip uit de grillpan en snijd deze in stukjes. Serveer de risotto met de gegrilde courgette, gegrilde kip en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas.

Eetsmakelijk!

Coverfoto: Esther van Geenen Photography