Dit bruidspaar vond het belangrijk dat hun kinderen bij de bruiloft zouden zijn. Ze organiseerden een intieme bruiloft met hun liefste vrienden en familie!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Zowel mijn man als ik wilden heel graag trouwen. Alleen wilde ik pas het ja-woord geven in het bijzijn van onze kinderen. De spreuk/slogan op onze uitnodiging was dan ook: “Wij trouwen als een aangekleed gezin omdat de liefde ons een koningswens heeft geschonken.” Trouwen als gezin had voor mij een zeer grote emotionele waarde. Onze twee kindjes waren dan ook de rode draad door de trouwdag. Het moment waarop mijn dochter onder mijn sluier kroop tijdens de opmaak, is een onvergetelijk moeder-dochtermoment (en prachtige foto!).

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
De trouwjurk was net zoals het ontmoeten van mijn man, liefde op het eerste gezicht. Ik heb niet de typische bruidswinkels afgelopen maar was direct verkocht door een ontwerp van Karolien Verstraeten uit Antwerpen.  Ik heb drie jurken gepast maar bleef terug grijpen naar mijn eerste gedachte. Daar ik geen 18 jaar meer was en mama, had ik niet de klassieke prinsessenjurk voor ogen maar was ik eerder opzoek naar een moderne, eenvoudige jurk. Het rok-met-top-model sprak mij onmiddellijk aan. De rok was van zijde en het topje van kant met een mooie ruguitsnijding en 3/4 mouw.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Het favoriete onderdeel van de dag was ongetwijfeld de ceremonie verzorgd door Lieke (StoriesbyMabel). Het was een ware rollercoaster van emoties. Iedereen groot of klein, man of vrouw, stoer of emo liet een traan tot de pianist toe. Het gene wat mij het meest pakte, was het moment dan mijn man subtiel zijn tranen trachtte te drogen met de hand van onze dochter.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Waar ik enorm zenuwachtig ben voor geweest is of alle leveranciers wel zouden komen opdagen en ja, het weer.  Ook al hadden we er zeer weinig invloed op en hadden we een plan B bij slecht weer, het liet ons toch niet los. Gelukkig waren de weergoden ons goedgezind en hebben we prachtig weer gekregen.  Ook de leveranciers waren allemaal netjes present, niet tegenstaande dat de videograaf en cateraar in aanloop naar het huwelijk forfait hadden gegeven en wij lastminute opzoek moesten naar alternatieven. Niet eenvoudig daar de bruiloft op locatie was in de Ardennen. Dit voorval heeft mij enorm veel stress bezorgd maar gelukkig is alles goed gekomen.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Het plannen van de bruiloft vond ik zeer tof. Ik heb enorm genoten van het afschuimen van trouwbeurzen, het deelnemen aan workshops en van de zoektocht naar toffe leveranciers welke een weerspiegeling waren van onszelf.

Waar hebben jullie op bezuinigd? En waarop juist niet?
Waar wij absoluut niet op bezuinigd hebben is de locatie, de ceremonie en de fotograaf.  Voor ons waren deze drie het geheime ingrediënt van een onvergetelijk feest. Waar we wel op bezuinigd hebben is de decoratie daar de locatie op zich weinig aankleding nodig had. Met de prachtige bloemen van Bloomon, de bruidsjurken van onze beide moeders en enkele simpele vlaggetjes kwamen we heel snel in een zomerse feeststemming. Het enige wat wij nog extra gehuurd hadden, waren witte receptietafels en witte zitbanken. De typische Ardense omgeving/ tuin maakte het plaatje compleet.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Zorg zeker dat je iemand hebt aangesteld om de grote dag op het moment zelf in goede banen te leiden. Ik heb enorm veel stress gehad vooraf maar op onze huwelijksdag zelf heb ik alles kunnen loslaten doordat we wisten dat er iemand was op wie we konden rekenen. Er restte ons nog één ding: GENIETEN!

Leveranciers:
Fotograaf: Raisa Zwart
Ceremoniemeester en BABS: Lieke van StoriesByMabel
Haar en make-up: Blush and Blend

Trouwlocatie: Sechery – België
Trouwjurk: Karolien Verstraeten
Trouwpak: deVille – Turnhout
Bloemen: Bloomon
Stationery: Lowie Design
Catering: Guido Nuyts
Trouwringen: Elke van Herck
Muziek: Sven van den Wyngaert