Aniek en Wouter deden HEEL veel zelf voor hun bruiloft in het bos. En de schuur voor het feest stond 2 dagen vantevoren nog vol werkmateriaal. Maar daar zie je niks van terug! Check snel deze real wedding.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Toen we als 16-jarige onzekere pubers bij elkaar kwamen was ik vooral bezig met hoe leuk hij mij zou vinden en wanneer we elkaar weer zouden zien. Deze puberliefde was heerlijk: chatten op MSN, smsen, we spraken op woensdagavond af, deden leuke dingen en leerden elkaar steeds beter kennen. Het allermooiste was dat zijn vriendengroep en mijn vriendinnen ook ontzettend goed klikten waardoor er een grote hechte vriendengroep is ontstaan. In het weekend hoefden we nooit te kiezen maar zagen we elkaar en tegelijkertijd ook onze vrienden, in onze eigen keet, genaamd ‘De Kantine’. Deze puberliefde groeide uit tot een ware liefde. We zijn samen volwassen geworden. Daarom vonden we het na 12,5 jaar samen tijd om nogmaals bewust voor elkaar te kiezen. We wilden onze liefde centraal stellen en daar ruimte en aandacht aan schenken. En deze liefde wilden we vieren samen met de mensen die het dicht naast ons staan. Dit eindigde in het allermooiste trouwfeest!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Als perfectionist en eeuwige twijfelkont had ik tijdens de eerste pasafspraak bij een winkel in de buurt een trouwjurk uitgekozen. Nog diezelfde avond kwamen de twijfels, en de volgende ochtend, toen de winkel nog maar net open was, ging ik met lood in mijn schoenen terug naar de winkel om te vragen of ik nog even uitstel kon krijgen. Gelukkig waren ze ontzettend lief en konden ze de jurk die ik had uitgekozen nog annuleren. Bij de tweede pasafspraak bij La Bella Blanca in Zwolle werd ik bij binnenkomst al helemaal enthousiast. Ik had natuurlijk vooraf al mooie plaatjes op social media gezien maar toen ik er rondliep en echt zelf tussen de jurken mocht neuzen zag ik zoveel moois! Uiteindelijk heb ik daar mijn jurk gevonden: Lullaby van Anna Kara. Het is echt een jurk geworden die bij me past en bij het plaatje wat ik in mijn hoofd had van hoe ons trouwfeest eruit zou komen te zien.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Zonder twijfel de ceremonie samen met de aankomst. We trouwden in het bos, bij recreatieplas ‘de Oldemeijer’ op een verhoogd stuk gras met fantastisch uitzicht over de zwemvijver, het strand en de omliggende bomen. Terwijl alle daggasten daar op het gras naast de trouwtent stonden, tuften wij in een oude trabant, waar gigantisch veel rook uitkwam, het veld op. Vervolgens vond de trouwceremonie plaats waar we allebei het meest van hebben genoten. Met de combinatie van live muziek (zangeres en pianist), de hele setting, de meest leuke trouwambtenaar en de allerliefste woorden die we tegen elkaar zeiden was dit het hoogtepunt van de dag.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Wouter was vooraf het meest zenuwachtig over de locatie van het feest. We hadden gekozen voor een schuurfeest. Alleen deze schuur werd tot twee dagen voor de grote dag nog actief gebruikt als werkplaats. Bij de voorbereidingen moesten we overal doorheen kunnen kijken en erop vertrouwen dat het goed zou komen. Hier hebben we zelf ook keihard voor gewerkt waardoor ook Wouter uiteindelijk hartstikke blij en trots was op het eindresultaat. Ik was het meest zenuwachtig over het weer. Hoewel ik wel 100 keer tegen mezelf zei dat ik hier geen invloed op zou hebben en dit los moest laten zei ook 100 keer een stemmetje tegen me ‘als het maar droog is’, ‘hopelijk kunnen we buiten eten’.  Uiteindelijk op de dag zelf hadden we het mooiste weer van de wereld: 22 graden, regelmatig kwam de zon even gluren, we konden de hele dag buiten zijn en we sloten de dag af met een knalfeest in de schuur.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
We vonden het fantastisch leuk om te doen. Ik vond vooral het nadenken erover fantastisch leuk: Pinterest was mijn grootste vriend, nieuwe ideeën bedenken, samen inspiratie opdoen bij de leukste trouwbeurs ‘Engaged’ en vooral er heel veel over kletsen. Wouter vond vooral het actieve deel het leukst: het welkomstbord knutselen, samen met zijn broer de lichtletters uitzagen, alles in en rondom de schuur aan kant maken. Het trouwfeest zelf was het absolute hoogtepunt maar de voorbereidingen vooraf waren bijna net zo leuk!

Waar hebben jullie op bezuinigd? En waarop juist niet?
We hebben niet bezuinigd op de fotograaf. We wisten dat de foto’s de mooiste herinneringen van de dag zouden weergeven en dat is ook echt zo. We hadden de beste fotograaf gekozen, ze was ook nog eens erg leuk, en ze was erbij vanaf het moment dat we ons gingen klaar maken tot bijna het einde van het feest. We hadden al vrij snel besloten te bezuinigen op de trouwauto omdat we allebei niks met auto’s hebben en ook niet van die types zijn die graag met de auto op de foto willen. Maar uiteindelijk hadden we voor een klein prijsje via kennissen een fantastische gave auto geleend die perfect bij de hele sfeer paste.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Op een gegeven moment had ik zoveel ideeën en zoveel leuke dingen gezien op Pinterest dat ik door de bomen het bos niet meer zag. We hebben toen de hulp ingeschakeld van een goede vriendin van ons, Reneé Reinders. Zij is ontzettend goed met styling en we hebben gevraagd of zij dit deel van onze bruiloft op zich wilde nemen. Ik weet dat ze hier eigenlijk wel graag meer mee zou willen doen, ze was direct razend-enthousiast en zei gelijk ja. Ik wilde het niet helemaal uit handen geven, maar zij hielp ons om keuzes te maken, en te zorgen voor een passend geheel. Renee en ik hebben samen kringlopen afgestruind, nog meer ideeën opgedaan bij de beurs ‘Love and Marriage (dit is nu One Fine Wedding Day)’ en heel veel contact gehad over wat we wel en niet moesten doen. De hele styling van de feestschuur pakte zij op. We hebben hiervoor naast dat we zelf spulletjes hadden aangeschaft ook een aantal hele toffe spullen gehuurd bij ‘Madame Petite’. Naast dat Renee de schuur inrichtte zorgde zij ook deels voor de styling van de ceremonie. Mijn moeder had schitterende dromenvangers gehaakt, we hadden zelf nog het een en ander geknutseld, en dat alles heeft zij op de ochtend van de bruiloft met hulp van de ceremoniemeesters allemaal aangekleed.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Wat we ontzettend fijn vonden was dat we de avond voor de grote dag samen gingen slapen bij bed and breakfast ‘De Rheezer Kamer’, die ook de organisatie in handen hadden van de trouwceremonie. Hierdoor startte onze trouwdag heel relaxed, genoten we nog even samen van een heerlijk ontbijt dat voor ons verzorgd werd, om vervolgens allebei ons te gaan klaar maken voor de meeste bijzondere dag: Wouter in ons appartementje en ik bleef in de Rheezer Kamer waar mijn ouders, de kapster en visagiste ook naar toekwamen.

Maar onze allerbelangrijkste tip is toch: besteed aandacht aan je trouwceremonie! Bedenk welke sfeer je wilt neerzetten, bespreek dit met je trouwambtenaar, maak het persoonlijk: wat past echt bij jullie, waar houden jullie van en probeer dit met styling, woorden, bloemen en muziek te realiseren. We zijn er trots op hoe dit gelukt is waarbij ons levensmotto, die al jaren op de wc hangt, weer een grote plek heeft gekregen tijdens ons trouwfeest: ‘Vandaag is mijn lievelingsdag!’

Lijstje van vendors: 
Fotograaf: Ilka van Wieren
Styling: Reneé Reinders
Locatie ceremonie: Recreatieplas de Oldemeijer, onder leiding van Astrid Fidder van de Rheezer Kamer
Catering overdag: Rheezer Kamer
Locatie diner & feest: Feestschuur Roel Westerman
Catering avond: Colour Kitchen
Huur meubels: Madame Petite
Muziek ceremonie: Sharon Doldersum en Luko Hans
Muziek avond: Singer in Suit
Trouwjurk: La Bella Blanca Zwolle
Trouwpak: Schomaker Mannenmode Hoogeveen
Kapster: Soraya van Haircenter Vroomshoop
Visagist: Marion Reefman
Sieraden: Bobini Roots
Trouwkaart: Annemijn Ontwerpt
Decoratie: Weddingdeco, DIY