Deze blog is geschreven in samenwerking met Blik en Bloos Fotografie

Steeds meer vrouwen kiezen voor een boudoir shoot: romantische foto’s van jezelf met een sexy twist. Het is een cadeautje voor jezelf én je partner. Bijvoorbeeld voordat jullie gaan trouwen of als jullie iets te vieren hebben. 

Tamara van Blik en Bloos Fotografie deelt alle ins en outs over de boudoir shoot, zodat ook jij zin krijgt om te genieten van hoe mooi je bent!

Een boudoir shoot, is dat niet eng?

Lievelingsleverancier Tamara van Blik en Bloos Fotografie: “Alle dames die ik fotografeer, vinden het spannend om een boudoir fotoshoot te doen. Dat geeft helemaal niet en na het eerste kwartiertje is de spanning er bij de meesten ook wel af. Uiteindelijk vinden veel dames het zo leuk, dat ze niet meer willen stoppen!”

Zodat je van tevoren weet wat je kunt verwachten, vindt er een persoonlijk gesprek plaats voorafgaand aan de shoot. Daarin kun je met de fotograaf bespreken wat jouw stijl is en hoe je graag wilt dat de foto’s eruit gaan zien. Bovendien geeft de fotograaf daarbij informatie over hoe je je het beste kunt voorbereiden op de shoot. Denk aan een bezoekje aan de kapper of pedicure. Jezelf goed verzorgen zorgt voor net dat beetje extra zelfvertrouwen, wat je wel kunt gebruiken als je begint aan een boudoir shoot.

Hoe weet je hoe je moet poseren?

“No worries,” zegt Tamara. Zij stelt je op je gemak en begeleidt je van A tot Z in het poseren. Daarbij vertelt ze je hoe je mag zitten, waar je je handen mag laten, welke kant je op mag kijken en ook welke blik het beste erbij past. Iedere dame is welkom voor een boudoir shoot, wat maakt dat jouw fotograaf ervaring heeft met vrouwen die niet vaak voor de camera staan en er dus in het begin vaak even aan moeten wennen. Ook al voelen sommige poses misschien gek, een boudoir fotograaf zorgt ervoor dat alles wat zij door de lens van de camera ziet, precies dat is wat jij terug wilt zien.

Wat heb je nodig voor een boudoir shoot?

Een boudoir shoot vraagt natuurlijk om mooie lingerie en accessoires. Na het kennismakingsgesprek met jouw fotograaf, kun je op zoek gaan naar dat wat volgens jou niet mag ontbreken. Denk aan meerdere setjes lingerie, pumps, sieraden, accessoires voor in je haar, en bijvoorbeeld een mooie kimono. Een van de overhemden van je lief misstaat ook niet, zeker als je de foto’s maakt als cadeau voor je partner! Door alle spulletjes te verzamelen die volgens jou erbij horen, zorg je tijdens de shoot voor een sfeer die helemaal bij jou past.

Locatie van de shoot

Tamara heeft een eigen daglichtstudio in Breda, waar de meeste boudoir shoots plaatsvinden. Maar wil je de shoot liever in een hotelkamer, in een mooie tuin of bijvoorbeeld in Parijs of op een tropisch eiland? Het kan allemaal, dus maak vooral je wensen kenbaar aan jouw boudoir fotograaf!

Cadeautje voor jezelf èn voor je lief

De shoot èn de foto’s zijn natuurlijk zowel een cadeautje voor zowel jezelf als voor je partner. Verras jij je lief of geef je van tevoren al een seintje, zodat er al enige verwachtingen zijn…?

Voorafgaand aan de shoot zorgt een professionele visagiste/haarstyliste met wie Tamara samenwerkt, voor professionele haarstyling en make-up. Daar mag je natuurlijk ook van genieten, want hoe vaak maak je dat mee?

“Het is dus helemaal leuk als je ’s avonds bijvoorbeeld wat leuks gaat doen zoals een lekker een hapje eten samen met je lief, dan kun je er optimaal gebruik van maken hoe mooi je eruitziet!” adviseert Tamara.

Als je iemand wilt meenemen naar de shoot

Hoewel de meeste dames van de shoot genieten als een dagje ‘me-time’, vinden sommige vrouwen het fijn om een vriendin of hun moeder mee te nemen. Zij kan dan ook gefotografeerd worden en het is dan natuurlijk ook leuk om enkele foto’s samen te maken – bijvoorbeeld in een van de prachtige jurken die in de studio van Tamara hangen. Dat zorgt voor nog wat extra’s om voor altijd op een speciale manier terug te kijken op deze dag.

Foto’s ophangen, in een album of in bewaarbox

Tamara is ervan overtuigd dat foto’s niet op een computer thuishoren, maar geprint aan de muur, in een mooi fotoalbum of in een toffe bewaarbox gevuld met passe-partouts. De bewaardoos voor foto’s is bijvoorbeeld iets wat jij en je partner erbij kunnen pakken wanneer jullie maar willen – en dan kun je genieten van de mooie foto’s. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een mooie vergroting van een foto op te hangen of een foto in een klein lijstje neer te zetten. In dat laatste geval kun je ook regelmatig de foto verwisselen, door steeds een andere uit de bewaarbox te kiezen. Het zorgt voor afwisseling en je ziet steeds weer ‘nieuwe’ foto’s van jezelf terug. Tamara: “Hoe tof is het als jij jezelf dagelijks terugziet als de beste versie van jezelf, geprint op fine art papier. Op die manier word je je elke dag weer bewust van de prachtige vrouw die je bent!”

Klik hier voor meer informatie over de boudoir shoot van Blik en Bloos.