Wil je trouwen op een boerderij? Laat je dan inspireren door deze stijlvolle bruiloft van Prany en Benjamin!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Mijn inspiratie voor een trouwjurk heb ik voornamelijk van Pinterest gehaald. Ik kreeg pas echt een goed beeld toen ik verschillende jurken ging passen. Ik had bijvoorbeeld van tevoren bedacht dat ik geen strapless jurk wilde en dat is het uiteindelijk wel geworden! Mijn jurk heb ik bij Covers in Utrecht gekocht. De jurk is van satijn en kant en is van het merk Sweetheart. Hoewel ik het jammer vond dat ik maar één jurk kon uitkiezen, wist ik zeker dat dit ‘m was: Elegant, vrouwelijk en comfortabel (erg belangrijk).

Prany-&-Benjamin-1 Prany-&-Benjamin-2 Prany-&-Benjamin-5 Prany-&-Benjamin-6

Hoe zag jullie dag er uit?
Ons uitgangspunt was een ontspannen bruiloft met naaste familie en goede vrienden. We wilden graag alles op één locatie houden, het liefst buiten trouwen en ’s avonds een BBQ gevolgd door een feest. De weersverwachting maakte het nog even spannend, maar uiteindelijk is het een prachtig zonnige dag geworden!

Aan het einde van de ochtend zagen we elkaar voor het eerst. De mannen (Benjamin en zijn zoon) haalden ons (zijn dochter en mij) bij ons thuis op. Het was een heel bijzonder moment om elkaar zo te mogen bewonderen en de dag echt te beginnen. We vertrokken met de fotograaf en videografen naar recreatiegebied ‘t Twiske voor een shoot. Daarna gingen we door naar de trouwlocatie: een boerderij in een pittoresk dorpje vlakbij Amsterdam. De ceremonie vond buiten plaats op het terras te midden van weilanden.

Op het nummer “Jij maakt me waar” van Huub van der Lubbe liepen we naar voren. Eerst Benjamin, daarna de kinderen die bloemen strooiden en als laatste mijn vader en ik. Het zag er allemaal zo mooi uit! De loper bestrooid met bloemblaadjes, de vrolijke blikken van onze familie en vrienden, de zonnige en landelijke omgeving en natuurlijk mijn aanstaande echtgenoot aan het einde van het pad!

De ceremonie was informeel en ontroerend. We hadden van tevoren een stukje over elkaar geschreven en dit werd door de trouwambtenaar voorgelezen. De kinderen hebben ieder een ring gegeven en allebei een handtekening in het trouwboekje gezet.

Na de ceremonie was het tijd voor taart en champagne. We hadden via de locatie een paar taarten besteld bij een plaatselijke bakker. Tussen het proosten en het diner was er tijd voor groepsfoto’s en voor de kinderen om te spelen in de hooiberg.

Het diner bestond uit gerechten van de BBQ, heerlijke salades en varken van het spit. Na het diner gaven de boer en boerin een rondleiding door de koeienstal en mochten de kinderen en andere geïnteresseerden mee het land op om de koeien te halen.

’s Avonds kwamen er nog een aantal gasten en ging het feest van start. Buiten werd er gezellig gekletst en gelachen rondom de vuurkorf. Om twaalf uur begon de verjaardag van Benjamin dus het was dubbel feest!

Prany-&-Benjamin-11 trouwen-op-een-boerderij-1 Prany-&-Benjamin-106 Prany-&-Benjamin-118

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Een trouwauto en een DJ . Aangezien we op één locatie verbleven had een gehuurde auto voor ons geen meerwaarde. Via het werk hebben we een geluidsset kunnen lenen en we hebben zelf een playlist op Spotify gemaakt (voor overdag en voor ’s avonds).

En waarop juist niet?
De bruiloftsfilm. In de eerste instantie waren we van plan om alleen voor foto’s te gaan, maar toen ik clips van The Dreamers tegenkwam, was ik verkocht. Natuurlijk houd je de herinneringen, maar de dag vliegt voorbij en hoe mooi is het als je zo’n bijzondere gelegenheid in beeld en geluid kan herbeleven?!

Prany-&-Benjamin-125 trouwen-op-een-boerderij-2 Prany-&-Benjamin-132 trouwen-op-een-boerderij-3 Prany-&-Benjamin-194 Prany-&-Benjamin-196 Prany-&-Benjamin-248 trouwen-op-een-boerderij-5 Prany-&-Benjamin-290

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Een groot deel van de aankleding (tule, lampjes, vaasjes met bloemen, tafellinnen en dergelijke) werd door de locatie geregeld. Ik had op Pinterest een juten loper met kanten rand gezien. De jutestof heb ik bij een groothandel gekocht en het kant op de markt. Mijn moeder en tante hebben samen de loper gemaakt. Het is prachtig geworden! De vlaggenlijnen zijn ook door mijn moeder gemaakt van vitragestof van de Kwantum. De wegwijzers waren gemaakt door vrijwilligers van een kinderboerderij (via een goede vriendin). Lintjes voor de stoelen heb ik online besteld bij Lint en meer. Verdere kleine accessoires en bedankjes hebben we via Weddingdeco besteld.

trouwen-op-een-boerderij-4 Prany-&-Benjamin-157 trouwen-op-een-boerderij-6

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Vergeet niet te genieten. Dit werd een aantal keer gezegd voor de bruiloft. Klinkt logisch, maar na maanden in de regelmodus te hebben gezeten, heb ik de organisatie bewust uit handen gegeven. We hadden geweldige ceremoniemeesters, vrienden en familie die alles in goede banen hebben geleid. Het was een heerlijk gevoel om op de bruiloftsdag het geregel aan anderen te kunnen overlaten.

Leveranciers
Fotograaf: Raisa Zwart
Trouwkaarten: Leintjes.nl
Trouwlocatie: Boergondineren

Bruidsjurk (merk + winkel): Sincerity bij Covers in Utrecht
Pak van Bruidegom (merk + winkel): Hugo Boss
Schoenen: Rainbow Collection
Sieraden: SeeMe.org
Lingerie: Poirier

Visagie / Hairstyling: Debbie via Beautiful Bride Company
Bruidstaart: De Taartenkamer
Bloemen: Bloembinderij de seizoenen
Trouwringen: Collection Ruesch
Videografie: The Dreamers