Parelcouscous met pompoen, ras-el-hanout en zalm uit de oven, om van te smullen! Steek wat kaarsen aan, dek de tafel en houd een romantisch diner met je lief. Het recept vind je in deze blog en je krijgt er ook nog eens een paar relatietips bij! 

Bijna 8 jaar heb ik een relatie met MJ, waarvan we 1 jaar getrouwd zijn. Of ik dan een relatie-expert ben? Geen flauw idee, maar in die jaren heb ik wel ondervonden wat goed werkt voor onze relatie (en wat niet). Plus dat ik happy ben met hoe het gaat tussen MJ en mij en dat deel ik graag. Wie weet werken deze relatietips ook voor jullie!

Relatietips van Martine

Communiceren 
Communicatie is de basis van alles, daar ben ik van overtuigd. Voel je je niet oké omdat het op school of werk niet goed gaat, zeg dat. Voel je je helemaal happy, deel dat ook! Erger je je aan je partner, omdat hij of zij weer zijn sokken in de badkamer heeft laten liggen? Spreek dat uit! Wat jij logisch vindt, is voor een ander niet perse een norm of waarde. Natuurlijk voelen jullie elkaar goed aan, maar je kunt niet altijd alles van elkaar opvangen. Deel daarom die dingen. Kies bijvoorbeeld een vast moment op de dag uit en vertel elkaar over je dag en hoe het met je gaat. MJ en ik vinden het bijvoorbeeld fijn om tijdens het avondeten zo te kletsen.

Gek doen ♥
Gek op elkaar zijn jullie vast, maar doe samen nu eens gek, iets wat je bij of met andere mensen nooooooit zou doen. Bij je lief kun je lekker uit je comfort-zone stappen en dat is zo fijn! Bouw bijvoorbeeld een hut in je woonkamer en ga picknicken. Of ga als het regent samen naar buiten en stamp als kleuters in de plassen. Zet een fijn liedje op en zing uit volle borst mee en/of ga samen lekker uit je dak door te dansen. Echt, gek doen met elkaar bindt en versterkt het vertrouwen, omdat je allebei een stukje van jezelf bloot geeft.

Overheerlijke recepten en prachtige plaatjes van Anniething Els

Onderstaand recept komt uit het kookboek van Anniething Els. Twee zussen, de een (Els) kookt, de ander (Anne) fotografeert. Ze delen al hun creaties en foto’s op hun Instagram, anniething_els. Neem echt even een kijkje, de recepten zijn om van te smullen en de plaatjes zijn prachtig!

Parelcouscous met pompoen, ras-el-hanout en zalm uit de oven

recept + relatietips

Ingrediënten (2 personen): ♥ parelcouscous, 50 gram ♥ pompoen, 250 gram ♥ tomatenblokjes, 1 blikje ♥ groentebouillon, 100 ml ♥ ras-el-hanout, 2 eetlepels ♥ geraspte gember, 1/2 eetlepel ♥ geraspte knoflook, 1 teen ♥ kikkererwten, 1 blikje ♥ rode ui, 1 dikke ♥ rode paprika, 1 stuk ♥ cherrytomaten, 150 gram ♥ peterselie ♥ granaatappelpitjes ♥ peper en zout


Bereiding:

1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en ze het apart.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd deze vervolgens in blokjes. Snijd de paprika in grove blokjes en de rode uit in partjes. Meng de pompoen met de rode ui, paprika, tomatenblokjes, bouillon, 1 eetlepel ras-el-hanout, gember, knoflook, peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Bak 20 minuten in de oven.

3. Ondertussen dep je de zalmfilets droog en kruid je ze met de ras-el-hanout. Snijd de cherrytomaten door de helft en laat de kikkererwten uitlekken. Spoel de kikkererwten af met schoon water en laat ze uitlekken.

4. Na 20 minuten haal je de bakplaat uit de oven en meng je de kikkererwten door het groentemengsel. Verdeel de cherrytomaten erover en leg de zalmfilets op de groente. Bak vervolgens nog 10 minuten in de oven. Houd goed in de gaten, het kan zijn dat 6-7 minuten al voldoende is, afhankelijk van de dikte van de zalmfilets.

5. Haal de bakplaat uit de oven, verdeel de zalm over de borden. Meng nog wat fijngesneden peterselie en granaatappelpitjes door het groentemengsel en serveer met de zalm.

Eetsmakelijk!

PS: Volgende maand staat er weer een heerlijk recept op het menu met daarbij 2 speciale relatietips van mij!

Coverfoto: FOR LOVE WE LIVE