Je eigen trouwkaart ontwerpen moeilijk? Nee helemaal niet zelfs en bovendien is het ontzettend leuk. Lees hier hoe je dat doet!

Zeg het met een zelfontworpen trouwkaart

De ideale trouwkaart is persoonlijk, in de stijl van je bruiloft en maak je helemaal zelf. Het klinkt misschien moeilijk, maar dat valt reuze mee. Op de meeste sites wordt het stap voor stap uitgelegd, zoals op de site van onze lievelingsleverancier Leintjes.nl. Het belangrijkste is dat je weet wat je kwijt wilt qua informatie op de trouwkaart. Dat de naam, plaats en datum erop moet staan is vanzelfsprekend, maar denk ook aan dresscode, cadeautips en RSVP (Répondez, s’il vous plaît aka ik hoor graag of je komt of niet). Het is daarom handig om te werken met een kleine checklist van informatie die echt niet mag ontbreken op je trouwkaart. Gelukkig heeft Leintjes.nl die voor ons!

 • Jullie namen/achternamen
 • Datum en programma van de dag
 • Zijn kinderen uitgenodigd?
 • RSVP | Datum aan- of afmelden
 • Via welk e-mailadres of website
 • Informatie locatie(s)
 • Adres | Parkeren | Routebeschrijving
 • Jullie adres
 • Telefoonnummer / e-mailadres
 • Dresscode
 • Cadeauwensen
 • Dieetwensen

Helemaal zelfgemaakt

De trouwkaarten van Leintjes.nl komen in verschillende soorten en maten. De eerste stap is het kiezen van de gewenste afmeting. De standaard opties zijn liggend, vierkant, dubbel of enkel. Een ander belangrijk onderdeel voor het maken van je eigen trouwkaart is het kiezen van het papiersoort. Elk papiersoort heeft weer een andere uitstraling. Natuurkartoon past bijvoorbeeld erg goed bij een bohemien thema en Yvory Gold is ideaal voor een chique thema. Wat het design betreft kun je twee kanten op, of je werkt vanuit een blanco kaartje of je begint met een template. Bij de meeste sites heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende templates die je naar eigen smaak kunt aanpassen. Als je kiest voor een blanco kaartje kun je letterlijk alle kanten op. Je kiest een achtergrond, tekst, afbeeldingen en/of versieringen. Neem vooral een kijkje op Pinterest voor inspiratie, maar belangrijker nog; kies voor een stijl die helemaal bij jullie past.

Net zo leuk met een beetje hulp

Templates zijn ook erg fijn om mee te werken. Bij Leintjes.nl is er keus uit tientallen ontwerpen die je zelf kunt aanpassen, van trendy en hip tot aan chique en stijlvol. Heb jij bijvoorbeeld een prachtkaart gevonden, maar wil je de tekst kleiner, groter of in een ander lettertype? Dat kan allemaal! Hetzelfde geldt voor de kleuren en de achtergrond. De pocketfolds kun je ook zelf aanpassen, deze bestaan uit twee of drie kaarten in verschillende formaten. Denk hierbij aan een hoofdkaart, RSVP of een kaart voor daggasten en avondgasten. En kom je er niet uit dan mag je altijd contact opnemen, ook erg handig!

Voorkom kleine voutjes

Helaas kun je niet blind vertrouwen op de spelling- en grammaticacontrole van Word. Een tweede paar ogen, naast die van jou en je lief, is een absolute must. Op een gegeven moment heb je de uitnodiging zo vaak gelezen dat het niet gek is dat je over kleine foutjes heen leest. Voordat je daadwerkelijk je trouwkaart bestelt, tipt Marjolein van Leintjes.nl om te beginnen met een proefdruk. De eerste drie proefdrukken kosten €1- euro dus dat is zeker het proberen waard. Ook ontvang je bij je eerste proefdruk een setje met monstertjes van papiersoorten en envelopkleuren. Op die manier kun je zien of de kaart voldoet aan je eisen en of je niet iets over het hoofd hebt gezien.

Een heleboel soorten kaarten

Behalve toffe trouwkaarten zijn er nog een hoop andere kaarten die je zelf kunt ontwerpen bij Leintjes.nl. Wat denk je van RSVP kaartjes, bedankkaarten, menukaartjes en naamkaartjes? Zo creëer je al gauw een prachtige collectie kaarten voor jouw grote dag. Superleuk om te maken, en al helemaal samen met je lief.