Een bruiloft moet leuk zijn, een dag waar feest en geluk hoogtij vieren. Maar wat als je bent uitgenodigd voor een bruiloft waar je niemand kent? Lees deze blog voor tips!

Als je niemand kent op een bruiloft, kan de paniek wellicht toeslaan. Want hoe overleef je zo’n dag, zonder je ongemakkelijk te voelen? Vriendinnenonline.nl –het online platform waar je nieuwe vriendinnen kunt vinden- geeft tips om je niet eenzaam te voelen.

Neem een open houding aan

Als je aankomt op een bruiloft waar je niemand kent, dan is het noodzakelijk om contact te gaan leggen. Neem hiervoor een open houding aan, dat scheelt de helft. Dus ga niet in een hoekje staan of met je telefoon spelen, maar kijk naar anderen, maak oogcontact en lach. Deze open houding zal andere mensen aantrekken en maak het contact leggen een stuk makkelijker.

Neem initiatief door jezelf voor te stellen

Zoek vervolgens naar anderen aan wie je jezelf gaat voorstellen. Het makkelijkst is het om dit bij iemand te doen die (ook) alleen staat of in een groepje aan te haken dat niet te dominant aanwezig is. Hou het luchtig en wees niet bang om eerlijk te zijn:

“Hoi, ik kom even bij jullie staan hoor, want ik ken hier niemand. Zal ik me even voorstellen? Ik ben…’ Geef daarbij de anderen een hand en het eerste contact is gelegd. Jullie zijn er allemaal met hetzelfde doel, de bruiloft van het bruidspaar vieren dus iedereen zal zijn best doen om het gezellig te maken.

Een luchtig gesprek starten

Als je net bij een groepje bent aangehaakt, hoef je niet gelijk het hoogste woord te nemen. Maar als het even stil valt of je staat in een een-op-een situatie met iemand, dan kun je een luchtig gesprek beginnen. Bijvoorbeeld door te vragen waar de ander het bruidspaar van kent of hoe lang ze hem/haar al kennen. Stel vragen en luister aandachtig. Je kunt ook zelf vertellen wat jouw relatie met het bruidspaar is.

Zoek de overeenkomsten

Als je eenmaal met iemand in gesprek bent, is het van belang om overeenkomsten te zoeken, over het algemeen werkt dat prettig in het verbinden met de ander. ‘Waar ken jij …. van’, ‘woon jij ook in….’, ‘Ik ben echt benieuwd naar de jurk van…’, ‘ben jij ook de hele dag aanwezig vandaag?’. Zorg er wel voor dat je een positieve sfeer houdt, dus liever: ‘wat een mooie ruimte is dit’, dan: ‘wat is het hier druk’.

 Jij staat niet in de spotlight

Wellicht kun je het gevoel hebben dat mensen naar jou kijken en kan het heel ongemakkelijk voelen om alleen te zijn, maar onthoud dat er geen spotlight op jou staat. Het draait om het bruidspaar en die zullen deze dag centraal staan en onthouden worden. Maak er gewoon een gezellige dag van, waar je met een grote glimlach op terug kunt kijken. Succes!

Vriendinnenonline.nl is een website waar dames leuke contacten kunnen leggen, voor als je bijvoorbeeld verhuisd bent of door een nieuwe levensfase (andere) vriendinnen zoekt. Inmiddels zijn er ruim 30.000 ingeschreven leden en zijn er meer dan 150.000 vriendschappen op de website gesloten. Neem eens een kijkje!

Foto’s: Unsplash.com