Een huwelijksreis naar Cuba is momenteel echt een topidee! Waarom? Omdat het waarschijnlijk niet lang meer duurt voor het land ‘verwestert’.

Jarenlang is Cuba een behoorlijk gesloten land geweest. Hierdoor is er jarenlang bar weinig veranderd. Zo is er geen internet, bestaan alle grote Amerikaanse ketens er niet, en is er ook geen reclame. Maar daar gaat verandering in komen! Obama heeft de handelsbetrekkingen met Cuba namelijk veranderd, dus dikke kans dat je ook daar binnen no time McDonalds tegen gaat komen…

Genieten van het mooie Cuba

Hoog tijd dus om nog te genieten van het mooie, oude Cuba. Het land van de sigaren en de bijzondere oldtimers. Joke van Bureau Cocoon ging er onlangs heen, en schoot deze prachtige plaatjes. Joke: “Je bent echt even in een andere wereld. Wie een relaxte Caribische zonvakantie wil kan beter naar Curacao of de Bahama’s gaan. Cuba is een land voor echt avonturiers.”

Waar ga je slapen?

In Cuba kun je terecht in de staatshotels, maar veel leuker is de ‘Casa Particular’. Joke: “Dan slaap je als het ware bij mensen thuis. De kamers zijn schoon en hebben meestal airco, ook heb je een eigen badkamer.” Deze huizen zijn eenvoudig te boeken via Airbnb. De favoriet van Joke? “In Cienfuegos hebben we in een super mooie B&B geslapen in Frans koloniale stijl, genaamd Casa Buena Vista. De prijs per nacht is een stuk duurder dan het gemiddelde, maar dat is het zeker waard!”

Hoogtepunten van Cuba

Joke: “Plaatsen die je zeker niet moet overslaan zijn Havana en Trinidad. Vanuit Trinidad kan je super toffe wandelexcursies maken in het nabijgelegen natuurgebied (voor de natuurliefhebbers en de sportievelingen onder ons). Deze excursies kan je al vanuit Nederland boeken.

Wat veel mensen niet weten is dat in de buurt van Havana ook super mooie stranden liggen die zeker de moeite waard zijn om even te bezoeken. Genaamd Playas Del Este. Kan je meteen even bijkomen van de drukte van de stad. is ongeveer 40 min rijden vanuit Havana.

In Vinales kan je te paard door de tabaksvelden rijden. Als je niet zo van de paarden bent kan het ook te voet of met de fiets. Hier ligt ook een hele leuke bar met heerlijke tapas; bar 3 Jotas.

In Trinidad hebben wij in een heel leuk restaurantje gegeten genaamd Giroud. Hier hebben ze ook pizza’s, hamburgers en pasta gerechten. Voor het geval je even een keertje iets ands wilt eten dan kip met rijst en bonen… Haha!

Santa Clara staat bekend om het mausoleum van Che Guevara, wat zeker de moeite waard is, maar verder is de stad niet zo heel bijzonder.

In Varadero liggen de grote resorts  van Cuba. Dit deel van Cuba doet ook iets meer westers aan. Hier kan je bijvoorbeeld wel pinnen. Haha! Wij zijn hier de laatste paar dagen gebleven om lekker de chillen op het strand. Een lekker restaurant in in Varadero is Salsa Suarez. Zeker heen gaan! Maar altijd uitkijken met visgerechten…

Verder kun je in Varadero ook geweldig duiken, snorkelen en surfen.

Hotel boeken in HavanaBooking.com

En nog wat tips…

  • De mensen spreken amper Engels, dus wat lessen Spaans is geen slecht idee. Neem in ieder geval een woordenboek mee!
  • Er is geen internet in Cuba. Je kunt dus niet even snel iets opzoeken op je telefoon, en ook niet op een computer. Sommige grote hotels hebben wi-fi, maar dat is net sterk genoeg om een appje mee te sturen…
  • Er is ook geen GPS, dus dat wordt weer ouderwets ruzie maken met een landkaart, haha! Je kunt natuurlijk wel een kaart downloaden op je telefoon. Een goeie optie hiervoor is maps.me
  • De Lonely Planet is je beste vriend, en hoor zeker in je bagage te zitten! Joke: “Alles wat er in staat is waar. De positieve dingen, maar ook de informatie over de iets minder positieve dingen.”
  • Je kunt bijna niet pinnen, dus check in de Lonely Planet waar dat wel kan, en pin voldoende geld.
  • Het belangrijkste is dat je goed voorbereid op reis gaat dus lees je goed in. Dan kan de voorpret ook meteen beginnen!

De mensen in Cuba zijn super gastvrij en ontzettend vriendelijk. Er is bijna geen criminaliteit dus hoeft je zeker niet onveilig te voelen. Let wel altijd goed op je spullen natuurlijk… En geniet!

Is een huwelijksreis naar Cuba wat voor jullie?