In de buitenlucht, tapijten op de grond, foodtrucks en live muziek. Dat doet je in eerste instantie misschien denken aan een bohemian festival, maar in dit geval is het de bruiloft van Erika en Bas. Kijk mee naar deze fantastische bohemian festival bruiloft!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Bas wilde mij zijn vrouw kunnen noemen en ik wilde heel graag zijn achternaam. We wilden graag samen als nieuwe familie verder gaan. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om niet te trouwen. Dat hoeft nu ook niet meer per sé – in tegenstelling tot vroeger. Maar we zijn zo blij met elkaar dat we ons gewoon niet konden voorstellen om níet te trouwen. En wat is er nu mooier dan de liefde te vieren met al je vrienden en familie! Zo’n grote groep fijne mensen krijg je maar één keer in je leven bij elkaar. Alleen voor je bruiloft doe je zoveel moeite. En onze verloving had ik ook niet willen missen. In maart ’16 was ik voor mijn werk in het verre oosten. Ik was compleet van slag toen ik Bas aantrof in mijn hotelkamer bij aankomst in Hong Kong. Hij was voor nog geen 48 uur naar Hong Kong gekomen om me ten huwelijk te vragen. Hoe romantisch is dat!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Via  Pinterest ben ik me gaan oriënteren. Al vrij snel kwam ik erachter dat ik telkens weer voor hetzelfde viel. Namelijk veel kant en nauwsluitend. Bovendien wilde ik dat mijn jurk bij onze bruiloftsstijl zou passen – een relaxte dag in festival/boho sfeer. En dat ik me fijn zou voelen in de jurk. Geen hoepels, korset en strakke baleinen. Ik wilde me vrij kunnen bewegen en lekker meedoen (dansen!) op mijn eigen bruiloft! Soms was het erg moeilijk om niet toe te geven aan de tijdsdruk in verband met levertijden (Bas vroeg me in maart en in september zijn we getrouwd). Maar toen ik de jurk eenmaal aantrok bij I do I do! wist ik dat ik MIJN jurk had gevonden. Hij is van Olvi’s en gemaakt van zeer elastisch materiaal. Hij is nauw sluitend zonder dat hij strak zit. Ik kon me vrij bewegen en helemaal mezelf zijn.

Hoe zag jullie dag er uit?
We waren het er vrij snel over eens dat het een weekend zou gaan worden, met overnachting op locatie, zodat er geen tijdsdruk zou zijn. Niemand hoeft dan op zijn horloge te kijken omdat hij nog naar huis zou moeten rijden. Relaxt en alles op één locatie. Het zorgde voor een ongedwongen, gezellig en persoonlijke sfeer. We wilden heel graag een buitenbruiloft in festival/boho sfeer met ‘huiskamer’ gevoel. Het eerste wijntje krijg je geserveerd, daarna weet je wel waar je de koelkast vindt. Dat maakt het ook een stuk dynamischer; iedereen is in beweging. En er moesten natuurlijk foodtrucks zijn! Hoeve Kindergoed bleek de perfecte setting voor dit alles te zijn.

Ik heb in mijn ouderlijk huis geslapen, waar Bas mij ‘s ochtends ophaalde. Dat moment dat we elkaar die dag voor het eerst zagen was magisch! Eindelijk mocht ik mijn waanzinnige jurk aan hem laten zien! Onderweg naar de locatie, in een oude Chevy pick-up, hebben we op 2 plekken foto’s gemaakt. Rond het middaguur vond de ceremonie plaats. Eva Schuurman, onze BABS, raakte de toon met elk woord. Het was echt 100% maatwerk. Het perfecte begin van onze magische dag!

Daarna hebben we lekker geluncht in Italiaanse stijl aan een lange tafel, gevolgd door groepsfoto’s, taartmoment met bubbels en live muziek. Daarna kwamen de foodtrucks en ’s avonds een dj zodat we tot in de late uurtjes muziek hadden om op te dansen.

Het was geweldig om te zien dat het precies zo werd zoals wij hadden gehoopt. Iedereen deed zijn ding. De een was aan het hoelahoepen en de ander zat bij een gezellig zitje of stond bij een van de food/koffietrucks. En wat hebben we een geluk gehad met het weer, het kon niet beter.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben niet bewust op iets specifieks bezuinigd maar natuurlijk wel onderhandeld waar mogelijk. We trouwen maar één keer en wilden voorkomen dat we achteraf terug zouden kijken op verkeerde beslissingen uit budgetoverwegingen. Doe het goed of doe het niet. We hebben echter wel bewust gekozen om, bijvoorbeeld, geen corsages te nemen. Die vonden we te klassiek. Verder hebben we veel zelf gedaan. Deels ten goede van het budget, deels omdat we het gewoon zelf wilden doen. De bloemendecoratie en het bruidsboeket zijn gemaakt door mijn schoonzusje. Dat scheelde uiteindelijk ook een hoop geld. Maar het werd hierdoor ook persoonlijk.

Iedereen was bezig met onze grote dag, wat echt een band schept. De save-the-date en de trouwkaart heb ik zelf gemaakt. Verder hebben we gekozen voor een ‘sweets table’ in plaats van een bruidstaart. Dat paste beter bij het thema.

En waarop juist niet?
We gingen voor perfectie. Dus alles moest tot in de puntjes kloppen. Aangezien ik in het dagelijks leven designer ben, waren styling en sfeer wel een speerpunt. Maar het moest ook zeer persoonlijk worden. Een weerspiegeling van wie en wat wij tweetjes zijn. Daarom hebben we gekozen voor onze eigen BABS. En dat was de beste beslissing die we hadden kunnen nemen! Eva is zo lief en aardig en zo goed in haar werk. Het werd een echt woordenfeestje. Een achtbaan van emoties die iedereen die erbij was bij zal blijven. We krijgen hier nog steeds veel lovende woorden over.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Voor mijn werk begin ik ook altijd met het concept. Dit vind ik het leukste deel van mijn werk.

Een bruiloft is weliswaar iets anders maar ik had in no time de nodige moodboards klaar. Die kwamen goed van pas bij besprekingen met de betrokken partijen. Van de ‘sweets table’ tot aan de foodtrucks en de BABS, het was voor iedereen meteen duidelijk welke sfeer wij neer wilden zetten.

Verder hebben we het meeste zelf gemaakt en geregeld met betrekking tot de aankleding. Zonder mijn moeder had ik het nooit voor elkaar gekregen. Zij heeft meters en meters aan slingers genaaid en ontelbare kringloopwinkels afgestruind op zoek naar meubeltjes, champagneglazen etc. Ook hebben we spullen uit ons eigen huis gebruikt om de persoonlijke touch te versterken.Samen met Julie (de ceremoniemeester) hebben we ook de nodige knutselavondjes achter de rug. En mijn broertje (de andere ceremoniemeester) is waanzinnig  goed in houtbewerking. Hij heeft de limonade-/cocktailbar voor ons gemaakt. En als verassing had hij nog allemaal fruitkistjes, biermeters en flessenrekken gemaakt waar zelfs ons logo op gezeefdrukt was, zo gaaf!

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Neem je tijd voor de grote dag want de tijd gaat sneller dan je denkt. Ook in het voortraject, vergeet niet te genieten. Plan ook je dag op niet meer dan 2 locaties. Je verliest veel tijd als je op je dag moet reizen van A naar B. Zeker als veel mensen dat moeten doen. En plan je dag niet te vol. Het zou zonde zijn als je (of je ceremoniemeester) constant op je horloge moet kijken. Laat de activiteiten vloeiend in elkaar overlopen in plaats van vaste begin- en eindpunten van de activiteiten. En doe vooral dingen die bij je passen, waar je je fijn en op je gemak bij voelt. Tot slot is een goede ceremoniemeester onmisbaar. Door de inzet van mijn broertje en mijn vriendin hebben wij als bruidspaar optimaal kunnen genieten.

Lijstje van vendors:
Jurk: I do I do
Merk van de jurk: Olvi’s lace
Schoenen bruid: stories
Pak en schoenen bruidegom: Hugo Boss
Trouwringen: Nadine Kieft
BABS: Omdat ik van je trouw
Fotografen: Luminant Weddings
Locatie: Hoeve Kindergoed
Sweets table: Story River
Decoratieverhuur: Happy Vintage
Foodtrucks: Opgerold
En: Bistrobus
En: Lekker Bakkie
Live muziek: The Given Horse
Trouwauto: Classiccar2rent