Lekker buiten trouwen, Sietske deed het zelfs op haar blote voeten! Van de foto’s van deze bruiloft krijg je spontaan zin om ook buiten te trouwen.

Lekker buiten trouwen 1 Lekker buiten trouwen 2 Lekker buiten trouwen 3 Lekker buiten trouwen 4

Wanneer zijn jullie getrouwd?
Op 20 september 2013, een dag voor de 1e verjaardag van onze eerste dochter.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Dat was een gevoelskwestie. We zijn drie jaar geleden verloofd, drie maanden nadat we samen waren. Vervolgens kwam er van alles tussen, waaronder de geboorte van ons eerste kindje. Net nadat we een datum hadden voor ons huwelijk in 2015 besloten we vrij impulsief in juli om anderhalve maand later te trouwen.

We wilden zo snel mogelijk trouwen, vanwege de komst van een tweede kindje en de mogelijkheid om in het buitenland te wonen en werken.

Lekker buiten trouwen 5 Lekker buiten trouwen 6 Lekker buiten trouwen 7 Lekker buiten trouwen 8

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Net na de verloving heb ik eindeloos gezocht op internet naar inspiratie. Dat ging weer door toen we een nieuwe datum hadden, maar opeens was de tijd zeer beperkt. Ik had een screenshot gemaakt van een jurk waarvan ik dacht dat ik deze nooit zou vinden, omdat het een vintage jurk leek en ik het merk niet wist. Toevallig vond ik de jurk en waar deze verkocht werd. Ik ben de jurk gaan passen bij Bloomfield in Amsterdam en het was inderdaad een droomjurk, maar wel een beetje boven het budget. Een dag later ben ik jurken gaan passen bij Laura Dolls. De sfeer was heel anders dan bij de luxe bruidsmode zaak, veel vrijer. Ik kon met mijn vriendin en schoonzusje in de rekken snuffelen en veel passen. In tegenstelling tot de bruidsmodezaak waar ik drie jurken mocht passen die ik niet zelf had uitgezocht.

Ik wilde een ceremoniejurk met een sleep, maar ook een dansjurk. Het werden uiteindelijk dus twee jurken die samen nog ruim binnen het budget vielen. Het zijn Amerikaanse vintage jurken. Deze jurken mochten in ieder geval vies worden, waardoor ik met blote voeten in het gras kon dansen.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Op het aantal gasten. We hebben ervoor gekozen om onze bruiloft zo intiem mogelijk te houden en alleen onze familie en beste vrienden uitgenodigd. Omdat we een casual sfeer hebben gecreëerd (het thema was colorful casual) hadden we ook niet veel budget nodig voor onze kleding.

We wilden dat iedereen zich vrij en op zijn gemak zou voelen, ook wijzelf. Dat betekende voor Harald absoluut geen pak en nette schoenen. De aankleding en de bedankjes maakten we zelf. Voor de dansavond maakten we een playlist op spotify. We wilden oorspronkelijk op een locatie in België trouwen waar alle gasten een weekend konden verblijven, maar zo last minute lukte dat niet meer. Dat maakte dat we meer budget over hadden voor andere dingen.

En waarop juist niet?
Eten en drinken, de fotografen, de trouwambtenaar, taart en de ringen. De locatie hebben we mede uitgezocht op de biologische kaart. We eten zelf graag biologisch en dat wilden we die dag ook met onze gasten doen. De taarten zijn gemaakt door Anne Marije eko kitchen.

Lekker buiten trouwen 9 Lekker buiten trouwen 10 Lekker buiten trouwen 11 Lekker buiten trouwen 12 Lekker buiten trouwen 13

De foto’s vonden we heel belangrijk en we wilden graag met twee fotografen werken, zodat de dag vanuit meerdere hoeken vastgelegd zou worden. We hebben voor Mon et Mine gekozen omdat ze goed zijn in het vastleggen van emotie en sfeer, oog hebben voor detail en voor de gasten. Er zitten voor ons heel waardevolle foto’s in de serie en ook de gasten waren heel enthousiast bij het zien van de foto’s. Eigenlijk hadden we ze de hele dag willen boeken, want nu missen we foto’s van het kampvuur en het feest.

Hoe hebben jullie de bruiloft verder ingevuld?
We wilden graag op locatie trouwen zonder te verplaatsen en dat betekende dat we een buitengewoon trouwambtenaar hebben gevraagd ons te trouwen. Dat was een heel goede beslissing. De ceremonie was heel persoonlijk, warm en bijzonder. We zijn met handfasting getrouwd, waarbij we verbonden werden door de linten. Door deze samen weer los te maken, geven we aan dat we in vrijheid bij elkaar zijn en het ook belangrijk vinden om ons als individu te ontwikkelen, zodat het ons samen sterker maakt. De ringen zijn door een ritueel ingezegend door onze broers en zussen en getuigen. Dat maakte het heel bijzonder.

De ringen hebben we laten maken door Gild atelier. We hadden hier net na de verloving proefringen laten maken. Het zijn uiteindelijk andere ringen geworden, opgebouwd uit blokjes in twee kleuren goud. We zien dat onze verbintenis bestaat uit verschillende delen en dat deze delen samen een mooi geheel maken.

Lekker buiten trouwen 15 Lekker buiten trouwen 14 Lekker buiten trouwen 17 Lekker buiten trouwen 18

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Dit hebben we zelf gemaakt. Doordat er weinig tijd was hebben vrienden en familie geholpen met de aankleding. De locatie had weinig nodig om sfeervol te zijn en een groot gedeelte van de dag was buiten. De bloemen komen van Annemiekes pluktuin. We hebben een trouwstempel laten maken bij Ik stempel om onder andere de bedankjes mee te bestempelen.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Wees jezelf! We hebben keuzes gemaakt die bij ons pasten en dat maakte het een heel ontspannen en warme bruiloft. Doordat we weinig tijd hadden, hebben we ook dingen uit handen gegeven en dat maakte het extra bijzonder. De familie kwam met leuke verassingen zoals de trouwauto, muzikanten tijdens de picknick, een poppenkast-voorstelling voor de kinderen en een photobooth. Dat onze vrienden en familie dingen kozen die we zelf niet hadden bedacht, maar die wel ontzettend goed bij ons pasten, gaf ons een heel fijn gevoel.

Ook hadden ze bedacht dat we elkaar niet zouden zien in de ochtend, wat ons in eerste instantie ongezellig leek, maar wat wel heel leuk was. Een meidenavond en bruidshuis met vriendinnen in de ochtend kan ik iedere bruid aanraden! Maar het allerbelangrijkste: relax! het gaat toch om het bezegelen van jullie liefde en daar is niet zoveel poespas en zeker geen stress voor nodig.

Lekker buiten trouwen 16

Foto’s door Mon et Mine.