Komen er bij jullie kinderen op de bruiloft? Dan moet je daar natuurlijk rekening mee houden. Hoe je dat leuk maakt lees je hier!

Hebben jullie zelf kinderen of komen er (veel) gasten op jullie bruiloft die hun kinderen meenemen? Wat te doen met en voor de kids, waar rekening mee te houden en… welke voordelen heeft het als er kinderen op jullie bruiloft zijn?

Chique kids!

Papa en mama in het chique, dan de kinderen natuurlijk ook! Zoals deze bijzondere jurkjes van deze schattigste bruidsmeisjes:

Op zoek naar bijzondere kleding of accessoires voor jongetjes? Onze Lievelingsleverancier Pop Kids heeft de meest geweldige vlinder- en stropdassen voor zowel klein als groot. De stofjes zijn allemaal apart en uniek. Je kunt er zelfs speciale verzoeken doen voor persoonlijke stofjes en formaten.

Maak kinderen verantwoordelijk voor een passende taak

Weddingplanner Myrthe Nijboer heeft positieve ervaringen met het verantwoordelijk maken van de kinderen voor specifieke bruiloft onderdelen. Genoeg kinderen van rond de 10 jaar oud vinden het leuk om mee te helpen. Zo kunnen ze de gasten ontvangen en hen wijzen op het gastenboek. Ze kunnen corsages uitdelen en de gasten vertellen hoe laat en waar de ceremonie begint.

Kinderen die graag in contact komen met de gasten op de bruiloft, amuseren zich vaak ook met het uitdelen van hapjes. Wegwerpcamera’s zijn ook een must-do om aan kinderen te geven: zo kunnen zij de grote dag ook vanuit hun ‘point of view’ vastleggen.

Kleinere kinderen kunnen natuurlijk ook helpen met het strooien van bloemen of rijst en het bellen blazen direct na het ja-woord tijdens de ceremonie. Laat de kids meegenieten van het grote feest!

Maak kinderen getuige dankzij de kinderakte

Weddingplanner Eline Koemans maakt standaard een extra kinderakte voor de ceremonie, waarop staat dat het kind (‘naam’) getuige is op de bruiloft van mama en papa (‘namen’), met daarbij de datum en plaats. Het is voor de kinderen heel bijzonder om op het moment suprême door de trouwambtenaar naar voren te worden geroepen en hun handtekening te mogen zetten. Daarna mag het papier bovendien mee naar huis.

Kinderentertainment

Arlette (Proud Mary – Events & Weddings) heeft ervaring met diverse vormen van kinderentertainment. Denk aan limonadetaps tijdens de lunch, waar kinderen hun eigen drinken kunnen pakken. En natuurlijk een aangepaste lunch, zoals pannenkoeken!

Maak een tafel voor de kinderen gereed waar ze aan de slag kunnen met spelletjes, maskers, glowsticks, vingertattoo’s en andere spectaculaire dingen. En in de avond vermaken kinderen (èn volwassenen) zich enorm goed met een photo booth! (LINK naar blog hierover – deze blog volgt binnenkort!)

Goodiebags voor de kids

Arlette verzorgde onlangs ook een bruiloft waar véél kinderen waren, ze maakte een goodiebag voor ieder kind. De inhoud van het zakje verschilde per leeftijd. Denk aan: kleurspullen, spelletjes om met andere kinderen te spelen en toffe accessoires. Dankzij de goodiebags is de lunch op de trouwdag zowel voor volwassenen als kinderen een feestje: papa’s en mama’s hebben wat rust en de kids kunnen lekker aan de slag!

Hoe amuseren jullie de kinderen op de bruiloft en waar betrekken jullie hen bij?

Foto’s: Nicole Kolkman