Een paar weken geleden zijn Glenn en ik op Eurotrip gegaan met een daktent. En dat was zo’n tof avontuur, dat ik jullie er graag over vertel!

Het stond al tijden op onze verlanglijst; een Eurotrip maken. We zijn allebei geboren en getogen in Europa, maar hebben er eigenlijk bar weinig van gezien. Dus toen we ook nog eens een Daktent mee konden krijgen was het plan compleet!

Van Berlijn naar de bergen

We hebben ongeveer drie weken (iets minder) uitgetrokken voor onze Eurotrip, en dat was met een Daktent goed te doen. Waarom? Omdat dat ding letterlijk binnen 10 seconden op staat. Ik ben zelf echt een anti-held als het op tenten opzetten aankomt (zelf die ‘opgooi-dingen’ zijn aan mij niet besteed), dus dit was echt de ideale oplossing. Ik vond het zelfs zo leuk om te doen, dat ik Glenn regelmatig wegstuurde met een ‘ikke zelf doen’, haha!

Anyway, onze trip begon in Berlijn. Ik heb daar altijd al eens heen willen gaan, en het leek ons de ideale startplek. Als gierige Hollanders hebben we ook daar uiteraard op een camping gestaan, en dat was goed te doen. Berlijn vond ik helemaal het einde! Wat een toffe, creatieve, heerlijke stad.

Van Berlijn gingen we door naar Tsjechië. Een land wat ik nog nooit had gezien, maar wat absoluut mijn hart heeft gestolen. Wat een prachtige natuur! Wat een bergen! En wat een fantastische dorpen…


Bij de Berlijnse muur.


Ski-dorpen in de bergen van Tsjechië, en overal gekleurde muren! (Perfect voor Instagram foto’s, haha)


Wildkamperen in de bergen van Tsjechië met onze Daktent op de auto.


Op de camping in Tsjechië, en dit is hoe ik elke ochtend wakker werd. Glenn noemde het ‘de grote witte drol’.


Maarja, met een uitzicht als dit kan je zo ook uren blijven zitten toch?!

Wildkamperen met een daktent

Tsjechië was ook de eerste plek waar we echt gingen wildkamperen. Oftewel, gewoon ergens in de natuur je auto neerzetten, en daar slapen. Mega-spannend vond ik dat! Want hallo, plassen in het wild. En oja, dieren, en oja, het mag niet… Ik ben echt veel te eerlijk en lief om dingen te doen die eigenlijk niet mogen. Dus ik zal je zeggen dat ik niet fantastisch heb geslapen… Haha! Maar als je dan wakker wordt, en er om je heen alleen maar bomen zijn en vogeltjes fluiten… Dat voelt dan toch wel echt als ultieme vrijheid. En daar komt bij dat onze tent dus op het dak van de auto zat, wat mij eigenlijk een heel veilig gevoel gaf (want een wild zwijn klimt echt de auto niet op om de tent kapot te maken, en ja, dat zijn echt de gedachtes die ik heb, haha).

Oostenrijk, Slovenië en Italië

Van Tsjechië zijn we doorgereden naar Oostenrijk, een land wat ik alleen ken vanwege wintersport. Maar wat heeft het in de zomer ook veel te bieden! We hebben door de Alpen gereden, door een kloof geklommen (vette aanrader) en prachtige stuwmeren gezien. Ook hier hebben we weer gewildkampeert op een vet mooie plek. Vanaf onze auto liepen we zo naar het topje van een berg, en s’ochtends snuffelde er een hert langs onze auto. Wouw!


Schattige huisjes in de Tjechische plaats Trebon. En zo zag de hele stad er dus uit!


In Oostenrijk liepen we door de Wolfsklamm kloof met een enorme waterval. Heel bijzonder!


Op de route naar Slovenië reden we ineens langs dit prachtige meer in Italië; Lago Del Predil.

Het land dat de meeste indruk op mij heeft gemaakt is absoluut Slovenië. En als je gek bent op natuur… dan kan je dit land tijdens een Eurotrip ECHT niet overslaan. Bergen, rivieren, wilde dieren, prachtige steden, en alles is zo ontzettend schoon en rustig. Slovenië was echt een verademing. Daar komt bij dat het voor toeristen echt goed geregeld is. Alle wandelpaden zijn goed aangegeven, er lopen houten vlonders de bergen in, er zijn veel mooie campings, en met Engels en Duits kom je een heel eind. Enige minpuntje bij onze reis? We wisten niet dat je op de snelweg een vignet nodig had, gevolg; een boete van 150 euro… balen…


Wildkamperen in een bos in Slovenië. Gelukkig zaten we hoog in onze Daktent, want s’ochtends hebben we bruine beren gezien! Vet bizar…


De rivier de Soca in Slovenië. Zo mooi blauw dat ik echt foto’s bleef maken…


De hoofdstad van Slovenië; Ljubljana, is echt een aanrader! Leuke, hippe winkeltjes, mooie straatjes en een heerlijke sfeer. 


Volgens kenners een van de mooiste plekken in Slovenië; Lake Bled.


Slovenië heeft ook een klein stukje kust, maar dat stuk is het waard om gezien te worden! Zeker de plaats Piran is echt heel bijzonder om te zien.


Het voordeel van een roadtrip: door mooie plaatsen rijden en stoppen voor foto’s en een ijsje!

In Italië zijn we niet heel lang geweest, maar ik wilde dolgraag Verona en Venetië zien. We waren er nu toch al zo dichtbij! Beide steden vond ik erg mooi, maar natuurlijk ook extreem toeristisch. Daar moet je je van tevoren gewoon op instellen, dan is het prima te doen. Het was voor ons wel een groot contrast na alle natuur en heerlijk rustige dorpen waar we gewoon toevallig langs reden (echt het grote voordeel aan een roadtrip; gewoon stoppen waar je wilt). Maar absoluut een mooie toevoeging aan onze roadtrip!

Door de Dolomieten naar Frankrijk

Voor het laatste deel van onze reis zijn we dwars door de Dolomieten gereden, en dat was ook weer echt een ‘mond-open-niks-te-zeggen’ moment. ZO MOOI! We begonnen onze route in Cortina D’Ampezzo en reden door naar de Falzaregopas. Vanaf daar zijn we verder gereden naar Oostenrijk (om de snelweg in Zwitserland te meiden) en toen naar Frankrijk. Op de Falzaregopas kun je ook nog met een skilift naar het topje van de berg. Iets waar wij echt net te laat voor aankwamen (de skilift ging om 17 uur dicht), maar wat we ervan konden zien wel echt een aanrader!


Hét balkon van Romeo en Juliette in Verona!


Kanalen in Venetië, en de ‘brug der zuchten’.


Mijn foto’s van de Dolomieten zijn echt poeplelijk, en zelfs dan ziet het er al zo mooi uit… Geloof mij dus op mijn woord, en niet op de plaatjes; dit wil je een keer zien!


Supervrolijke kleuren in het Franse Colmar.


Franse plaats met een Duitse naam; Keysersberg!

Als laatste tussenstop zijn we naar Colmar en Keysersberg in Frankrijk gegaan. Twee plaatsen die prachtig zijn om te zien, en zwaar ondergewaardeerd zijn. Dus als je er in de buurt bent, zeker even bezoeken!

Hoe werkt een daktent?

Zoals ik al zei hebben wij onze roadtrip dus met een Daktent van Daktent.nl gedaan. Wat ons betreft echt een ideale oplossing. Een Daktent kun je op bijna elke auto plaatsen (zelfs op een Ferrari, als je dat dus zou willen, dus…), je hebt alleen dakdragers of een autorek nodig. Wij hebben de Daktent op onze Volkswagen Golf laten zetten, en dat ging perfect. Omdat er op deze manier al een begin van de tent-constructie staat is het echt een kwestie van twee stokken vast klikken en je tent staat. Er ligt al een matras in de tent, en in de Jimba Jimba tent konden wij zelfs ons beddengoed en kussens laten liggen. Ideaal! Afbreken werkt op dezelfde manier. Je klikt gewoon de twee stokken weer los!


Onze Jimba Jimba daktent.

Wij mochten voor onze vakantie een Daktent mee om te proberen, maar je huurt ze al voor 100 euro per week. Uiteraard kun je er ook eentje kopen, maar volgens mij is het wel prettig om een keer te ervaren hoe het is.

Al met al heeft onze Daktent voor een enorme berg plezier gezorgd. We konden hierdoor zo snel van plek naar plek reizen, en zelfs laat in de avond nog ergens aankomen en binnen no time onze tent in elkaar klikken. Wij gaan er dus zeker vaker een huren!

Zouden jullie een Eurotrip willen doen als huwelijksreis? En is een Daktent dan een optie?

Disclaimer: ik heb de Daktent van Daktent.nl gratis mogen gebruiken tijdens onze vakantie.