Op zoek naar een niet al te voor de hand liggende bestemming voor jullie huwelijksreis? Ga voor Japan. Daar vind je zoveel bijzonders en moois!

Zijn jij en je lief allebei in voor een avontuur en vinden jullie het niet erg om 12 uur te vliegen? Twijfel dan niet en boek jullie huwelijksreis naar Japan. Ik vertel je graag wat maakt dat wij ab-so-luut ooit eens terug willen naar dat geweldige, meest schone land, met de vriendelijkste mensen die ik ooit heb ontmoet.

Heerlijk eten tijdens je huwelijksreis

Bij Japan denk je aan… natuurlijk: sushi! Gek genoeg zoek je in de Japanse steden langer naar een sushizaak dan in de meeste Nederlandse steden. Maar de ‘Nederlandse’ sushi is totaal niet te vergelijken met de ‘echte’ Japanse. In Japan heeft de sushi een veel vollere smaak en bovendien wordt het gemixt met alles wat je maar wilt: van de heerlijkste vis tot de gekste groente- en fruitsoorten.

In Japan zie je nauwelijks flinke, gezette mensen. Ze eten dan ook erg gezond. Snoepgoed vind je er niet zo snel. Maar dat wat Japanners zien en eten àls zoetigheid (wij vinden het meestal eerder hartig), is verrukkelijk! Zo aten wij verrassende wafels en koekjes gevuld met zoete bonen, evenals fijne lekkernijen die bij de groene thee werden geserveerd.

groene-thee-met-lekkernij

Prachtige tempels

Japan is rijk aan een heleboel tempels. Een van de mooiste is beslist de Gouden Tempel in Kyoto.

Slaap je in een hotel of ryokan (soort herberg, waar je slaapt op tatamimatten en baddert in heerlijk warm bronwater) vlakbij een tempel, houd er dan rekening mee dat je ’s nachts nogal eens kunt wakker worden van de harde “gong” die wordt geluid.

De vriendelijke monniken vertellen je overdag graag, ondanks hun gebrekkige Engels, over het boeddhisme en het leven in de tempel.

Hotel boeken in KyotoBooking.com


huwelijksreis-japan-gouden-tempel-kyoto

Bijzondere steden

Tokyo en Osaka zijn twee van de grote steden in Japan. ‘Mensenkijken’ kan nergens beter dan in de bijzondere wijk Harajuku in Tokyo. Meisjes in gekke pakjes, met alle kleuren haar en enorme gekleurde plateauzolen maken er reclame voor hippe eettentjes als het Robotrestaurant en het Monstercafé. Op straat racen jongemannen met een beetje teveel adrenaline en testosteron rond in Super Mario karretjes. Kortom: genoeg te zien en te beleven!

huwelijksreis-japan-super-mario-in-tokyohuwelijksreis-japan-japanse-alpen

Hotel boeken in TokyoBooking.com

Japanse Alpen

Tijdens een reis door Japan mag een trip door de Japanse Alpen niet ontbreken. Japanners gaan uitermate respectvol om met elkaar èn met de natuur. En dat is te zien: er worden nauwelijks bomen gekapt, wat ervoor zorgt dat de alpen enorm groen zijn (althans, in de zomer).

In Matsumoto is het 16e eeuwse kasteel een must see. Er lopen dagelijks vrijwilligers rond die met elkaar de strijd aangaan om hun Engelse taal te oefenen door jou een gratis rondleiding aan te bieden.

Een eveneens prachtig bergdorp is Shirakawa-go. De bewoners leven in bijzondere rietgedekte A-huizen. Van december tot maart ligt er een dik pak sneeuw op de steile daken, die dan ook goed bestand zijn tegen dergelijk extreme weersomstandigheden. Heb je zin om te wintersporten, dan kun je in de winter prima skiën in het kleine skioord Nagano.

huwelijksreis-japan-kasteel-matsumotoshirakawago

Weten jullie al waar jullie honeymoon naartoe gaat?

Foto’s van Maud