Met een flinke berg linten kun je een kerk al een heel stuk opleuken. Maar hoe kun je een kerk verder sfeervol maken?

Wil je trouwen in de kerk? Dan moet je eerst een mooie kerk uitzoeken (tenzij je natuurlijk lid bent bij een kerk). Er zijn in Nederland ontzettend veel mooie kerken. Dus wat je ook wilt, er is bijna altijd wel iets te vinden.

Zelf ben ik gek op kleine, oude kerken. Voor onze bruiloft hebben we daar dan ook naar gezocht. Er is echter wel een nadeel aan oude kerken; je moet er erg voorzichtig mee zijn. Je mag vaak geen plakband gebruiken, moet voorzichtig zijn met het pleisterwerk en ook kaarsen zijn niet altijd gewenst. Dit hoor je trouwens ook steeds vaker bij nieuwe kerken…

Versiering-kerk-1Foto’s: Thelane.com & Justin Wright photography

Maar hoe kan je een kerk dan versieren? Dit zijn onze tips:

Lint
Zorg dat je voor de bruiloft een flinke berg linten inslaat. Lint kan je over houten balken draperen, maar ook ergens aan vastknopen. Ook handig om bepaalde stukken mee af te sluiten… Zo zorg je ervoor dat alle gasten voorin gaan zitten.

Schildersezel
Dit vind ik een leuk idee. Gebruik een schildersezel (of meerdere) en zet die neer met een mooi canvas doek erop. Je kunt het canvas beschilderen met bordverf en er een leuke quote op zetten, maar het is natuurlijk ook leuk om er foto’s van jullie op te zetten. Versier de ezel eventueel nog met bloemen.

Kerk-versieringFoto’s: Weddingsbytwo & Anastasia Beylik

Grote planten
Er bestaan een heleboel bedrijven waar je planten en zelfs bomen kunt huren. Zoek er een paar uit, en zet die door de kerk. Je kunt natuurlijk ook wat planten aanschaffen die je na je bruiloft in huis zet (en eventueel daarvoor ook al).

Elektronische kaarsen
Kaarsen zijn wat mij betreft echt een musthave tijdens een kerkdienst, maar ik ben dan ook nogal lichtjesverslaafd. Mag je geen echte kaarsen? Er zijn zoveel opties voor elektronische kaarsen! Vind je die niet zo mooi? Gebruik dan licht doorzichtige potten zodat je echt alleen het flikkerende licht ziet.

Versiering-kerk-2Foto’s: Lizmarieblog.com & Weddingdeco.nl

Lampionnen
Je kunt lampionnen ophangen met of zonder licht. Ik vind beide opties erg leuk. Daar komt bij dat je ze gewoon met touw ergens kunt vastbinden. Simpel en ook veilig voor breekbare, oude kerken.

Als afsluiter wil ik je nog meegeven dat je een deel van de kerk het beste kunt afsluiten. Het ziet er erg raar uit als er overal door de kerk verspreid mensen zitten. Verwacht je niet zoveel mensen? Zet de achterste rijen dan af. Op die manier komen de mensen lekker voorin zitten, en daar wordt de dienst veel intiemer door.

Coverfoto’s: Weddingsbytwo & Anastasia Beylik