Eten aan lange tafels, een bruid die ineens met de band staat te zingen, het gebeurde allemaal bij deze fijne festival bruiloft!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Ik wist dat mijn vriend heel graag wilde trouwen. Hij vond het heel speciaal om elkaars man en vrouw te zijn. Uiteindelijk vonden we het vooral ook erg leuk om ons geluk en onze liefde te vieren met onze meest favoriete mensen, op een mooie plek met veel muziek en lekker eten!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik wist meteen dat ik geen standaard jurk wilde uit de reguliere trouwzaken. Op instagram kwam ik het merk Rue de Seine tegen en ik vond de stijl meteen tof! Het is een Australisch merk. Toen ben ik gaan googlen waar ze dit merk verkochten. Ik kwam uit bij een super leuk boetiekje in Nijmegen met prachtige aparte jurken. ‘Wild at heart’. Uiteindelijk ben ik voor de ‘Fox Gown’ van Rue de Seine gegaan.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Oh jee, ik kan niet kiezen. De ceremonie was natuurlijk prachtig en speciaal, maar eerlijk gezegd heb ik ook heel erg genoten tijdens het diner. Met alle gasten aan een lange tafel, buiten in het gras. Prachtig versierd met bloemen, iedereen die geniet van het eten en wijn en met een prachtige emotionele, maar ook humoristische speech van mijn broertje. Dit moment was heel speciaal en ik denk er nog vaak aan terug.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Eigenlijk ben ik niet zo zenuwachtig geweest, ik had er vooral heel veel zin in! In de avond had ik als verrassing voor mijn man met de band afgesproken dat ik het openingsnummer zou zingen, Naturally van Rondé. We hadden niet geoefend van te voren. Vlak voordat ik op moest kreeg ik wel wat kriebels, maar toen ik zag hoe verrast en enthousiast hij reageerde waren die snel weer weg.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Tsja, ik hou niet zo van plannen, dus ik moest het mezelf een beetje leuk maken. Ik heb een boekje bijgehouden met daarin allerlei leuke ideetjes, plaatjes en adresjes die ik tegenkwam. Uiteindelijk hebben we daar de leukste dingen uitgepikt. We planden bruiloftvergadermomentjes met z’n tweeen of met de getuigen en ceremoniemeesteressen tijdens een ontbijtje of lunch in de stad. Dit maakte de voorbereidingen extra gezellig! Ook hebben we een proefdiner gehad op de loctie, wat ons al helemaal in de trouwsfeer bracht. Met mijn vriendinnen die ceremoniemeesters waren hebben we een taartproeverij van het Roze bekkerieke gedaan, en de lekkerste taart als bruidstaart gekozen. Dat was ook heel leuk en lekker om te doen 😊

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Uiteindelijk hebben we bezuinigd op een videograaf. Ik wilde dat in eerste instantie graag, maar het was erg prijzig.

En waarop juist niet?
Op onze kleding en de band! We wilde per se Bob and the blue band hebben. We hadden ze gezien op een andere bruiloft van vrienden en waren meteen verkocht!

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Nou, dat is een grappig verhaal. De dag voor onze bruiloft trouwde een ander stel op dezelfde locatie. Ze hebben ons benaderd om de buitentent die zij hadden gehuurd met ons te delen. Het bleek dat dit een buid was die wel van plannen en dingen uitzoeken hield. Ze had via Pinterest allerlei ideeen opgedaan en allerlei versiering en aankleding bij elkaar gezocht. Het paste ook wel in onze stijl en uiteindelijk hebben ze het grootste deel gewoon laten hangen voor de volgende dag. Hoefde zij niet af te bouwen en wij niet alles nog te versieren! Super handig :) Zelf heb ik wel nog wat spullen besteld op Happyvintage.nl. Onder andere de ceremoniestoeltjes en het bankje waar we opzaten tijdens de ceremonie hebben we hier gehuurd.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Geniet geniet geniet!! Het is zo voorbij! Begin lekker vroeg zodat de dag lekker lang is :) En verlies je niet in je zorgen maken over kleine details. Daar ben je de dag zelf totaal niet mee bezig.

Lijstje van vendors: 
Fotograaf: Huib Vintgens
Locatie: Schinvelder Hoeve, te Schinveld
Taart: ’t roze bekkerieke, uit Hulsberg
Jurk: Fox Gown, Rue de Seine van Wild at Heart, Nijmegen
Pak bruidegom: Oger, Amsterdam
Aankleding: HappyVintage
Bloemen en bloemenkransen: Zen bloem & kado, te Schinveld
Band: Bob and the Blueband