Allereerst wil ik mijn welgemeende excuses aanbieden aan mijn familie en vrienden die geholpen hebben op onze bruiloft. Want wat heb ik jullie aangedaan! Na een dagje meelopen met een weddingplanner weet ik het zeker; het is HARD werken…

Het was al een tijd een droom van mij om mee te lopen met een weddingplanner. Dus toen Eline van Feline weddings mij meevroeg zei ik uiteraard gretig ja. Ik ben zelf gek op styling, feestjes zien er bij mij dus altijd tiptop uit. Bij mijn eigen bruiloft moest ik de touwtjes uit handen geven (hoe dat ging lees je hier) en dus leek dit mij een mooie manier om eindelijk een keer de grootste stylingklus te klaren: een bruiloft. Dit moest wel een topdag worden!

But boy was I wrong… (De bovenstaande foto laat TE goed zien wat een klus het was om de bloemen aan de boot te krijgen, haha!)

Het gedetailleerde draaiboek van een weddingplanner

In de week voor de bruiloft mocht ik langs komen bij het laatste gesprek met het bruidspaar. Eline was in haar element, dat was wel duidelijk. En het bruidspaar zat er enorm ontspannen bij. ‘We hebben er gewoon zin in!’, aldus de bruidegom. ‘Ook al blijft onze familie steeds vragen of het echt wel goed komt’, lacht de bruid. ‘Ze hebben helemaal niks hoeven doen, en dat vinden ze zo gek!’

Eline loopt samen met het bruidspaar nog een laatste keer het draaiboek door, en aan werkelijk alles is gedacht. Van een lunch voor het bruidspaar tot het invetten van de trouwringen, één van Eline’s vele trucjes, ‘dan gaan de ringen een stuk eenvoudiger om. Wel zo prettig bij zo’n belangrijk moment!’.

glaasje-champagne Peter-en-Delise0391

Laat mij die honeycombs maar doen!

De zaterdag erna is de grote dag, en wij verzamelen bij trouwlocatie De Landgoederij in Bunnik. Eline heeft haar vaste assistent mee naar de bruiloft, en dat is maar goed ook, want er is genoeg te doen. We beginnen met het uitladen van de decoratie en vervolgens geeft Eline ons instructies uit haar uitgebreide draaiboek (zo’n 10 A-4tjes, heb ik al gezegd dat ze alles onder controle heeft?).

In het begin vind ik alles nog leuk, nieuw en spannend. Dekentjes ophangen? Tuurlijk! Laat dat maar aan mij over. Honeycombs ophangen? Jep, let’s do it! Maar al snel begin ik door te krijgen hoeveel werk dit is, en de dag is nog maar net begonnen…

Ondertussen houdt Eline alles nauwlettend in de gaten. Is de bruidegom al onderweg naar de fotolocatie? En staat de schipper paraat om het bruidspaar op te halen? En jahoor, alles loopt vlekkeloos.

Peter-en-Delise0393 Peter-en-Delise0199

Ja, ik wil!

En zo gaat het de hele dag. Eline is vandaag ook ceremoniemeester en zorgt ervoor dat het bruidspaar en de gasten kunnen genieten van een prachtige dag. Van een persoonlijke ceremonie, tot een bijzonder (en spontaan!) moment met opa, van de kerkdienst tot het feest, alles loopt als een trein. Dat er achter de schermen keihard wordt gewerkt heeft niemand door.

Behalve Eline en haar assistentes natuurlijk. Om 22:00 uur zit het werk er voor mij op, en ik ben kapot. Wat heb ik me verkeken op de hoeveelheid werk die er in zo’n bruiloft zit! En wat voel ik me schuldig tegenover mijn familie en vrienden die dat allemaal op mijn bruiloft hebben gedaan!

Peter-en-Delise0428

De ceremoniemeester van vroeger

En dan kan je natuurlijk zeggen ‘maar mijn familie en vrienden doen dat graag voor me!’. En dat is bij mij hetzelfde verhaal. Wat we soms alleen vergeten is dat een bruiloft tegenwoordig steeds meer tijd en aandacht van onze ‘hulptroepen’ vraagt. Was een bruiloft jaren geleden nog behoorlijk eenvoudig en voorspelbaar, tegenwoordig willen we allemaal een bijzondere bruiloft met gepaste styling en een photobooth. Waar we dan niet bij stilstaan is dat dit een berg meer werk kost en dat het eigenlijk echt niet zo aardig is om dat van je vrienden en familie te vragen… Want genieten van jouw bruiloft, dat gaat er dan echt bij inschieten. En dat is toch juist niet wat je wilt?

Dus lieve familie en vrienden, mij hoef je hier ECHT niet voor te vragen! Het was één keer en nooit weer… En doe je dat wel? Dan geef ik je met liefde het telefoonnummer van een goede weddingplanner zoals Eline. Want Eline… die is geboren voor dit werk!

Het team van deze bruiloft:
Weddingplanner & Styling: Feline Wedding & Events
Locatie: De Landgoederij in Bunnik
Fotograaf: Astrid Termaat
Bloemen: Gift by Nature
Taart: Gebakkerij