Mooie nagels zijn wat mij betreft echt een must voor mijn bruiloft. Je handen zijn toch wel een beetje waar het om draait tijdens ‘the moment of truth’ (en je lippen uiteraard). Daarom heb ik de bijzondere Shellac nagellak geprobeerd. 

Shellac bestaat al een aantal jaren, maar is nog lang niet zo populair als het (naar mijn mening) zou moeten zijn. Ik vind het namelijk ideaal! Ik ben zo’n meid die na het lakken van haar nagels overal tegenaan loopt, of ineens met haar nagels vast komt te zitten tussen een rits (true story). Een mooie manicure lijkt voor mij dan ook niet echt een goede investering.

Totdat ik Shellac ontdekte. En nee, dit bericht wordt niet door hen gesponsord. Ik ben gewoon ontzettend enthousiast! Shellac is officieel geen nagellak, maar een gel. Deze gel wordt hard gemaakt met UV-licht, en hierdoor blijft het zelfs bij een oen zoals ik langer dan een week zitten. Ideaal voor je bruiloft dus. In onderstaand filmpje krijgt beauty guru Lisa Eldridge Shellac gel op haar nagels.

Voor Shellac ga ik regelmatig naar een nagelsalon (Sunfashion in Zeewolde). Hier helpen ze mij eerst met het vijlen van mijn nagels en het schoonmaken zodat de Shellac goed hecht. Vervolgens komt er een basislaag op die dan 10 seconden moet uitharden onder het UV-licht. Je kiest een mooie kleur die hier overheen komt, er daar komen twee lagen van op je nagel. Na elke laag moet het weer worden uitgehard onder de lamp. Als afsluiting komt er een topcoat op. En hierna ben je good to go!

Volgens de makers van Shellac blijft de lak zo’n twee weken zitten, en dat klopt. Ik heb het zelfs langer dan twee weken goed gehad. Het ziet er ook prachtig uit, veel mooier dan gewone nagellak. Het is shiny, en superglad. Het grootste ‘probleem’ is dat je nagels zo hard groeien dat je een randje krijgt bij je nagelriemen. Dit is eigenlijk het teken om de gel eraf (te laten) halen.

Het verwijderen van de lak is iets lastiger, maar dat heb ik er wel voor over. Ik heb het elke keer zelf gedaan met nagellak remover (met aceton), wattenschijfjes en zilverpapier. Hoe? Daarvoor heb ik de tips van Lauren Conrad gevolgd (klik hier).

Coverfoto: Eschellon.com