Wachten met seks tot je getrouwd bent, is niet meer van deze tijd. De kans is groot dat je voor de huwelijksnacht al seks hebt gehad met je hubby. Maar het kan best spannend zijn om een paar maanden voor je gaat trouwen geen seks te hebben.

Wellicht klinkt dit idee in eerste instantie niet erg aantrekkelijk. Het is ook moeilijk om van elkaar af te blijven als je stapelverliefd bent. Toch zitten er een aantal voordelen aan. Je bent misschien geen maagd meer, maar als je al maanden niet intiem bent geweest met je partner dan zal de huwelijksnacht wel extra bijzonder zijn.

Vroeger was het heel normaal om te wachten met seks tot je getrouwd was. Het was zelfs een schande als dit niet het geval was. Tegenwoordig kijken we daar heel anders tegenaan. Seks is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun relatie. Het is tegenwoordig voor vele dan ook onvoorstelbaar dat ze gaan trouwen zonder te weten of ze op seksueel gebied matchen.

Geen seks is best romantisch

Het kan zijn dat je geen seks voor het huwelijk ontzettend ouderwets vindt, maar het heeft iets romantisch. Je kan je vast wel de eerste paar keren met je lover herinneren. De passie was kersvers en alles was nieuw en spannend. Dat gevoel is eigenlijk wat je opnieuw creëert als je een paar maanden voor je gaat trouwen niet met elkaar naar bed gaat. En dat klinkt dan wel weer heel leuk.

Uiteraard kan dit idee alleen slagen als manlief ook van de partij is. Hoe lang jullie tussen de lakens een break nemen, moet wel enigszins haalbaar zijn. Het moet natuurlijk niet een straf worden. En dat wat wel is toegestaan is iets wat jullie samen moeten bespreken. Het kan zijn dat een “break” voor jullie helemaal niets is, maar als je het wel ziet zitten dan zal het vast wat extra toevoegen aan de eerste keer dat jullie het doen als echtpaar. Het is in ieder geval een boost voor jullie seksleven. Wedden dat je niet van elkaar af kan blijven als je het al een tijdje niet hebt gedaan.

Foto: Unsplash / Eduard Militaru