Waarom zien we nog steeds maar een plaatje van een bruid? Lees in deze blog mijn pleidooi voor de imperfecte bruid: we zijn allemaal anders, maar bloedmooi!

Ik ben geboren zonder linkerhand, en dat werd best wel weer een ding toen ik ging trouwen. Waarom? Omdat overal waar ik keek prachtige, dunne, witte, perfecte vrouwen in trouwjurken te zien waren. Nergens zag ik iemand zoals ik.

Daarnaast lag de focus ook ineens weer zo erg op mijn uiterlijk! Ik pinde borden vol met kapsel-inspiratie, en iedereen vroeg regelmatig of ik DE jurk al had gevonden. Tel daarbij op dat het plannen van een bruiloft behoorlijk stressvol is als je alles zelf doet, en dan heb je het recept voor een enorme berg onzekerheid te pakken.

De onzekere bruid

Sinds ik deze blog run weet ik dat er VEEL meer vrouwen zijn die ermee worstelen zoals ik dat had. Want hoe doe ik dat met een bril? Ik zie nooit bruiden met een bril! En help! Ik heb geen klein maatje, kan ik dan wel een trouwjurk vinden of moet ik eerst afvallen? En ook donkere bruiden kwamen zichzelf nergens tegen, zeker niet met hun natural hair…

En dat vind ik eeuwig zonde. Zoveel mensen, zoveel verschillen. Zoveel bruiden, zoveel stijlen. Het komt vast door een groot deel omdat ik dus met een handicap ben geboren, maar ik vind de diversiteit in mensen júist ontzettend mooi! Hoe saai als we er allemaal hetzelfde uitzien?

F*ck perfect, ik ben een awesome bruid!

En dus besloot ik toen ik zelf trouwde om gewoon de trouwjurk te kiezen die echt bij mij paste (ook al was dat nog een heel ding met lange mouwen, je leest erover in het magazine) en om op Girls of honour hard mijn best te doen om te laten zien dat er geen stereotype, perfecte bruid is. Ik ben een bruid, en jij, en je buurvrouw. Trek een trouwjurk (of pak) aan, en je bent een bruid! Het doel van een trouwdag? Trouwen met de liefde van je leven! En ja, tuurlijk mag je er dan helemaal de bomb shit uitzien, maar laat dat perfectionisme lekker los en geniet van wie jij bent.

Deze shoot organiseerde ik voor mijn eerste magazine, en ik wil hem nu ook graag online delen. Al deze vrouwen zijn geen modellen, vonden het mega-spannend om te doen, en zien er allemaal bloedjemooi uit. Vind je niet?!

Ik draag een jurk die met de hand is gemaakt door Ieks Bridal, mijn haar en make up zijn gedaan door Urmila van The Bridal artist.

Valery draagt een jurk van Sam’s Bruidsboetiek. Haar haar en make up zijn gedaan door Giolina van The Beautiful Bride Company

Saphir draagt een jurk van Wild at heart bridal. Haar haar en make up zijn gedaan door Giolina van The Beautiful Bride Company

Joanne draagt een handgemaakte trouwjurk van Carla Couture. Haar haar en make up zijn gedaan door Denise van The Beautiful Bride Company

Elianne draagt een jurk van Wild at heart bridal. Haar haar en make up zijn gedaan door Denise van The Beautiful Bride Company

Het team van deze shoot:
Fotograaf: Hind Mari
Styling: Anneke Lohy
Locatie: Hotel Pistache Den Haag
Trouwjurken:
Wild at heart bridal
Carla Couture
Sam’s Bruidsboetiek
Ieks Bridal
Haar en make up:
The Bridal artist
Denise van The Beautiful Bride Company
Giolina van The Beautiful Bride Company