Op zo’n drie uur vliegen van Amsterdam ligt een klein, nog niet zo populair eiland; Malta. Een huwelijksreis naar Malta is een top idee voor wie van geschiedenis en snorkelen houdt!

Malta is dan misschien klein, er is ontzettend veel te doen en te zien. Het eiland heeft prachtige natuur, bijzondere steden en helderblauw water. En wie van geschiedenis houdt, kan z’n hart ophalen op dit heerlijke eiland. Je vindt er namelijk invloeden van onder andere de Grieken, Carthagers, Arabieren, Spanjaarden en Britten. Niet voor niets staat de hoofdstad Valletta al jaren op de UNESCO werelderfgoedlijst… En dat is nog maar het begin…

Cultuur snuiven in Valletta

Valletta is een van de weinige steden in Europa die je volledig te voet kunt bekijken; het is namelijk niet zo groot. Maar er is belachelijk veel moois te zien en te doen! De stad zelf is eigenlijk een groot museum, en ontzettend fotogeniek. Dwaal door kleine straatjes, strijk neer op een van de vele terrasjes en bezoek de St. Johns Co-Cathedral en Fort Elmo. Ook de Upper Barrakka Gardens zijn een bezoekje waard, en dan vooral voor het adembenemende uitzicht (Valletta ligt aan de zee). Nog meer zien? Ook de Triton fontein en het Grandmaster Palace zijn een aanrader.

Eilandhoppen naar Gozo en Comino

Malta zelf heeft al genoeg te zien en te doen, maar toch is het de moeite waard om ook de buur-eilanden te zien. Gozo is een prachtig klein eiland waar je komt met de ferry. Hun grootste atractie was altijd ‘the window of Gozo’, een indrukwekkende rotsenpartij in de zee, maar die is in 2017 ingestort… Toch blijft er echt genoeg te zien! Zoals bijvoorbeeld de prachtige hoofstad Rabat.

Een ander eiland is Comino, dat vooral bekend is om het helderblauwe water. En ja, het is een toeristische trekpleister, maar echt meer dan de moeite waard!

Snorkelen (of duiken!)

Zelf heb ik het niet gedaan toen ik op Malta was (en nog steeds spijt van), maar het heldere water leent zich uitstekend voor een duik. Of je nu komt om prachtige vissen te zien, gezonken schepen of een diepe grot in wilt, er zijn mogelijkheden genoeg. En ook niet geheel onbelangrijk; de temperatuur van het water is het grootste gedeelte van het jaar lekker warm.

Grotten bekijken

Malta heeft meerdere grotten die je kunt bezichtigen, maar de ‘Blue Grotte’ is toch wel het bekendst. Je komt er met een bootje, en dat kun je het beste vroeg in de ochtend doen vanwege de lichtinval. Niet zo’n zin in een toeristische trip? Je kunt natuurlijk ook je eigen boot huren!

Wandelen langs de havens

Bijna alle steden van Malta liggen aan de kust, en dus zijn er heerlijke wandelingen over de boulevard en langs de havens te maken. Zelf vond ik de boulevard van St. Julians Bay onder andere erg fijn.

Tijd voor een feestje!

Het nachtleven van Malta is vooral te vinden in St. Julians. De leeftijdsgrens ligt hier overigens erg laag… Dus weet waar je aan begint, haha! Reizen jullie in juni naar Malta? Top! Want dan kun je naar het grootste, gratis festival van het land; Isle of MTV. Er komen standaard een aantal mega-bekende sterren naar dit festival, dus als dat jullie ding is, zeker even checken wanneer het precies is!

Ik vond dit eiland echt een verrassing, en raad een huwelijksreis naar Malta dan ook van harte aan. Zeker ook omdat je na deze trip niet direct blut bent, dus dat geeft meer financiele ruimte voor je bruiloft zelf. Ook niet vervelend toch?!

Hotel boeken in MaltaBooking.com

Foto’s: Unsplash.com