Deze blog is geschreven in samenwerking met BAUNAT

Sinds de British royal weddings is de diamanten verlovingsring weer helemaal terug van weg geweest! Wil jij ook graag zo’n sparkler aan je vinger? Lees dan in deze blog waar je op moet letten!

Toen ik ging trouwen kwam het idee van een diamanten verlovingsring eigenlijk niet in mij op, maar sinds ik Kate en Meghan zie rondlopen met een prachtige sparkler ben ik om… (oja, en ik ben Friends weer aan het kijken waar Chandler ook een beauty van een ring voor Monica koopt. Zo lief! Haha!) Zie jij jezelf ook wel rondlopen met een diamanten verlovingsring (of trouwring)? Lees dan snel verder voor tips voor de aanschaf hiervan.

Kies een stijl die bij je past (en tijdloos is)

De eerste tip is eigenlijk een hele logische: kies een verlovingsring die echt bij jou past! Ringen zijn eigenlijk altijd gevoelig voor trends, maar trends veranderen elk jaar weer… Zoek dus een ring uit die jij mooi vindt, en probeer je niet te laten leiden door de trends. Diamanten verlovingsringen zijn gelukkig vrij tijdloos, zeker als je voor een wat klassieke stijl kiest. Dus dat helpt al!

Denk na over de combinatie met andere edelstenen

Wil je naast diamanten ook nog andere stenen op je ring hebben? Laat je hier dan goed over adviseren. Sommige edelstenen passen nou eenmaal beter bij diamanten dan anderen, daarnaast is diamant een ontzettend sterke steen die andere stenen kan beschadigen.

Check of je conflictvrije diamanten koopt

Rondom het verzamelen en verkopen van diamanten zijn behoorlijk heftige dingen gebeurd, en daar wil je ver vandaan blijven als je een diamanten verlovingsring koopt. Gelukkig zijn er steeds meer zaken die een zero-tolerance beleid hebben als het over bloeddiamanten gaat. Zo ook BAUNAT (ik heb het nog eens extra gecheckt voor ik deze blog schreef). Elke diamant die België binnenkomt krijgt een certificaat van het Kimberley Proces. Ga je dus een ring kopen, zorg er dan voor dat je dit doet bij een betrouwbare zaak zoals BAUNAT. Heb je twijfels? Vraag er dan gerust naar, en als je blijft twijfelen, zoek dan verder. Er zijn genoeg verkopers die hier hetzelfde in staan als jij!

Let bij het kopen op de ‘4 C’s’

De 4 C’s, oftewel Carat, Color, Clarity en Cut. Hoeveel karaat is de diamant? Is de kleur echt heel wit, of meer geel? Is de zuiverheid van de steen gecontroleerd? En is de diamant goed geslepen? Deze laatste is trouwens ook meteen de belangrijkste. Een goed geslepen diamant schittert als geen ander! Meer lezen over wat de 4 C’s nou precies zijn doe je hier.

Al deze specificaties worden vermeld in het certificaat dat je meekrijgt als je een echte diamant koopt bij een betrouwbare verkoper. Let hier dus op!

Al met al dus best een avontuur! Maar als je bij een erkende juwelier binnenstapt, dan komt het sowieso goed.

Foto’s: Unsplash.com