Deze bruiloft van Vionne en Kees is gestyled met behulp van familie en vrienden. Doe inspiratie op en kijk lekker mee naar deze bruiloft vol bloemen.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Mijn man, Kees wilde altijd al graag trouwen, van mij hoefde het eerst niet zo nodig. Op de dag dat we 9.5 jaar samen waren en al ontzettend veel samen hadden meegemaakt; samen op wereldreis, samen een appartement verbouwen en ook wat minder leuke dingen, vroeg Kees mij in Goa (India), aan het strand op oudejaarsavond, ten huwelijk. Op dat moment twijfelde ik geen moment meer.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik ben in twee bruidszaken geweest, hier kon ik steeds net niet vinden wat ik wilde hebben. Ik dacht nog niet precies te weten wat ik zocht, maar gedurende het passen kwamen we erachter, dat ik eigenlijk precies wist wat ik wilde. Een kanten top met mooie rug en een tule uitlopende rok. Toen ben ik bij Anita Gates terechtgekomen en zij kon precies maken wat ik voor ogen had. Samen hebben we mijn droomjurk gemaakt.Hoe zag jullie dag er uit?
De dag begon bij mijn schoonmoeder thuis. Kees en ik hebben ons daar omgekleed en onze close familie en getuigen kwamen daar ook heen. In de tuin zag Kees me voor het eerst in mijn jurk. Vervolgens hebben we met de fotograaf een fotoshoot gedaan langs de grachten van Amsterdam.
Hierna begon de ceremonie in de Westerkerk, met aansluitend taart en een toost in de kerk. Het diner en feest was vervolgens in de Westerliefde.
Na het feest zijn Kees en ik voor de huwelijksnacht naar ‘The Toren’ gegaan, een verassing van onze ouders.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben veel bezuinigd door de decoratie zelf te doen. Niet alleen om geld te besparen, maar ook omdat het alles veel persoonlijker maakt.
Verder hebben we geprobeerd gebruik te maken van de kwaliteiten van onze vrienden en familie. Mijn schoonmoeder is ontzettend goed in bloemschikken, dus die heeft alle bloemdecoratie gedaan. Mijn moeder is in het bezit van een Volvo amazone, een prachtige trouwauto. Een goede vriendin van mij heeft de auto versierd. Zelf heb ik de tafeldecoratie voor het diner gedaan. Hiervoor heb ik totaal wel 6 uur 100 meter aan tafelkleed geknipt.
Mijn vriend drumde vroeger in het ska-punk bandje ‘Fugu’ en hij heeft met deze band gespeeld tijdens het feest. De Dj’s kende we ook via via.

En waarop juist niet?
Er zijn ook wel ontzettend veel dingen geweest, waarbij we tegen elkaar zeiden; ‘we trouwen maar één keer, dus laten we dat dan ook maar doen’. Zo hadden we een photobooth met gastenboek, kozen we een hele goede fotograaf en hebben we een prachtig fotoboek met alles er op en er aan besteld.
We vonden het ontzettend moeilijk een kleine gastenlijst te maken voor het diner, dus hebben we gewoon met al onze familie en vrienden aan lange tafels gegeten, totaal 90 personen. Ook konden we niet kiezen bij het toetje tussen een kaasplankje of een zoet toetje, dus deden we het allebei.
Ons feest had als thema ‘festival chic’, waarbij we twee eetkraampjes hadden, één met oesters en één met poffertjes.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Aangezien we de aankleding en versiering zelf hebben gedaan, komt het van overal en nergens. De kanten stof voor het tafelkleed komt van de Albert Cuijp markt. De vaasjes komen uit de kelder van beide moeders. De bloemen komen van de kraam op de hoek, waarna ze dus door zijn schoonmoeder mooi in vazen zijn gezet. Mijn moeder heeft een vriendin uit China, zij heeft voor ons 100 meter lint meegenomen, hiermee hebben we een lintgordijn gemaakt.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Door gebruik te maken van de kwaliteiten van familie en vrienden of van jullie zelf, maak je je dag ontzettend persoonlijk en betrek je veel mensen, hierdoor kan de dag gewoonweg niet mislukken.
Verder vond ik het erg prettig dat we alles goed hadden uitgedacht voor de dag zelf, zodat ik het op de dag kon loslaten. Want dat is nog best lastig, alles loslaten en gewoon genieten. Iedereen waarschuwt je er al voor en het is ook echt zo: de dag vliegt voorbij!

Lijstje van vendors:

Fotograaf: Wianda Bongen
Bruidsjurk: Anita Gates
Kostuum bruidegom: Tip de Bruin
Taart: Mindy Tan
Locatie: Westerkerk en Westerliefde te Amsterdam
Haar en make-up: Jeanette Burink, Face to Face