Op Pinterest staan de mooiste plaatjes van ballonnen met tule. Het lijkt gemakkelijk na te maken, maar er zit een addertje onder het gras. Lees dus eerst even deze DIY, zodat je toffe decoratie niet eindigt in een #weddingfail.

Het maken van tule ballonnen, stap voor stap.

1. Ballonnen

Als je de ballonnen wilt laten zweven met helium heb je hele grote (en zeer prijzige) ballonnen nodig van ongeveer 1 meter, zodat er voldoende helium in kan om de ballon te laten zweven. Maar hoezee! Er is een alternatief. Je kunt er ook gewoon voor kiezen om de ballonnen met mooie linten op te hangen aan het plafond, of de ballonnen met het tule aan een spijkertje in de muur te hangen. Dan kun je elk formaat ballon kiezen dat je zelf mooi vindt en past bij de ruimte.

2. Tule

Tule is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, bijvoorbeeld op www.tuleshop.nl. Knip de tule op maat. Houd ongeveer 2,5 keer de lengte van de ballon aan. Dus bij de ballonnen van 1 meter, kom je dan uit op tule van 2,5 meter. Zo houd je genoeg tule over voor het staartje onder de ballon.

3. Elastiek

Drapeer de tule om de ballon en bindt het onderaan de ballon samen met een elastiekje.

4. Versiering

Om de ballon iets extra’s te geven, schuif je een versiering achter het elastiekje. Kies voor iets dat helemaal past bij de stijl van jullie bruiloft en dat qua formaat in verhouding is met de ballon. Dit kan een zijden bloem zijn of iets anders. Als je voor de heliumversie gaat, let er dan wel op dat de versiering zo licht als een veertje moet zijn. Bij nader inzien… veren zijn helemaal geen slecht idee!

5. Lint

Dat lelijke elastiekje moet nog vakkundig worden weggemoffeld. Dit doe je bijvoorbeeld met een mooi lint met een originele print. Knip lekker lange stroken van de lint, want dat bungelt zo mooi onderaan de ballon. Het lint knoop je netjes om het elastiek heen.

En voila, klaar is je tule ballon!

tule ballon close up

Foto’s zijn gemaakt door: onbekend.