Razend populair is het: de tassel slinger. Deze bijzonder rare naam hebben we te danken aan Amerika, waar de hype begon. Tassel betekent kwast. Tja het lijken ook allemaal kwastjes aan een touwtje.

Deze DIY is anders dan de vele die je op Pinterest kan vinden. Goedkoper en zelfs waterproof! Veel mensen maken tassels met vloeipapier of crêpe-papier, wat dus echt crap is als je buiten gaat trouwen. Regen, nattigheid, lekken, drama. Nu niet meer! Lees verder voor mijn geheime recept!

tasselslinger tuin1

Op zoek naar…
We maken de kwasten met vuilniszakken in plaats van crêpe-papier. Dit klinkt raar en dat is het ook wel een beetje. Maar wat je misschien nog niet wist is dat je vuilniszakken in veel verschillende kleuren kunt kopen. Dat is dus lekker veel voor weinig geld, het is waterproof en het wappert zo leuk in de wind.
De vuilniszakken van de slinger die ik in deze DIY maak, zijn in de kleuren wit (Zeeman/AH), zeegroen (AH) en blauw (Wibra). De Albert Heijn verkoopt naast wit en zeegroen (mijn favoriet) ook geel. De Wibra heeft geparfumeerde zakken (ja, echt waar) in roze, lichtblauw en paars.

Wat heb je nodig?
Vuilniszakken
Stanleymes of snijmes
Stevige liniaal (±30cm)
Snijmat
Aluminiumtape of washi-tape
Touw
Lijm

Wathebjenodig

Lengte en breedte
Vuilniszakken, pedaalemmerzakken, ze komen in verschillende maten. Dit vraagt een kleine flexibiliteit van jou als maker! Gelukkig hoef je ook niet exacte maten te gebruiken. Hoe breder je de tassel snijd, hoe voller de kwast. Zelf blijf ik tussen de 12 en 20cm. De lengte van de tassels die ik hier maak is ±25cm. Variatie in lengte is extra speels, dus doe vooral jouw ding!

stappenplan
Bijna klaar!
Heb je alle tassels gemaakt? Dan kun je ze gaan rijgen aan het touw om je tassel slinger te maken! De afstand tussen de tassels is 10 cm, maar je kunt ze ook meer ruimte geven, bovendien wordt je slinger dan lekker lang. Zitten alle tassels op hun plek? Dan maak je ze vast met lijm, zodat ze niet meer kunnen verschuiven.

tasselslinger closeup

Tip: als het uiteinde van het touw gaat rafelen, maakt dat het lastig met rijgen van de tassels. Plak een stukje tape/plakband om het uiteinde (het lijkt nu net een veter). Ook kun je het lusje van de tassel groter maken door eerst iets anders erdoor te steken, zoals een breinaald, penseel of een spies.

Meer mogelijkheden
Dezelfde manier van tassels maken, kun je ook toepassen met materialen als vloeipapier of stof. Zorg er dan wel voor dat ze opgehangen worden in een overdekt gedeelte.
Tasselslingers zijn natuurlijk op meerdere manieren te gebruiken dan alleen ophangen als slinger. Hang je de slinger verticaal aan bijvoorbeeld een ballon of een pompom, dan krijg je een heel leuk effect. Meerdere slingers onder elkaar geven een mooie achtergrond voor de ceremonie of photobooth. Je kunt ook losse tassels met washi-tape vastplakken aan de muur of in de bomen hangen.

Balloons tassels
Foto’s van: BHLDN.com, Yuna Leonard & Scoutmob.com