Vorige week ben ik getrouwd (yay!) en op onze bruiloft hadden we een aantal toffe DIY’s staan. Deze letters met lampen zijn mijn favoriet, en je leest hier hoe je ze zelf kunt maken!

Er zijn verschillende manieren om letters met lampen te maken. De eerste manier komt van het blog ‘La chica de la casa de Caramelo’. Dit is een vrij ingewikkelde, maar wel heel mooi afgewerkte, manier.

Wat heb je nodig?
– Karton
– Een mes
– Een snijplank
– Lampjes
– Een liniaal
– Potlood
– Lijm

Letters met lampen 1

Teken eerst met liniaal en potlood de letter op het karton. Teken ook af waar je de lampjes wilt hebben (zorg ervoor dat je weet hoe groot je lampjes zijn). Snijd als eerste de cirkels uit het karton, en vervolgens de vorm van de letter.

Letters met lampen 2

Teken de opstaande randen ook op je karton, en snijd die uit. Plak deze vervolgens vast zodat je een soort letterbak krijgt. Laat dit goed drogen, en schuur vervolgens de lijmresten van de letter af. Eventueel kun je de letter nog in een kleur verven.

Letters met lampen 3

Plaats nu de lampjes in de letter(s), sluit ze aan en je letters met lampen zijn af!

Letters met lampen 4

Ga je liever voor een simpeler variant? Bij de Xenos hebben ze kant en klare letters, die heb ik zelf ook gebruikt. Dan is het een kwestie van de bovenkant eraf snijden, gaatjes in de letters maken en de lampjes erin doen.

Letters met lampen 5

Wat vinden jullie van letters met lampen?

Foto’s: La chica de la casa de Caramelo en eigen beelden.