Pietertje Schmitt is visagiste, en in deze DIY leg ik met haar uit hoe je zelf bruidsmake-up aan kunt brengen. Wat je er voor nodig hebt? Vooral veel tijd, want oefening baart kunst!

Natuurlijke schoonheid, dat is waar Pietertje van Houdt. “Ik zeg eigenlijk ook nooit dat ik iemand mooi maak, iedereen is al mooi! Als visagist probeer je vooral de pluspunten van iemands uiterlijk nog meer naar voren te halen”, aldus Pietertje. Ze is visagiste van de sterren (Bracha van Doesburgh en Katja Schuurman zijn door haar onder handen genomen) en dat heb ik geweten. Deze dame weet wat ze doet, en jij na deze blog gelukkig ook!

Voordat je make-up aanbrengt is het goed om een vocht-inbrengende crème te gebruiken. Pietertje mengt dit met foundation, “hierdoor ligt de make-up niet  zichtbaar op het gezicht”. De kleur van een foundation kun je het beste in daglicht bepalen. Kies voor dezelfde kleur van je huid, of een tint lichter. Puistjes en andere oneffenheden (Pietertje noemt ze zelf liever spots, want ‘dat klinkt niet zo naar’) stipt ze licht aan met concealer.

DSC_8044 DSC_8046

Met een beetje poeder kun je de glanzende delen van het gezicht wat afpoederen, zeker verstandig om te doen voordat je foto’s gaat maken! Let daarbij vooral op je voorhoofd, neus en kin. Pietertje probeert niet teveel aan de wenkbrauwen te zitten, “ik haal alleen de zwevende haartjes weg, en vervolgens gebruik ik wenkbrauwgel om ze in model te vormen”.

Pietertje tekent vervolgens met oogpotlood een lijntje op het oog. “Probeer dit ook echt tussen de haartjes te doen, hierdoor lijken je ogen namelijk groter.”

DSC_8057

Om de oogschaduw wat extra pigment te geven maakt Pietertje het wat vochtig. Ze doet een zilveren stip op het ooglid, en blend die met een bronzen oogschaduw over het hele oog. Met een zwarte gelliner zet ze vervolgens een lijntje boven het oog. Pietertje: “Ik gebruik bij Marit vooral make-up boven het oog, dat staat vaak het mooist”. In de binnenste hoeken van de ogen doet Pietertje een klein beetje witte poeder met glans, volgens Pietertje perfect voor alle aanstaande bruidjes! De ogen krijgen als final touch een goeie laag mascara. En ook daar heeft Pietertje weer een leuk trucje voor. “Met een ragertje (ja, zo een voor tussen je tanden) kan je de haren van je wimpers goed spreiden. Hierdoor lijken ze veel voller!”

Make-up Engaged

Voor de wangen maakt Pietertje gebruik van cream blush. Ze doet dit net onder de jukbeenderen, maar ook een beetje op het voorhoofd en de kin. Met een highlighter geeft ze nog wat accenten aan op de uitstekende delen van het gezicht; neus, boven de lip en op de kin.

DSC_8076 DSC_8079

Lippenstift is terug! En dat moet dan natuurlijk wel op de juiste manier aangebracht worden. Pietertje begint met een lippotlood wat ze met haar vingers wat uitsmeert om harde lijnen te voorkomen. Vervolgens komt het echte werk; lippenstift! Met een beetje gloss op de juiste plek (in het midden van de lippen) is de look af, en I feel so pretty! Dankjewel Pietertje :).

DSC_8093

Proef make-up engaged DSC_8102 DSC_8104

Ben je nog niet overtuigd van je eigen skills op het gebied van bruidsmake-up? Pietertje geeft ook workshops speciaal voor je bruiloft! Misschien een leuk idee voor je vrijgezellenfeest?! Ook is Pietertje in te huren om je make-up op de dag zelf te doen. Meer informatie is te vinden op haar website.

Foto’s: eigen beelden.