Ben je op zoek naar een originele manier om je bruidsmeisjes te vragen? Of wil je een tof bedankje geven? Probeer dit briefje in een ei dan eens. Zo cute!

Het is niet moeilijk om te maken, maar kost wel wat tijd (en je kunt hierna een flinke omelet bakken!).

Wat heb je nodig:
Eieren (obviously)
Een schaaltje
Een shotglaasje
Een speld of naald
Verf
Papier
Een pen

Briefje in een ei 1

Hoe doe je het?
Zet je shotglaasje in een schaal, je ei zet je op het shotglaasje. Prik nu voorzichtig een gaatje in het ei. Doe dit ook aan de onderkant van het ei. Let op: het is echt belangrijk om dit voorzichtig te doen! Eieren zijn nogal breekbaar namelijk (tja…).

Als je twee gaatjes in het ei hebt kun je het ei eruit blazen. Doe dit in een schaaltje of glas. Spoel het ei vervolgens uit met water en laat het een paar dagen (!) drogen.

Nu kun je je ei verven! Een eenvoudige manier is om een stokje door het ei te steken (wat je nog makkelijk kunt vast houden) en om het op die manier te verven. Zie het filmpje onderaan dit artikel voor een goede uitleg.

Briefje in een ei 2

Knip nu een stukje papier in een strookje en zet hier je boodschap op. Dit kan zijn ‘wil je mijn bruidsmeisje zijn?’ of ‘bedankt voor je hulp bij het plannen van onze bruiloft’. It’s up to you! Rol dit briefje zo klein mogelijk op en stop het briefje in een ei.

Leg het ei in een leuk doosje (met watjes, of kartonslierten, of bubblewrap) en je bent klaar! Bekijk onderstaand filmpje voor extra tips om deze leuke DIY te maken.

Bron: Ladyinaminute.com