Hoewel ik een tijdje terug nog dacht ‘mijn make-up doe ik zelf wel op de bruiloft’, besefte ik onlangs dat mijn stressniveau daarvoor waarschijnlijk toch net iets te hoog ligt. En dus bezocht ik deze week een visagiste bij mij in de buurt om bruidsmake-up te proberen.

Liggend in de heerlijk zacht beklede stoel kon ik alleen nog maar ontspannen. Dat werd versterkt door het idee dat de visagiste mij prachtig zou opdoffen en ik er binnen een half uurtje alleen maar mooier op kon worden. Ik dacht gelijk: dit lijkt mij een perfecte start van mijn trouwdag!

Ik vertelde de visagiste over mijn dagelijkse opmaakgewoonten. Ik maak regelmatig gebruik van (licht)roze oogschaduw. Verder zit er altijd mascara op mijn wimpers en dat is het eigenlijk wel zo’n beetje. De visagiste leerde mij gelijk hoe ik de, toch niet geheel standaard kleur roze, het beste kan gebruiken. Haar tip: de felste kleur op de arcadeboog en doe daarbuiten vooral rustig aan in kleurgebruik. Sindsdien vind ik, dankzij mijn nieuwe opmaaktechniek, mijn ogen dagelijks toch net iets mooier schitteren dan voorheen!

De visagiste adviseerde om mijn vaste kleurtje op de bruiloft achterwege te laten. ‘De foto’s moeten ook over tien jaar nog leuk zijn!’ stelde ze, en daar ben ik het natuurlijk mee eens (liefst zelfs nog véél meer jaren). ‘Dus ik ga voor een neutrale kleur oogschaduw, met een sprekende kleur rouge en lippenstift.’ Ik had besloten even alle bruiloft stress los te laten, dus ik liet me vooral verrassen.

En wat bleek? Toen ik in de spiegel keek, was ik helemaal overtuigd! De visagiste had niets teveel en ook zeker niet te weinig gedaan. Het was precies goed: mooie, grote ogen keken mij aan. Mijn wangen kleurden ideaal bij mijn lippen. En de foundation gaf me exact dat beetje tint dat mijn huid mag hebben. Alleen mijn hals en decolleté kleurden nu ineens ietwat bleek.

Conclusie? Ik denk dat ik vooral in de ontspanmodus blijf en volgende week eens langs ga bij de zonnestudio hier om de hoek…

Credits coverfoto: Shutterstock.