Een nieuw jaar, en dus ook weer nieuwe trends. Dit worden volgens ons de bruiloft trends van 2016!

Voordat ik begin met deze lijst wil ik je als eerst meegeven dat dit maar trends zijn. Jullie kiezen zelf wat je leuk vindt, en hoeft je uiteraard nergens aan te houden of voor te kiezen. Gebruik dit lijstje bruiloft trends ter inspiratie en maak er wat moois van!

Persoonlijk

En laat dat nou ook net een grote trend zijn voor komend jaar. Hoe traditiegetrouw we ook zijn als nuchtere Hollanders, we willen toch ook steeds meer een persoonlijke bruiloft. We houden niet meer zo vast aan de standaard dagindeling, maar denken vooral na over wat we zelf leuk vinden. Voor de één is dat een lange dag ontspannen aan zee, terwijl weer een ander een grootse festival bruiloft organiseert.  Wat past er bij jullie?

KnowMefotografie Bruiloft Oude Hortus 60
Foto: KnowMe fotografie

Lichtgevende letters

Het afgelopen jaar zagen we hier en daar al wat letters voorbij komen, maar dit jaar komen we er echt niet meer onderuit. De lichtgevende letters, of ook wel marquee letters, zijn een grote hit. Het afgelopen jaar zagen we ze af en toe al voorbij komen, maar wij voorspellen voor dit jaar een enorme run! Ze zijn dan ook ontzettend tof…

De kleuren; blauw en roze

Volgens Pantone zijn er volgend jaar twee kleuren die vooral onze aandacht gaan krijgen; blauw en roze. Maar dan natuurlijk wel in allerlei varianten! Een mooie, donkere en klassieke kleur, of juist een frisse kleur, het kan allemaal. Hier kun je je laten inspireren.

Een tweedelige trouwjurk

Wij zijn groot fan van de crop top trouwjurk, en we verwachten die komend jaar zeker een paar keer te gaan zien. Niet zo’n fan van een blote buik? De crop top is maar één variant van de tweedelige trouwjurk. Je kunt ook gewoon kiezen voor een langere top.

Herfstbruiloft uitgelicht
Foto: You are beloved fotografie

Bloemen

Klinkt als een inkoppertje he? Maar we bedoelen niet alleen bloemen in je boeket. Nee, we gaan ze ook zien op taarten, trouwjurken, decoratie, in ijsklontjes en nog veel meer. Laat die flower power maar komen, wij zijn er dol op!

Een eigen #

Het afgelopen jaar hoorden we steeds meer over de ‘unplugged wedding’, een bruiloft waarbij je je smartphone in moet leveren (of op zijn minst uitzet). De tegenhanger gaan we komend jaar ook zeker zien; een bruiloft met een eigen #! Zo kunnen al je gasten hun foto’s en filmpjes direct delen, en kan jij het later nog eens terug bekijken. Leuk!

Gouden accessoires

Trends op het gebied van bruiloften gaan vaak de woontrends achterna. Zo ook met deze trend. Sla maar gerust een paar spuitbussen met goudverf in, en verander alles in goud!

Chalita&MathijsJPEG-8596
Foto: Svenja Photography

Meer dan één taart

Waarom zou je één grote bruidstaart kiezen als je een tafel vol taart kunt hebben? Zo geef je de gasten ook meteen wat om uit te kiezen, en het ziet er ook nog eens super leuk uit. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak opties… Mag ik een stukje carrot cake en een chocolade muffin? Dankuwel!

De boerderijbruiloft

In Amerika is het al jaren een hit; de boerderijbruiloft. Dit jaar gaat hij volgens ons ook supergroot worden in Nederland. We ontdekken langzaam maar zeker steeds meer mooie boerderijen om zo’n heerlijke, ontspannen bruiloft te organiseren. Wel oppassen voor vlaaien, en dan bedoelen we niet die variant uit Limburg…

Welke bruiloft trends gaan we terug zien op jullie bruiloft?

Cover foto: Svenja Photography