Dit is misschien wel de mooiste bruiloft die ik in tijden heb gezien. Een prachtig bruidspaar met twee verschillende achtergronden, die samen met awesome leveranciers deze bijzondere bruiloft met fantastische styling hebben neergezet. My goodness. Ik pink nog even een traantje weg hoor!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Denise: Voor mij betekende trouwen met Stefanos elke dag bewust de keuze maken om met hem te zijn en samen het leven te vieren. Door dik en dun. Met hem durf ik dat avontuur blindelings aan, wat de toekomst ook mogen uitwijzen. Door te trouwen wilde ik mijn liefde voor hem bezegelen en de liefde en het respect wat ik voor hem voel uiten en vieren in het bijzijn van onze naasten. Voor mij is Stefanos mijn beste vriend, een maatje waarmee ik mij nooit verveel. Diegene waarvoor ik zowel bewust als onbewust de keuze heb gemaakt om mijn levenspad mee te bewandelen. Zolang het ons in dit leven gegund is!

Stefanos: Voor mij betekende trouwen met Denise kiezen voor haar, elke dag weer, en dit uit te spreken met al mijn vrienden en familie om ons heen. Door te trouwen, in plaats van een samenlevingscontract, wilde ik vieren dat wij ‘samen’ zijn en voor elkaar kiezen. Voor mij is Denise de vrouw waarmee ik kan lachen, alles kan bespreken en ook weer van leer. Dat doen we van elkaar en ik wilde met haar de reis naar de trouwdag meemaken. Een van de vele reizen die ik met haar wil maken. Zolang mogelijk want liefde is een werkwoord :)

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
The Honeymoonshop in Rotterdam. Om heel eerlijk te zijn ging ik ‘without any expectations’ de winkel binnen. Immers, ik ben van nature een curvy chick en ik was niet heel erg hoopvol zullen we maar zeggen. Ik heb volle heupen, een buikje en goeie rondingen van achteren, haha. Hoe vindt je dan je droomjurk?! 

Ik had echt het idee dat ik er niet zou scoren, maar in ieder geval wel jurken zou aantreffen die bij mijn fit passen. Zodat ik verder kon zoeken en wellicht vanuit het buitenland een jurk kon aanschaffen / er eentje op maat kon laten maken. 

Uiteindelijk heb tijdens de eerste passessie mijn droomjurk gevonden. Strapless en getailleerd. Het was niet liefde op het eerste gezicht, toen mijn vriendinnen de jurk tevoorschijn toverden, maar toen ik voor het eerst in mijn jurk gehesen werd wist ik het: dit is hem!

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Stefanos: Dansen met Denise terwijl de band die ze had geregeld speelde, de ceremonie, whisky drinken in de wc met mijn getuigen en zoveel meer. Maar bovenal: het private dinner met getuigen, en enkele familieleden en vrienden. We hadden ons eigen menu samengesteld met de chef en kregen zulke mooie speeches van onze geliefden.
Denise: Het moment dat mijn moeder mij voor het eerst in mijn trouwjurk zag. De brief die zij mij de dag van tevoren gaf waarin ik dik 20 jaar geleden mijn ouders vertelde te dromen van een huwelijk zoals zij dat hadden. Het eerste moment waarop ik Stefanos zag en bevestigt werd wat ik al wist: hij droeg een burgundy pak. ‘At Last’ terwijl ik met mijn broer naar Stefanos toeliep, een goede vriendin die een prachtig gedicht voordroeg, mijn bestie die ons trouwde, onze vrienden en familie die met ons meedansten op Kaapverdiaanse muziek en natuurlijk: karaoke met onze awesome ceremoniemeester en beste vriendin. Argh, ik val van het ene favoriete onderdeel in het andere!

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Denise: Eigenlijk niet. Ik was mij heel bewust van wat er gebeurde. Na lange voorbereidingen was het moment daar. Naja, ik was zenuwachtig voor de komst van mijn moeder. Pas een week van tevoren wisten we zeker: ze kon erbij zijn!! Dat was hét ultieme cadeau. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest als toen ik haar ophaalde op Schiphol.
Stefanos: Nee, dat niet. Het enige wat steeds in mijn geest bleef plakken was mijn vrijgezellenfeest. Ik zou lekker naar de sauna gaan met Denise, maar werd ineens meegenomen naar Amsterdam voor een goede BBQ, rondvaart met drinks en goede grappen. Uiteindelijk een erg mooie dag geworden met mijn beste vrienden.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Denise: Onwijs leuk, een avontuur waar je elkaar tegenkomt, maar wat ook banden met vrienden en familie weer in perspectief zet. Het heeft ons sterker gemaakt als geliefden en team en de banden die we hebben met onze dichtstbijzijnde familie en vrienden alleen maar gesterkt en verdiept. Het plannen was een feestje, Wendy van Something Borrowed Something New maakte het een avontuur op zichzelf. Echter, hoe dichterbij de dag: hoe chaotischer het in mijn hoofd werd…
Stefanos: Op sommige momenten wat hectisch maar enorm leuk. Ik heb zoveel geleerd over Denise, haar smaak en wat ze belangrijk vindt, mijzelf en onze familie en vrienden dat ik heb genoten van elk moment. Van bloemen uitzoeken tot aan het samenstellen van de goodie bags toe.

Waar hebben jullie op bezuinigd? En waarop juist niet?
We hebben vrij weinig concessies gedaan. We zijn van de details, alles moest en zou perfect zijn voor onze dag. Het enige waarop we hebben bezuinigd is het aantal gasten. We hebben bewust gekozen om deze belangrijke stap te vieren met onze dichtstbijzijnde familieleden en vrienden zodat we geen concessies hoefden te doen op hoe we de dag wilden vieren. Het was klein en intiem, met onze meest dichtstbijzijnde zielen. Dat maakte dat de energie en de liefde enorm voelbaar was voor ons en onze genodigden. 
We hebben vooral niet bezuinigd op het eten, zowel overdag als s’avonds, onze fotograaf en styliste. Eten, maar ook de aankleding is voor ons uitermate belangrijk. Het leven vier je immers met eten en drinks, toch ;-)?

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Het was voor ons al snel duidelijk: met ons level aan details en de aandacht die we wilde schenken aan details wilden we dit niet overlaten aan onze vrienden. We houden van ze, maar kennen onszelf: we wilden iemand die met dezelfde passie, aandacht en stijl iets geweldigs kan neerzetten. We hebben daarom al vroeg besloten om met Something Borrowed, Something New te werken. Wendy’s energie, passie en stijl heeft ervoor gezorgd dat we iets hebben neergezet wat perfect bij ons past en voor ons een onuitwisbare indruk heeft achterlaten. Pluspunt? Onze vrienden hebben we met rust kunnen laten hiervoor.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Stefanos: Je zult tig meningen krijgen over van alles. Besef heel diep dat desondanks alle meningen het jullie dag is en jullie kiezen met wie en hoe je het wilt vieren. Dus haal adem, denk na over wat belangrijk voor je is en bespreek het met elkaar.
Denise: Gebruik geen rode servetjes om je tranen tijdens de ceremonie weg te vegen, haha! Maar alle gekkigheid op een stokje opzij, trek je niets aan van wat anderen zullen denken: doe waar jij je goed bij voelt!

Leveranciers van deze bruiloft
Concept + styling   
@SBSN_NL  |  https://somethingborrowedsomethingnew.nl
Fotograaf  @wiandabongenphotography  |  https://www.wiandabongen.com/
Locatie @De Harmonie Rotterdam  |  http://deharmonierotterdam.nl/
Sweets  @sprinklesbakerynl  |  https://www.sprinklesbakery.nl/
Floral design   @SBSN_NL |  https://somethingborrowedsomethingnew.nl
Invite @studiolona  | http://studiolona.nl
Signs + rentals  @SBSN_NL  |  https://somethingborrowedsomethingnew.nl
Make-up  @makeupmiraclebyhelly  |  www.facebook.com/makeupmiraclebyhelly/
Haar styling Divine Hair Solutions  |  http://divinehairsolution.nl/
Trouwjurk @Thehoneymoonshop |  https://www.honeymoonshop.nl
Trouwpak @critisized  |  http://www.critisized.nl
Ambtenaar Vanessa de Groot
Band Sonia Andrade, Walter Matos en Paulo Bouwman
DJ @Pierrot