Sanda en Edwin zijn getrouwd in de tuin van familie. Maar dat werd niet zomaar een feestje… Het werd een zonnige bruiloft met een fantastische tent en bergen mooie decoratie!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Als jong meisje al wist ik dat ik later zou willen trouwen. Een zonnige dag, mijn vrienden en familie en een prachtige jurk. Daarnaast wilde Edwin, mijn man, en ik aan elkaar, onze familie en vrienden laten zien dat wij echt voor elkaar wilden kiezen. Met een huwelijk sloten wij een verbintenis en laten we dit bewust zien.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Met behulp van Pinterest en trouwsites ben ik op zoek gegaan naar jurken die ik mooi vond. Van te voren wist ik niet goed wat mij mooi zou staan, dus heb ik mij laten adviseren in de winkels. Ik ben naar vier verschillende winkels geweest door heel Nederland, heb meer dan vijftig jurken gepast en heb uiteindelijk mijn jurk gevonden in Rotterdam, bij de Honeymoon shop. Nog steeds miste het gevoel van “ja, dit is dé jurk’, maar deze jurk van Ladybird zorgde ervoor dat mijn moeder en schoonmoeder in tranen waren. Natuurlijk vind ik het wel een mooie jurk, vooral de achterkant met de sleep.

underneaththeappletree-38underneaththeappletree-2underneaththeappletree-3 underneaththeappletree-4 underneaththeappletree-5underneaththeappletree-6 underneaththeappletree-8 underneaththeappletree-7 underneaththeappletree-10

Hoe zag jullie dag er uit?
Om 10:15 uur ’s morgens ben ik opgehaald bij mijn ouderlijk huis door Edwin. Voor die tijd is mijn haar en make-up gedaan, ben ik in mijn jurk gestapt met behulp van familie en vriendinnen en heeft Edwin zich klaargemaakt bij zijn ouderlijk huis. Edwin heeft in de tuin van mijn ouders op mij gewacht en daar hadden we de ‘first look’. Vervolgens zijn we foto’s gaan maken en waren we om 12:30 uur bij de feestlocatie, de tuin van mijn schoonouders. Hier stonden onze daggasten op ons te wachten en zijn we om 13:00 uur begonnen met de ceremonie in een gedeelte van de tuin en getrouwd voor de wet. Om 14:15 uur hebben we de taart aangesneden, hebben we groepsfoto’s gemaakt en gezellig met elkaar gekletst in het zonnetje. Om 16:00 uur begon de kerkdienst in een dorpje verderop en zijn we getrouwd in de kerk. Eenmaal terug bij de tent, rond 17:30 uur, hebben we de champagneflessen geopend en hebben we geproost op ons huwelijk. Ondertussen stond de Smoker van ‘Barbecuespecialist de Purmer’ aan en zijn wij om 18:30 uur gestart met het diner. Om 20:30 arriveerden de avondgasten, terwijl de band ‘Coverband CoverUp’ bezig was met de soundcheck. Na enkele stukjes van 21:00 – 21:30 uur startte de band om 21:30 uur en kon het feest beginnen. Gezien het feest thuis in de tuin gevierd werd, hadden wij geen eindtijd en waren de gasten vrij om naar huis te gaan wanneer ze wilden. Uiteindelijk zijn wij ons bed ingekropen om 06:30 uur.

underneaththeappletree_se-74 underneaththeappletree-11underneaththeappletree_se-102 underneaththeappletree_se-168underneaththeappletree-12 underneaththeappletree-13 underneaththeappletree-15 underneaththeappletree-14 underneaththeappletree-17

Waar hebben jullie op bezuinigd en waarop juist niet?
Edwin en ik hadden al snel een beeld van hoe onze bruiloft zou moeten worden, maar we hadden geen budget afgesproken. Omdat we trouwden in onze eigen tuin, moesten we aan veel dingen denken, zoals een toilet, brandveiligheid, stroomvoorzieningen enz. Met behulp van Pinterest heb ik veel ideeën opgedaan voor de aankleding van de bruiloft. Na veel speuren op internet hebben we onze vendors gevonden. Binnen de verschillende aanbieders heb ik gezocht naar goedkopere, maar kwalitatieve aanbieders om zo voordeliger uit te zijn. Ook heb ik gekeken naar de locatie van bedrijven en de service. Veel benodigdheden hebben we verkregen via partyverhuur ‘’t Arendje’, omdat wij veel via hen konden regelen en we het makkelijker vonden om met zo min mogelijk aanbieders te maken te hebben. Ook het personeel op onze bruiloft hebben we geregeld via ’t Arendje. Dit is het enige punt waarop wij bezuinigd hebben. We hebben namelijk twee mensen geregeld via ’t Arendje en drie mensen zelf, kennissen met horecaervaring, zodat we voordeliger uit waren.

Op de dingen die we wilden hebben, hebben we niet bezuinigd. Zo wilden we heel graag trouwen in de Zweedse Tipitent, een Smoker barbecue hebben, mooie meubels en goede catering. Ook wilden we graag trouwen in onze eigen tuin, in plaats van op het gemeentehuis. Dit zorgt voor extra kosten, omdat de trouwlocatie goedgekeurd moet worden.

Onze uitnodiging heb ik zelf gemaakt en vervolgens laten drukken. Ook hier hebben we niet op bezuinigd, maar gezocht naar een goede drukker in de buurt die snel kon leveren en mijn eigen tekening goed op papier kon drukken.

Onze ringen hebben we laten maken door een goudsmid uit de buurt. Dit zorgde ervoor dat we uiteindelijk minder geld kwijt waren aan de ringen, maar we hebben niet voor haar gekozen vanwege de kosten. We wilden graag unieke ringen en anders dan we bij veel juweliers hadden gezien. Met plaatjes zijn we naar haar toe gegaan en heeft zij voor ons onze prachtige ringen gemaakt.

Eerst wilde ik ook graag een cocktailbar, omdat ik zelf wel van een cocktail houd. Samen hebben we besloten dat uiteindelijk niet te doen, omdat het iets extra’s is en veel geld kost. Ook wilden we eerst gebruik maken van vintage servies, maar ook dit extraatje hebben we laten zitten. We hebben dus niet bezuinigd op de grotere dingen, maar wel naar de voordeligste aanbieders gezocht en sommige extra’s laten vallen.

Met sommige dingen hebben we ook geluk gehad. Zo hebben we de bedankjes (kleine appelmoespotjes) via familie kunnen krijgen en hebben we hierop kunnen besparen. Ook op de DJ hebben we kunnen bezuinigen, omdat dit onze eigen zwager was.

underneaththeappletree-18underneaththeappletree_se-211 underneaththeappletree-21 underneaththeappletree-25 underneaththeappletree-22 underneaththeappletree_se-226underneaththeappletree-27underneaththeappletree_se-244

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
De papieren versiering hebben we via de trouwwebshop ‘weddingdeco’. Hier hebben wij de honeycombs, de pompons, labels en de letterslinger vandaan. Familie en vriendinnen hebben geholpen met het maken van de overige versiering. We hebben slingertjes gemaakt van hartjes, bloemstukjes gemaakt met bloemen uit de tuin en de bedankjes voorzien van een labeltje. Samen met mijn moeder en familie heb ik slingers genaaid van oude kanten gordijnen en gekleurde vintage-look stofjes. Van mijn broertje hebben we mooie oude Perzische tapijten gekregen die we bij de ingang van de tent hebben neergelegd. Getrouwde vrienden hadden nog, van hun bruiloft, kleine glazen flesjes voor bloemen. Van de ouders van Edwin en onze buren hebben we veel vintage spulletjes geleend die we als decoratie hebben gebruikt, zoals , fruitkistjes, de koffer voor de enveloppen, de mand voor de slippers en grote vazen voor bloemen. Mijn schoonvader heeft samen met Edwin de fakkels gemaakt. Een vriend heeft voor ons de prachtige vuurschalen gemaakt.

underneaththeappletree-30underneaththeappletree_se-263 underneaththeappletree-33underneaththeappletree-31underneaththeappletree-35 underneaththeappletree-36

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Onze bruiloft was niet zo’n prachtige dag geworden en zo goed verlopen zonder onze ceremoniemeesters. Wij hebben twee vriendinnen gevraagd, één vriendin van Edwin en één van mij. Tegen onze vriendinnen konden wij alles zeggen wat wij wilden, we konden goed overleggen met elkaar en zij kennen ons goed, waardoor we met z’n vieren onze dag zo goed mogelijk konden plannen. We hebben ons geen enkel moment bezwaard hoeven te voelen als we iets wilden veranderen of als we onze mening moesten geven. Ook op de dag zelf hebben zij alles goed voorbereid en de dag in goede banen laten lopen. Dat is zo ontzettend fijn. Wij hoefden ons geen moment zorgen te maken en konden volop genieten van onze dag door onze geweldige ceremoniemeesters. Onze tip is dus zorgen dat je ceremoniemeesters vraagt die goed kunnen plannen, organiseren, overleggen en die niet bang zijn om beslissingen te nemen, maar waar je bovenal jezelf bij kunt zijn en waarmee je fijn kunt samenwerken.

Daarnaast moet je vooral veel genieten van elkaar, alle lieve mensen om je heen en de dag, want die vliegt voorbij!

underneaththeappletree-37 underneaththeappletree-40

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Underneath the apple tree
Videograaf: Daniel Morpey
Tent: Zweedse tenten
Meubels en catering: Partyverhuur t’Arendje
Toilet: Smulders
Prikkabels: ACS verhuur Giessen
Decoratie: Weddingdeco
Muziek: Coverband CoverUp
Bbq: De Purmer
Ringen: Laura Post
Taart: Speciaalbakkerij van der Grijn
Bloemen: Bloemsierkunst de Gelegenheid
Pak bruidegom: Roka Tilburg
Jurk bruid: Honeymoon shop Rotterdam
Schoenen bruid: Stylez shoes