De komische film 28 days met Sandra Bullock in de hoofdrol, is inmiddels een golden oldie. Nadat Gwen, voor de zoveelste keer stomdronken, de bruiloft van haar zus omtovert tot een ware nachtmerrie, kickt ze af in de rehab. Daar probeert ze te ontdekken of ze toe is aan een serieuze relatie. Fun: check met de lessen die ze leert, of jullie aan trouwen toe zijn.

Toen Joop en ik deze hilarische film voor de eerste keer samen keken, hebben we keihard gelachen. Het was vlak voordat we gingen trouwen 12 jaar geleden. En nog steeds belanden we af en toe zomaar in een dialoog uit deze film. Gelukkig heb ik geen zus die rijp is voor de rehab, anders had ik nog wel achter m’n oren gekrabt of ik haar zou uitnodigen na het zien van de film. Mocht je wel zo’n zus hebben, dan zou ik deze trailer even overslaan zo vlak voor je bruiloft. In alle andere gevallen, kijk vooral voordat je verder gaat het met lezen van de blog.

Gerhardt is een van de geitenwollensokken rehab lotgenoten van Gwen. Hij vraagt tijdens een groepssessie aan de councelor wanneer hij weer toe is aan een serieuze relatie. Het antwoord? Het eerste jaar koop je een plant. Een jaar later een huisdier. Als na twee jaar de plant én je huisdier nog leven, kun je gaan nadenken over een relatie. Lekker simplistisch :P

1. De plant

Deze is natuurlijk easy om mee te beginnen. Planten hebben vooral verzorging nodig; iemand die zich erin verdiept wat de plant nodig heeft (licht, aarde, een tochtvrij plekje en natuurlijk water) en die de verzorging van de plant op zich neemt.

Planten hebben jullie vast al in huis. Wie van jullie beiden is goed in het verzorgen van de planten? Wie niet? Wat zijn jullie sterke punten op dit vlak en wat juist de mindere punten?


I killed a plant… 

2. Het huisdier

Geslaagd voor de planten-test? Dan is het huisdier aan de beurt. En ja een goudvis is ook een huisdier, maar niet direct de meest uitdagende soort. Een huisdier heeft meer nodig dan alleen verzorging. De meeste huisdieren overleven niet zonder contact, oprechte aandacht én trouw. Een huisdier neem je in principe tot de dood jullie scheidt.

Zijn jullie dierenliefhebbers of juist totaal niet? Waar zit ‘m dat in? In de verzorging, de aandacht, of juist dat je altijd voor ze klaar moet staan?

3. Je relatie: zijn jullie klaar om te trouwen?

Natuurlijk is dit geen serieuze huwelijksvoorbereiding. Maar daag elkaar eens uit, gewoon voor de fun! Wat zegt de manier waarop jullie omgaan met planten en huisdieren over jullie relatie? Waar zijn jullie goed in? En waarin zou je nog wel wat beter kunnen worden?

En nu jullie trouwdag voor de deur staat: een relatie gaat verder dan het hebben van een huisdier of plant. Wat is er nog meer voor nodig om jullie huwelijk te laten slagen?

Cover foto: Unsplash