Sommige bruiloften móet je gewoon zien, zo mooi zijn ze. Dat geldt zeker voor de vintage bruiloft van Bastiaan en Maaike. Zo, veel, mooiheid!

Bruiloft-De-Lindenhof-Leiderdorp-015 Bruiloft-De-Lindenhof-Leiderdorp-043 Maaike Bastiaan-001 Maaike Bastiaan-003 Maaike Bastiaan-004  Maaike Bastiaan-049Maaike Bastiaan-006Maaike Bastiaan-009  Maaike Bastiaan-057

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Omdat wij allebei vinden dat liefde gevierd moet worden. Liefde is te mooi om het niet te eren met een mooie dag met al je vrienden en familie. Een dag waarop wij centaal staan en een verbond aangaan voor het leven. Met bitterballen en champagne! En omdat we vast van plan zijn om dit maar één keer in ons leven te gaan doen, wilden we dat de dag tot in de puntjes verzorgd zou zijn. En dat is gelukt!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Bij de Bruidshoek in Leiden. Daar hebben ze alles wat je maar kunt bedenken. Inclusief heel lief en behulpzaam personeel. De jurk is van Rembo Styling, de Sandy jurk. Een jurk met heel mooi fijn en zacht kant en een grote strik die tijdens de feestavond af kon.

Maaike Bastiaan-084 Maaike Bastiaan-086 Maaike Bastiaan-087 Maaike Bastiaan-093 Maaike Bastiaan-123 Maaike Bastiaan-124 Maaike Bastiaan-127 Maaike Bastiaan-129

Hoe zag jullie dag er uit?
Het was een volle dag, gelukkig had ceremoniemeesteres Elise gezorgd voor een super strak draaiboek.

De nacht ervoor bij mijn ouders gelogeerd, in mijn oude kamer. Wekker om 06.30 uur! In de ochtend de kapper en de schoonheidsspecialiste. Ondertussen arriveerde fotografe Hermine van Mon et Mine. Daarna mijn jurk aan, onder begeleiding van mijn vriendinnetjes Martine en Elise.

Tegelijkertijd was Bastiaan bij zijn ouders (in dezelfde straat als mijn ouders). Daar was fotograaf Ramon van Mon et Mine. En natuurlijk zijn getuigen Robert-Jan en Kenneth. Daar werd Bastiaan geholpen met zijn pak. Ook Jessica van AanKop Kappers is even langs geweest, voor zijn baard en haar. Rob, mijn kleine broer, mocht chauffeur spelen en heeft Bas naar mijn ouderlijk huis gereden.

Ondertussen waren de bloemen gebracht van Bloom Your Life, de bloemist die we in overleg met Kristel van Oh Happy Day hadden geselecteerd. Het bruidsboeket was geweldig!

Samen met de fotografen zijn we als eerste naar de oude Meelfabriek in Leiden gegaan voor de fotoshoot. Echt een te gave lokatie voor een industriële shoot. Het resultaat? Fantastische foto’s!

Daarna trouwden we in de Rooms-katholieke kerk in Hoogmade. We zijn beide Rooms Katholiek. En het was een hele mooie kerkdienst met adembenemende muzikale begeleiding van Elijah Gospel   Choir. Groots en emotioneel!

Na de kerk was er buiten een kraampje ingericht met limonade en koekjes  voor de gasten. Het kraampje was al volledig in de stijl van de bruiloft en het feest. Vervolgens zijn we met de daggasten vertrokken naar de Lindenhof in Leiderdorp; de lokatie voor de rest van de dag. En die locatie heeft Kristel van Oh Happy Day van top tot teen gestyled! Overal subtiele details met veren, bloemen, vazen, houtwerk, foto’s, dromenvangers, bordjes; het was eindeloos en nog mooier dan we hadden durven dromen.

Na de lunch heeft Bastiaan z’n jongste zus Paulien een ceremonie geleid in het grasveld. Hierbij deden de getuigen een persoonlijk woordje. Doordat dit buiten plaatsvond, in het gras, met de gasten op strobalen, het bruidspaar op een antiek bankje met een backdrop met dromenvangers en kelims was het super romantisch en intiem. Kristel had het echt heel mooi aangekleed, veel kleine details en terugkomende elementen. Het zag er echt fantastisch uit.

Na deze ceremonie was er taart met champagne, opnieuw op een prachtige tafel met scrabble-letters als taartomschrijvingen, houten bordjes en een gemixt servies. Dit was ook heerlijk moment van rust voor iedereen. Er lagen wat buitenspellen klaar, de platenspeler draaide en de zon scheen. Echt een heel fijn moment van de dag.

Na het diner, een barbecue, was het alweer tijd voor het feest! Tussendoor nog even een momentje gepakt om mijn make-up bij te werken en daarna gingen Bas en ik de gasten begroeten. Ondertussen stond er een ijskar bij de ingang van de feestzaal om iedereen zoet te houden. En de avond opende met een niet-ingestudeerde, ongeplande, super-ongemakkelijke, maar aandoenlijke openingsdans.

Het feest werd echt gemaakt door de band, The Brat Pack . Wat een band! Vanaf het eerste nummer was het een groots feest. En ook het fotobusje van SayKaas was een ongekend succes. Hij is niet leeg geweest de avond. En de foto’s terug kijken tijdens de honeymoon was ook goud.

Het was echt een fantastische dag, we genieten nog steeds na. Het is supergaaf om met iedereen die je graag ziet zo’n dag te beleven. Een dag vol liefde, geluk, bitterballen en champagne.

Maaike Bastiaan-147 Maaike Bastiaan-152 Maaike Bastiaan-159 Maaike Bastiaan-160 Maaike Bastiaan-213 Maaike Bastiaan-277 Maaike Bastiaan-282 Maaike Bastiaan-286 Maaike Bastiaan-297  Maaike Bastiaan-300 Maaike Bastiaan-299Maaike Bastiaan-301 Maaike Bastiaan-302 Maaike Bastiaan-303 Maaike Bastiaan-305 Maaike Bastiaan-307

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben zelf de save the date-kaarten, uitnodigingen en kerkboekjes gemaakt en gedrukt. Ook omdat we echt iets persoonlijks wilde en geen kaart uit een boek bij een drukker.

En waarop juist niet?
Bloemen, fotograaf en de band!

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Alles werd verzorgt door Kristel van Oh Happy Day styling. En hier en daar een bezoek aan de kringloop. Het was zo mooi aangekleed, alles klopte. Kristel had helemaal begrepen wat wij mooi vonden.

Maaike Bastiaan-310 Maaike Bastiaan-309  Maaike Bastiaan-314 Maaike Bastiaan-316 Maaike Bastiaan-317 Maaike Bastiaan-342 Maaike Bastiaan-345 Maaike Bastiaan-354 Maaike Bastiaan-356 Maaike Bastiaan-362 Maaike Bastiaan-366 Maaike Bastiaan-416 Maaike Bastiaan-429 Maaike Bastiaan-430 Maaike Bastiaan-432 Maaike Bastiaan-439 Maaike Bastiaan-441 Maaike Bastiaan-442 Maaike Bastiaan-560 Maaike Bastiaan-561

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Een goede stylist! Een duidelijk plan maken voor de dag en de kosten. En ademhalen! Geniet, de dag gaat al snel genoeg. Laat de organisatie los en beleef de dag zo intens mogelijk.

Lijstje van vendors:
Styling: Oh happy day
Fotografie: Mon et mine
Taart: Soet enso
Bloemen: Bloom your life
Kleding bruidsmeisjes: Zara
Ringen en oorbellen: Eva Schreuder
Fotobus: Say kaas
Kapper: Aan kop kappers
Make up: Shiseido schoonheidssalon
Ijskar: Ijs van Matthijs
Band: The Bratpackband
Koor: Elijah music

Pak bruidegom: Suit supply
Jurk bruid: Rembo Styling
Schoenen bruid: Dune London
Locatie: De Lindenhof