Met behulp van familie en vrienden is de bruiloft van Rik en Astrid prachtig geworden! Een romantische roze jurk, mooie decoratie en lekker eten. Kortom, alle ingrediënten voor een romantische bruiloft.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?

Toen we trouwden waren we al bijna 7 jaar samen. We zijn ontzettend blij en dankbaar dat we elkaar gevonden hebben. Om onze onvoorwaardelijke liefde te vieren en te bevestigen maar vooral ook omdat we geloven in God en samen met Hem verder willen hebben we besloten te trouwen.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?

Van tevoren wist ik al wat ik wilde. Een jurk in pasteltint die mooi aan zou sluiten, een sleep, mouwtjes en kant erop. Mijn oog viel tijdens het winkelen bij Hony bruidsmode meteen op een nude/roze gekleurde jurk Laurina van het merk Pronovias. Toen ik ook nog zag dat de jurk mouwen, kant en een sleep had wist ik zeker dat ik die wilde passen. Na het passen wist ik dat dit mijn jurk was. Wel wilde ik een open rug in plaats van knoopjes en een kanten onderkant. Dit hebben ze bij Hony echt geweldig gedaan. Ze hebben mij super goed geholpen en ervoor gezorgd dat mijn trouwjurk er precies zo uit kwam te zien zoals ik wilde. Mijn sluier en schoenen wilde ik in de zelfde kleur. De sluier heb ik zelf gemaakt met stof en textielverf. Ik heb gezocht naar schoenen die geverfd konden worden. Het zijn de Georgie Girl trouwschoenen van Diane Hassall geworden, die ik met dezelfde textielverf in dezelfde kleur heb gekregen.

Hoe zag jullie dag er uit?

We hebben onze bruiloft gevierd in de tuin van mijn zus en zwager. Ik woonde daar al een dik jaar dus ik heb ook de nacht voor de bruiloft daar geslapen. Rik sliep bij zijn ouders. Ik zat die ochtend al vroeg bij de kapper en heb daarna mijn make up bij m’n zus thuis laten doen. Daar hebben mijn moeder, zus en later ook mijn schoonmoeder me met de jurk geholpen. Voor Rik begon de dag heel relaxt. Zijn vader en broers hebben hem geholpen met z’n pak aantrekken.

Om 9:00 uur heeft mijn broer Winfried, die onze getuige en chauffeur was, rik opgehaald en naar de first look locatie gebracht. Daarna kwam Winfried mij ophalen en kon ik mijn jurk showen aan vrienden en familie. Vervolgens ben ik samen met hem naar de brug gelopen waar Rik aan het eind op mij stond te wachten. Onze familie en vrienden konden vanaf de kant meegenieten. Ondanks dat het regende was het een super leuk moment!

Na de first look zijn we naar de fotolocatie gereden. Rik: ‘Daar stond de grootste verrassing ooit te wachten. Onderweg naar de fotolocatie zat Astrid zenuwachtig naast me in de auto. Achteraf had ik kunnen weten dat er wat speelde. Maar ik had verder nergens aan gedacht, nog iets verwacht. We begonnen de fotoshoot in het bos. Na ongeveer een half uurtje liepen we het bos uit. Het bos uitgekomen zag ik dan onze piano staan, waarvan ik tot dan toe nog niet wist dat die van ons was omdat Astrid die in het geheim had gekocht. Ik dacht dat is iets algemeens, immers op Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal staat ook een piano waar iedereen die dat wil op mag spelen. Maar niets bleek minder waar. Het was onze eigen piano waar Astrid voor het eerst voor mij een stuk op gespeeld heeft. Ze speelde al heel wat jaar piano maar durfde nooit zo goed voor mij te spelen. Dat ze dat juist op deze dag deed was een enorm toffe verrassing!’
Na het foto’s maken zijn we weer naar de feestlocatie gereden waar de dag gasten  ons stonden op te wachten. Het was zo’n mooi moment om al die mensen zo bij elkaar te zien en te beseffen dat ze speciaal voor ons gekomen waren.

We hebben heerlijk geluncht in de tent met onze familie en vrienden en zijn daarna naar Landgoed de Oldenhof gegaan waar we voor de wet getrouwd zijn. Daar hebben we na het officiële gedeelte nog wat foto’s gemaakt met onze gasten en ons mooie bruidsmeisje, mijn nichtje. Vervolgens zijn we weer teruggereden naar de feestlocatie waar prachtige en heerlijke taarten op ons stonden te wachten.

Onder het genot van een hapje en drankje hebben we nog wat foto’s gemaakt met onze familie en vrienden. Aansluitend hebben we heerlijk gedineerd. Gelukkig was het op dat moment droog waardoor we zowel in de tuin als in de tent konden eten.

Om 18:30 vertrokken we naar de kerk, een dorpje verderop, waar om 19:00 uur de kerkdienst begon. De kerkdienst duurde meer dan twee uur. Een lange dienst dus, maar absoluut één van de hoogtepunten van de dag. Het was een heel emotionele en persoonlijke dienst waarin ik belijdenis mocht doen en we onze persoonlijke trouwbeloften mochten uitspreken aan elkaar. De vader van Rik sprak nog een paar bijzondere woorden en onze familie zong nog een mooi lied voor ons.

Na de dienst zijn we onderweg terug nog gestopt om een paar foto’s te maken. Daarna hebben we in de tent de leuke ‘stukjes’ van familie en vrienden bekeken. Hierna kon het feest echt beginnen. De hele avond was de dansvloer vol. Wat was het een geweldig feest!

Waar hebben jullie op bezuinigd?

Eigenlijk bijna op alles! We wisten al meteen dat we graag onze bruiloft in een tent wilden vieren en dit helemaal zelf wilden stylen. Doordat we beschikking hadden over de tuin van mijn zus & zwager hadden we zo onze eerste besparing al binnen. Omdat we het organiseren en aankleden zelf hebben gedaan hoefden we dit niet uit te besteden aan een weddingplanner.

Zelf helemaal alles regelen is heel erg leuk maar ook heel veel werk. We hebben heel uitgebreid gezocht en prijzen vergeleken van alle grote zaken zoals: tent, catering, stoelen, statafels, wc-wagen etc. Hierdoor hebben we de kosten redelijk binnen de perken kunnen houden. Daarnaast hebben we ook veel dingen kunnen lenen en hebben we echt bijna alles zelf gemaakt. Ook hebben familie en vrienden ons met heel veel dingen geholpen. Alle dingen die we hadden voorbereid, uitgedacht én uiteindelijk zijn uitgevoerd, waren niet mogelijk geweest zonder al hun hulp.

Voor de catering hebben we de hulp gevraagd aan Jeanine Heutink. Zij volgt aan de hogere hotelschool de opleiding Hotelmanagement en was bereid ons te helpen. Samen hebben we in onze kennissenkring nog een paar meiden gevonden die haar wilden helpen. Zij hebben de hele dag de catering verzorgt. Dit was voor ons niet alleen een fantastische oplossing qua kosten, maar het mooiste was nog dat de dames fantastisch waren! Ze hebben ons een heleboel werk uit handen genomen en hebben qua decoratie en eten de absolute finishing touch gegeven!

De lunch, de taarten (exclusief bruidstaart) en de hapjes van de middag en avond zijn gemaakt en geregeld door tantes en de cateringdames. Ook dat was een besparing als je dat tegenover inkopen bij professionele bedrijven (bakkers/cateraars) zet.

We hebben ook bespaart op onze trouwauto. Een collega van Rik had een Peugeot 403 familiale die we mochten lenen tegen een kleine vergoeding.

En waarop juist niet?

We wilden niet bezuinigen op de fotograaf. We vonden het belangrijk om een goede fotograaf te hebben die de waardevolle momenten op een mooie manier zou vastleggen. Steef en Lucy van For love we live hebben dat echt super goed gedaan. We vinden de foto’s zo ontzettend mooi! We hebben vóór de bruiloft ook een loveshoot met ze gedaan. De foto’s van de loveshoot hebben we gebruikt voor onze save the date site en de trouwkaart.
We hebben veel complimenten over hen gekregen. Niet alleen vanwege de fantastische foto’s, maar ook omdat ze zulke leuke mensen zijn. Zeker een aanrader voor nieuwe bruidsparen dus!

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?

De maanden voorafgaand aan de bruiloft hebben we inspiratie opgedaan via Pinterest. Bijna alle versiering en aankleding is door ons zelf, of door vrienden gemaakt. Ook hebben we veel dingen via marktplaats of in kringloopwinkels gekocht. Zo hebben we bijvoorbeeld de kroonluchters in een kringloopwinkel gekocht en het doek dat bovenin de tent hing via marktplaats. De verlichting boven het doek in de tent was niet meer dan simpele kerstverlichting en in de Let’s dance letters hebben we zelf de lichtjes gemaakt. Verder heb ik de tafelkleden en de stof aan de zijkant van de tent gekocht op een stoffenbeurs. Voor de bedankjes hebben we bruine papieren zakjes bestempeld met een eigen gegutste stempel.

Ook hebben we veel gebruik gemaakt van de creativiteit van onze familie & vrienden. Zo heeft een goede vriend van ons, Gezienus Bruining, een aantal bordjes, de tekst op het raam en de tekst op onze pallet wall geschilderd. De houten planken die we gebruikt hebben om het eten op te presenteren heeft een neef van Rik uit een boomstam gezaagd en bewerkt. Een oom van mij heeft twee deuren bewerkt zodat we een mooie entree hadden.

Alle decoratie en verschillende onderdelen in de tuin en de tent waren nog extra versierd met bloemen. Deze bloemen waren verzorgd door onze vriendin en bloemiste Trijntje Nijkamp van bloemisterij Halma.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?

Als je wil gaan voor een eigen gestylde bruiloft begin dan op tijd met ideeën bedenken en dingen te regelen. Het is veel werk. Vraag vrienden en familie om hulp! Dit bespaart niet alleen kosten maar is ook nog eens super gezellig! Je werkt samen toe naar die ene dag. En het hoeft kwalitatief helemaal niet minder te zijn. Sterker nog: Wij hebben, bijvoorbeeld voor onze catering, alleen maar complimenten gekregen over hoe mooi alles eruit zag en hoe goed iedereen het had gemaakt. Terwijl alleen het diner door een professionele cateraar gedaan was.

Nog een belangrijk punt wat ons veel goed heeft gedaan is dingen uit handen geven. Ik wilde eigenlijk graag alles zelf doen maar dat is gewoon onmogelijk. Dus heb je een plan in je hoofd en weet je dit goed over te brengen op een vriend(in) of familielid die de capaciteiten heeft om het idee op jullie manier uit te voeren, laat dit dan aan hun over. Waarschijnlijk hebben jullie zelf nog genoeg te doen. Dit geeft in je hoofd weer extra rust en er is weer een extra ‘vinkje’ op je to-do-list.

Lijstje van vendors:

Jurk: Hony bruidsmode Zwolle
Pak: Valkengoed Amersfoort
Schoenen Bruidegom: Zwartjes Amsterdam
Kapsel bruid: kapsalon Hoofdzaak
Make-up bruid: Sabina Poppen
Fotograaf: ForLoveWeLive
Trouwlocatie gemeente: Landgoed de Oldenhof
Trouwlocatie kerk: Mariakerk Vollenhove
Tent: T&T tentenverhuur de Wijk
Klapstoelen: Héman verhuur
Statafels: Tentverhuur Schrale
Bloemist: Bloemisterij Halma
DJ: The DJ company – DJ Johan
Trouwkaart: Drukkerij Kuijper
Diner: Lammy catering
Bruidstaart: Vanessa Verbeek en Lianne Bonthuis-Petter
Cateringteam: Jeanine Heutink, Gerieke Slot, Gerlinde Lassche, Mirjam Lassche en Nina Boxum
Tekst illustratie: illustrator Gezienus Bruining