Ben je op zoek naar binnenlocaties voor jullie fotoshoot? Zoek dan niet verder, want wij verzamelden tips en mooie locaties!

In Nederland moet je altijd rekening houden met het weer, wat maakt dat een buiten fotoshoot niet voor ieder bruidspaar is weggelegd (tenzij je het niet erg vindt om met paraplu in de hand te poseren). Gelukkig zijn er ook heel mooie binnenlocaties die méér dan geschikt zijn voor het maken van trouwfoto’s. Wel zo fijn voor de controlfreaks onder ons, die – weer of geen weer – verzekerd willen zijn van een mooie fotoshoot locatie.

Maar waar let je dan op bij het zoeken naar een locatie? Onze Lievelingsleveranciers hebben wel wat tips.

Tips van fotografen

Wouter van Twillert heeft goede ervaring met het schieten van trouwfoto’s op binnenlocaties. Zo maakte hij bijvoorbeeld deze epische foto in het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam. De ‘lichtjes’ worden gevormd door het dak van het museum.

Tips van Florian van Underneath the Apple Tree, als het gaat om binnen locaties, zijn:

  • Laat de binnen locatie qua sfeer aansluiten op die van je ceremonie/receptie. Denk na over de kleuren die centraal staan op jullie bruiloft (wordt het een lichte of juist donkere dag, met bijvoorbeeld juist meer wit-, roze- of roodtinten)? En past hier eerder een plantenkas, boerderij of een donkere, oude kerk bij?
  • Zorg voor variatie op één locatie en voor veel daglicht (fijn voor de fotograaf)
  • Voor als de zon schijnt op jullie trouwdag: het is mooi als de binnen locatie ook buiten leuke hoekjes heeft om foto’s te maken
  • Rijd vanuit de trouwlocatie een rondje in de omgeving en maak gebruik van alles wat die biedt; zo kan samen onder een brug staan (of schuilen) al een heel knus plaatje opleveren

En dan nu: de binenlocaties voor je fotoshoot!

Breda – Huize Druivelaar
Florian van Underneaththeappletree beschikt over een eigen binnen locatie: huize Druivelaar. Hij maakt er niet alleen de mooiste foto’s van zijn bruidsparen, hij verhuurt de druivenkas en tuin ook voor (bruiloft) fotoshoots.


Foto: Melike Doganbas Photography

(Botanische) kassen als locatie voor je fotoshoot

Amsterdam/Utrecht – Hortus Botanicus
Karin Looijesteijn is dol op de kassen in de Hortus Botanicus in Amsterdam (die in Utrecht zijn trouwens ook een bezoekje waard!). En dat is niet zo gek, de kassen geven je foto’s wel het gevoel van ‘buiten’ maar je staat toch lekker droog.

Foto Hortus Botanicus Amsterdam: Aline Bouma

Winssen – In de kas
Angelique van Bakverhalen vind ‘In de Kas’ in Winssen een goeie aanwinst voor deze lijst, en daar ben ik het helemaal mee eens!

Foto: Nienke van Denderen

Voormalige fabriek

Houden jullie juist van vintage, oud en afgeleefd? Ga voor een fotoshoot in een oud fabriekspand! Handig voor de zuiderlingen: in België vind je heel wat oude fabrieken die leeg staan en waar je prima foto’s kunt schieten. Waar ze dat soort oude gebouwen in Nederland doorgaans afbreken of een herbestemming geven, blijft het er in België (gelukkig – voor de liefhebbers!) vaak jarenlang verlaten bij liggen.

Ede-Wageningen – Enka fabriek
In Nederland zijn gelukkig ook nog wel enkele locaties te vinden waar je zo’n hippe shoot kunt doen. In Ede, vlakbij station Ede-Wageningen, ligt de voormalige kunstzijdefabriek Enka (waar je wel entree moet betalen voordat je er gaan shooten).

Foto: Lalalove

Utrecht – Metaal Kathedraal
Nog zo’n bijzonder plaat(s)je is de ecologische culturele broedplaats & autonome werkplaats Metaal Kathedraal in Utrecht. Je kunt er niet alleen perfect shooten, je kunt er ook hartstikke mooi trouwen onder de hemelse kap van de neogotische kathedraal. En hebben jullie specifieke wensen ten aanzien van de aankleding? Bohemian, klassiek, elegant, parade, Moulin Rouge, exclusief of eenvoudig: de Metaal Kathedraal biedt het allemaal!


Foto’s: Selah Photography

Amsterdam – Westerliefde
Zoek je een fotoshoot locatie in Amsterdam? Dan moet je echt bij Westerliefde zijn! Extra leuk: Myrthe regelt het is er vaste stylist en kan de locatie nog mooier maken voor jullie foto’s…

Foto: Wianda Bongen

Zevenbergen – De Suikerfabriek
Ook bij de Suikerfabriek in Zevenbergen kan je terecht om foto’s te maken in de regen. Het is jammer genoeg geen trouwlocatie, maar voor foto’s dus ideaal!


Foto: Wat een plaatje

Fabriek Zuidermeer
Nog een fabriek die ideaal is voor foto’s is Fabriek Zuidermeer. Deze foto’s werden er onder andere geschoten!


Foto: Yara Photography

Rotterdam – Zaak Acht
En de laatste? Dat is Zaak Acht boven de Fenix Food Factory in Rotterdam. Is het geen plaatje?!

Foto: Stance Photography

Prieeltjes

En zeg nou zelf: wat is romantischer dan een mooi prieeltje? Check bijvoorbeeld dit prachtige exemplaar in Driebergen!


Foto: Shot by Marlot

Zit er nog niet echt iets voor je bij? Mijn Lievelingsleverancier kennen bijna ALLE mooie plekjes! Echt, fotografen doen dit zo vaak, check het maar bij ze ;). En wat ook werkt is een keer de tijd nemen om gewoon eens een dagje in de omgeving van jullie trouwlocatie rond te gaan rijden. Wie weet vind je er een mooi prieel, of oude houten schuur. Lekkere lunch mee, en je hebt ook nog eens een gezellige dag!

Weten jullie nog mooie binnenlocaties voor een fotoshoot?

Coveroto’s: Selah Photography