Het is weer tijd voor een date night met je lief! Want, ook al ben je al heel lang samen, tijd voor elkaar vrij maken is een pré in je relatie. Je leest er meer over in deze blog en je vindt er ook nog eens een heel fijn vegetarisch recept!

Dat je regelmatig tijd aan elkaar besteed is minder vanzelfsprekend dan dat het lijkt. Je zit ’s avonds dan wel samen op de bank, maar echt aandacht voor elkaar hebben is vaak niet het geval. De tv staat aan, je telefoon piept om de haverklap of de kinderen (mochten jullie die hebben) schreeuwen om aandacht. Allemaal factoren die het onmogelijk maken om echt te connecten met je lief. En dat is nou juist wat belangrijk is in je relatie.

Relatietip van Martine

Date night
Dus plan, ik zou zeggen, minimaal 1x per week een date, waarin je makkelijk een gesprek met elkaar kan voeren (een film in de bios is voor dit soort dates dus niet geschikt). Het maakt verder niet uit wat jullie doen of wanneer, als je maar voor zo min mogelijk afleiding van buitenaf zorgt. De telefoon gaat dus uit! Het gaat erom dat er ruimte is om met elkaar te kletsen. De date hoeft ook niet altijd een hele dag te kosten, iets simpelers, een wandeling door de buurt, werkt net zo goed. Zelfs afwassen is een fijne gelegenheid!

Samen ontbijten
MJ en ik ontbijten bijvoorbeeld regelmatig samen bij de Hema. We eten en kletsen wat en ik merk dat we op zo’n moment vaker een dieper onderwerp aansnijden. Ook delen we de dingen die onze hoofden spelen of bespreken we actuele onderwerpen. Bij ons gaat de telefoon dan trouwens ook uit!

Hier nog een aantal ideeën voor zo’n fijne date: wandelen, fietsen, uiteten, bootje varen, met de trein naar een leuke stad, wijn-proeverij of natuurlijk het onderstaand recept samen klaarmaken en daarna een romantisch diner houden!

Blijf elkaar leren kennen
Naast dat het goed is voor je relatie om tijd aan elkaar te besteden om met elkaar te kunnen praten, is het natuurlijk ook nog eens heel leuk! Samen iets ondernemen, iets uitproberen of simpelweg alleen praten, maakt dat je naar elkaar toe blijft groeien. Op den duur ken je elkaar natuurlijk door en door, maar blijf elkaar leren kennen. Je blijft immers je leven lang niet dezelfde persoon.

En dan nu het fijne vegetarische recept van Anniething Els voor jullie date night!

Zwarte bonenburger met guacamole

Date night - zwarte bonenburger met guacamole + relatietips

Ingrediënten (3 burgers)
Voor de burgers ♥ broodjes ♥ zwarte bonen, 1 blik (uitlekgewicht 265 gram) ♥ mais uit blik, 100 gram ♥ kikkererwten uit blik, 100 gram ♥ havermout, 20 gram ♥ rode ui, 1 stuks ♥ knoflook, 1 dikke teen ♥ komijnpoeder 1 1/2 theelepel ♥ gerookte paprikapoeder, 1/2 theelepel (wij gebruiken de pittige variant, hou je niet van pittig, gebruik dan 1/4 theelepel) ♥ peterselie, 1 handje ♥ peper en zout
Voor de guacamole ♥ avocado, 1 rijpe ♥ halve rode ui ♥ knoflook, klein teentje ♥ halve tomaat ♥ halve rode peper ♥ limoensap ♥ peper en zout
Eventuele toppings ♥ tomaat ♥ sla ♥ komkommer


Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de komijnpoeder en gerookte paprikapoeder toe.

2. Laat de zwarte bonen, mais en kikkererwten uitlekken en spoel af met water. Doe het ui-knoflookmengsel, zwarte bonen, mais, kikkererwten, peterselie, peper en zout in en keukenmachine en maal het tot een grof mengsel. Je wilt geen pap, dus doe rustig aan. Voeg vervolgens de havermout toe en meng het met je handen. Het is mogelijk dat je meer havermout moet toevoegen, het mengsel moet stevig aanvoelen zodat je er makkelijk burgers van kan maken.

3. Vorm burgers van het mengsel en laat het een uur opstijven in de koelkast. Verhit een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten even aan.

4. Leg de burgers op een rooster met bakpapier en bak de burgers nog 15 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.

5. Maak ondertussen de guacamole. Snijd de ui, knoflook, tomaat en peper heel fijn. Prak de avocado fijn en meng met de fijngesneden groente. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

6. Snijd eventueel de verdere toppings in plakjes en laat het bouwen van de burgers maar beginnen!

Eetsmakelijk!

Psst… wil je meer van dit soort fijne recepten, waarvan je spontaan begint te kwijlen? Neem een kijkje op de Instagram van Anniething_Els, zeker de moeite waard!

Coverfoto: Anniething_Els