Het wordt weer donker, en we krijgen allemaal weer zin om gezellig met elkaar te zijn. Dus wij zochten weer leuke uitjes bij elkaar om de komende maand te doen!

De nacht van de nacht…

Denk vooral aan heel veel kaarsjes! Want bij alle evenementen tijdens de nacht van de nacht op 28 oktober gaat het licht uit om aandacht te vragen voor de vele lichtvervuiling in Nederland. Maar met het licht uit worden sommige dingen ineens veel leuker! Denk aan wandelingen door het donker, of een diner met alleen kaarslicht… Heel veel romantischer wordt het niet toch? Bekijk hier wat er bij jou in de buurt te doen is.

Dutch design week eindhoven

Van 21 tot en met 29 oktober staat Eindhoven weer in het teken van design! Echt een aanrader wat mij betreft, want er zijn allerlei toffe dingen te doen en te zien. Zelfs voor je bruiloft kan een tripje naar Eindhoven erg inspirerend zijn. Bekijk de website voor het programma en meer informatie.

Halloween fright nights bij Walibi

Ben jij helemaal gek op Halloween? En vind je het idee van monsters die met kettingzagen achter je aanrennen helemaal de bom? (Echt waar…) Dan zijn de Halloween fright nights van Walibi vast helemaal jouw ding. Zelf ben ik er een keer geweest, en dat was wel weer genoeg, haha! Maar Walibi is erg leuk, dus als jij wel van de extra spanning en sensatie houdt, dan is dit echt een leuk uitje. Tickets koop je hier.

CODA paper art

Inspiratie voor je bruiloft kun je absoluut in musea vinden, en ik heb het vermoeden dat de tentoonstelling ‘paper art’ van CODA heel tof is! Alle kunstwerken die je hier ziet zijn gemaakt van papier. En wie weet inspireert dat je wel voor een toffe DIY-klus voor je bruiloft! De tentoonstelling is nog tot en met 29 oktober te zien.

Gratis weekend van de wetenschap in NEMO

Dit is vooral een leuk uitje met kids! Op 7 en 8 oktober is NEMO namelijk het hele weekend gratis toegankelijk. Het weekend staat in het teken van ‘leven in het heelal’, en er zijn workshops en demonstraties. Het museum zelf is ook echt een bezoekje waard, al moet je dat dus wel met kinderen doen, of je innerlijke kind weer los laten gaan ;) (waar ik zelf altijd erg van hou, haha). Check de website voor meer informatie.

Vintagemarkt + foodtrucks in Utrecht en Groningen

Twee verschillende evenementen, maar met hetzelfde idee; vintage shoppen, lekker eten, een biertje, en allerlei andere leuke activiteiten. In Utrecht kun je op 23 september naar Le Bazarre in de Snorfabriek (voor de laatste keer…) en in Groningen kan je op 24 september naar Klein Berlijn.

Welke uitjes komen er in jouw agenda?

Foto’s: Unsplash / Isabel Sacher