Waarom een standaard dagplanning volgen als je je bruiloft ook zo kunt plannen hoe je dat zelf leuk vindt?! Doe bruiloft inspiratie op met deze fijne avondceremonie van Lauren en Leroy.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Leroy en ik zijn 10 jaar samen en stiekem droomde ik vanaf het eerste moment dat we samen waren al van trouwen. We hebben in de afgelopen jaren vaak gepraat over trouwen en dat we dit in de ‘toekomst’ wel voor ons zagen. Ook al hadden we het er vaker over gehad kwam het aanzoek echt als een verassing en zei ik uiteraard zonder aarzelen direct JA! Het is een officiële verbintenis van onze relatie, een soort van extra bezegeling voor de rest van ons leven.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik vond het vinden van een trouwjurk echt een hele klus. Mijn zoektocht begon eigenlijk heel open, ik had wel een bepaalde richting maar stond eigenlijk voor alles open. Ik merkte wel dat ik heel graag een jurk wilde die uniek was en heel erg bij mij paste. Ik vond heel veel jurken super mooi van kant tot tulle maar steeds voelde ik dat het toch echt niet bij mij paste. Ik heb best veel passessies gehad in verschillende winkels (denk wel 6 winkels) maar vond dat alle jurken zo op elkaar leken en niet echt uniek of vernieuwend waren. Ik werd echt een beetje radeloos, ik had nog niet echt (of eigenlijk helemaal niet) een YES gevoel. Ik heb uiteindelijk nog last minute een afspraak gemaakt bij La Bella Blanca, die volgde ik al een tijdje op Instagram en die hadden ook verschillende two-pieces (een stijl die mij wel aansprak). Ik vond mijn rok en top bij La Bella Blanca en heb toen nog wat kleine wijzigingen kunnen doorvoeren aan de rok zodat hij helemaal naar wens was. De rok is van Riki Dalal en de top van Watters.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Stiekem ben ik een echte romanticus dus ik vond de trouwceremonie zelf heel erg bijzonder, daar draait het toch wel om in mijn ogen. Down-the-aisle met mijn vader en mijn grote liefde die daar op mij aan het wachten was. Alle gasten die vol liefde naar ons keken het voelde echt onwijs bijzonder. Ik heb echt de hele ceremonie gestraald en zo onwijs genoten van het moment en de mooie verhalen van de ambtenaar maar ook de geloften van mijn man.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
In mijn hoofd was het walking down the aisle met mijn vader wel een beladen moment, maar eigenlijk vond ik het alleen maar super leuk dat het eindelijk echt ging gebeuren en liep ik volgens mij ook veeeeel te hard haha!  Wat ik achteraf niet had beseft is dat het aankomst moment overdag waar al onze daggasten bij waren eigenlijk opeens heel spannend was, ik zag mijn familie en onze beste vrienden die er allemaal zo mooi uitzagen en waar we al weken mee hadden gefantaseerd over de bruiloft en toen ik ze daar zag staan en ik uit de auto stapte kon ik echt mijn tranen niet tegen houden. Dat vond ik echt opeens zo spannend en zo bijzonder.

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Ja dat was voor mij echt een feestje. Hier had ik al jaren over gedroomd. Voor mijn werk heb ik verschillende evenementen en bruiloften mogen organiseren, dus toen ik eindelijk aan de slag kon met het mooiste ‘event’ van mij leven heb ik het met beide handen aangegrepen echt alles in detail geprobeerd te regelen. Heb het veelal zelf gedaan en soms de hulp van mijn man, zus, zwager en moeder ingeschakeld. Voor de dag zelf had ik twee oud collega’s waar ik in het verleden heel veel events mee heb geregeld gevraagd om de dag op ‘rolletjes’ te laten verlopen. We hebben de dag van te voren samen opgebouwd en het draaiboek doorgelopen, de dag zelf heb ik mij echt 0 keer zorgen gemaakt of afgevraagd of alles wel goed zou komen. Ik vertrouwde ze volledig en ze hebben echt alle touwtjes in handen gehad, we hebben ons allebei geen seconde afgevraagd wat we moesten doen of dat het wel geregeld was, het verliep zo perfect.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Ik moet toegeven dat bezuinigen ons niet heel goed is afgegaan, ik vond het heel lastig om concessies te doen op de kwaliteit. Zelf ben ik geen mega beauty lover dus bijvoorbeeld make-up had ik eerst een hele dure optie en ben ik wel voor een goedkopere gegaan, dit was voor mij niet mijn grootste prioriteit. We hebben gekozen om geen taart te doen, simpelweg omdat we eigenlijk allebei niet echt van taart houden en dit best duur is, in ruil hebben we dan wel cocktail-hour met donuts en pannenkoeken gedaan. Onze trouwvideo is gemaakt door een goede vriend van ons dus ook daar hebben we wel geld bespaart, ik ben wel heel blij dat we toch wel ook een filmpje hebben dat geeft toch wel heel goed nog een kijkje in de sfeer en liefde van de dag.

En waarop juist niet?
Onze prioriteiten voor de bruiloft lagen bij: de locatie, de catering, de dj en de fotograaf. Deze elementen waren een soort van de rode draad in onze bruiloft. We hebben bewust gekozen voor een locatie die uniek is en echt een verborgen parel is die nog niemand kent. Ze houden hier niet heel veel bruiloften, maar als ze het doen pakken ze ook groots uit. De locatie is van Menno Kroon (een befaamde bloemist uit Amsterdam) en zij hebben ook de aankleding van de locatie op zich genomen, o.a. de bloemen, de vazen, de stoelen, tafel etc. We hebben samen alle keuzes gemaakt en er een perfecte mix van proberen te maken. De combinatie van het hoge glas van de locatie en enorm veel bloemen zetten wel echt een sfeer neer.

Voor de catering wilden we gewoon heel graag onze eigen favorieten op tafel en hebben we gekozen voor een shared dining met veel verschillende gerechten, we hadden wel 6 verschillende wijnen en allerlei speciaal biertjes. Na de ceremonie hadden we donuts en live american pancakes en onze favoriete cocktails! De DJ kwam samen met een saxefonist om echt van 21:00 uur tot het einde een knalfeest neer te zetten. We hebben echt non stop gedanst met al onze gasten. Naar de fotograaf hebben we echt goed onderzoek gedaan en waren heel bewust op zoek naar een bepaalde stijl. We waren eigenlijk direct verliefd op de foto’s van Nienke van Denderen, de lichte stijl en de journalistieke insteek (niet teveel poseren maar vooral genieten en de echte momenten). We zijn zo blij dat we haar hebben gevonden, ze was er de hele dag bij en ze gaf ons een heel relaxed gevoel.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
De locatie heeft een groot gedeelte van de aankleding gedaan, van meubels tot bloemen voor binnen en buiten. De hele stijl van de locatie met de aankleding klopte echt precies. Het servies en bestek hadden we speciaal door onze cateraar laten bestellen. We hebben ook eigen aankleding toegevoegd, zo heeft mijn moeder alle servetten gemaakt, hebben we verschillende posters en foamboards laten drukken met het artwork van ons kaartje, een banner gemaakt met Best Day Ever en we hadden een lightbox en hele grote ballonnen.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Geniet ook van de voorpret, zie het niet als veel werk maar als bouwen aan je droom: een mega gaaf project. Laat je niet in de stress brengen, begin ruim van te voren en durf knopen door te hakken. Zorg dat je bedenkt voor je gasten welke weg ze door jouw bruiloft maken, zit er bij elk element iets verassends, heb je overal over nagedacht en zijn er geen ‘dode’ momenten. Wij vonden het leuk om extra aandacht te besteden aan de details, waardoor je gasten met kleine dingen worden verrast zo hadden we zelfs op de WC’s posters met een grappige quote, deo, mondwater maar bijvoorbeeld ook twee hele grote snoeppotten zoals je als je uitgaat ook altijd hebt.

Waar gaat de huwelijksreis heen?
We hebben een te gekke reis gemaakt direct na onze bruiloft naar de westkust van Amerika, van San Francisco naar LA en alles er omheen. Een mega vette reis, zoveel meegemaakt en zoveel gezien. Het was wel een hele actieve reis en stiekem waren we allebei ook wel een beetje moe na de bruiloft dus hebben midden in onze reis wel een mooi resort opgezocht in het giga zonnige Palm Springs om even helemaal niets te doen met een cocktail in onze handen, dit was ook heerlijk!

EDIT: Op verzoek van veel van jullie heeft Lauren de planning van hun bruiloft met ons gedeeld. Handig!

09:30 – haar & make up
12:30 – first look
13:30 – foto’s maken op de locatie
14:30 – ‘dag’ gasten arriveren (30 personen)
15:00 – bruidspaar arriveert & borrel
16:00 – start diner
18:00 – dessert
18:30 – ontvangst alle gasten (80 personen)
19:15 – start ceremonie (tijdens zonsondergang)
20:00 – cocktail uurtje
21:00 – start feest
01:00 – einde

Lijstje van vendors: 
Fotograaf – Nienke van Denderen
Locatie & styling – Menno Kroon, Cothen
Catering – Vineyard Catering
Eventmanagers – Anouk Bakkers en Rachel Leeuwenburg
Jurk – La Bella Blanca
Pak – Pakkend Amsterdam
Haar & Make-up – Maakmemooier.nl