Hendrik en Annerie hadden best een traditionele planning, maar begonnen de dag met een bruiloft in eigen tuin om vervolgens de bus naar de volgende locatie te nemen.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Het was niet de vraag of we gingen trouwen, maar wanneer en hoe. We zijn allebei christen en daarmee is voor ons het huwelijk iets wat inherent is aan het ‘samen verder gaan’. Door te trouwen beloven we niet alleen elkaar trouw maar vragen we God ook om zijn zegen en leiding in ons leven samen.

hendrikannerie-1 hendrikannerie-2 hendrikannerie-3 hendrikannerie-4 hendrikannerie-5

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Vooraf had ik stapels plaatjes verzameld van mooie jurken maar ik had geen idee wat mij mooi zou staan. Daarom ging ik eigenlijk heel open op zoek naar de jurk. In een grote bruidsmodezaak ben ik niet geslaagd. De meeste jurken waren veel te groot en ik zag het niet voor mij hoe dat eruit zou zien als hij in mijn maat besteld zou worden. Ook bleek het lastig om de bovenkant van de ene jurk op de rok van de andere jurk te zetten.

Op een bruidsbeurs sprak ik Lizette van Hengeveld Couture. Mijn eerste vraag aan haar was hoe duur het nu eigenlijk is om een jurk te laten maken. Mijn idee was dat het vast heel erg duur zou zijn. Dit bleek niet het geval, integendeel, vaak is het goedkoper dan een ‘standaard bruidsjurk’. Ik wist zeker dat ik een jurk wilde met een open rug, met kant en er mocht best wel een beetje een sleep aan zitten. Maar het moest zeker geen grote Assepoester-jurk worden. Uiteindelijk is het een jurk geworden met een kanten top, een open rug en een smalle rok met een grote sleep. Een uitdaging voor de naaisters, maar wat is het goed gelukt!

Hoe zag jullie dag er uit?
Onze trouwdag had een vrij traditionele indeling en er moest regelmatig gewisseld worden van locatie. Hendrik heeft Annerie ‘s ochtends thuis opgehaald voor de fotoshoot. Ondertussen verzamelden de gasten zich bij de feestlocatie waar ze allemaal de bus in zijn gegaan en naar het huis van Annerie haar ouders zijn gebracht. Daar wachtten wij ze op. Hier hebben we ruim de tijd voor de lunch genomen waarna we naar het gemeentehuis zijn gegaan. Na het gemeentehuis zijn we naar de feestlocatie gegaan waar we alle tijd hadden met de daggasten voor taart, felicitaties, cadeautjes, eten en speeches. Begin van de avond zijn we naar de kerk gegaan waar ons huwelijk werd ingezegend. Wauw, wat was dat bijzonder, al die mensen die speciaal voor ons waren gekomen. Uit de kerk hebben we nog kort een fotoshoot gedaan met de fotograaf en daarna was er de feestavond op de feestlocatie.

hendrikannerie-8 hendrikannerie-9 bruiloft-in-eigen-tuin-6 bruiloft-in-eigen-tuin-2 bruiloft-in-eigen-tuin-7 bruiloft-in-eigen-tuin-8 bruiloft-in-eigen-tuin-1 hendrikannerie-11 hendrikannerie-10 hendrikannerie-16 hendrikannerie-17

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben niet echt bezuinigd op zaken maar we hebben wel een strakke begroting gemaakt toen we startte met het plannen van onze bruiloft. We hebben gekeken wat we belangrijk vonden en wat minder en aan de hand daarvan budgetten vastgesteld. Die zijn ook echt wel bijgesteld maar als we nu terug kijken, nadat alle rekeningen betaald zijn, zijn we aardig uitgekomen.

En waarop juist niet?
Wij hebben niet bezuinigd op de fotograaf en de videograaf. We hebben gezocht naar mensen waarvan hun werk ons aansprak en waarmee we een klik hadden. Hierdoor weet je zeker dat het van goede kwaliteit gaat zijn, maar ook dat je een hoop lol hebt samen. We hebben er ook voor gekozen om ze allebei er de hele dag bij te laten zijn. Dit kost meer maar geeft nu wel een prachtig totaal overzicht van de hele dag.

hendrikannerie-20 hendrikannerie-21 hendrikannerie-22 hendrikannerie-23 hendrikannerie-25 hendrikannerie-27 hendrikannerie-29 hendrikannerie-30 hendrikannerie-31 hendrikannerie-32 hendrikannerie-33 hendrikannerie-34

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Voor de decoratie hebben we veel dingen gehuurd. Voor ons ideaal want het scheelt in kosten en het werd voor ons naar de juiste locaties gebracht. Daarnaast blijf je na de bruiloft niet met heel veel spullen zitten die je waarschijnlijk niet meer gaat gebruiken.

Annerie houdt van mooie bloemen en die kwamen dan ook op veel plekken terug. Als je een mooie locatie hebt en mooie bloemen heb je verder niet veel nodig.

hendrikannerie-35 hendrikannerie-36 hendrikannerie-24 hendrikannerie-37 hendrikannerie-39 hendrikannerie-40 hendrikannerie-41 hendrikannerie-42 hendrikannerie-43 hendrikannerie-44

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Begin ruim op tijd met plannen en zorg dat je helemaal kunt vertrouwen op de mensen die meewerken aan je trouwdag. Wij zijn een jaar van tevoren begonnen en hebben zoveel mogelijk dingen ver vooruit gedaan. In dit jaar zijn wij allebei van baan gewisseld en verhuisd dus een strakke planning was voor ons ook noodzakelijk.

Bepaal samen wat je belangrijk vindt. Wij vonden het bijvoorbeeld belangrijk om alles mooi en goed vast te leggen, daarom hebben we meer geïnvesteerd in foto’s en video. Wat je ook wilt, stel  van tevoren een budget op en pas die tijdens het proces aan, dan blijven de kosten beheersbaar.

hendrikannerie-44 bruiloft-in-eigen-tuin-5 hendrikannerie-49 hendrikannerie-51 bruiloft-in-eigen-tuin-4 hendrikannerie-45 hendrikannerie-46

Wil je weten hoe het werkt om een bruiloft in je eigen tuin te organiseren? In deze blog vertelt weddingplanner Feline weddings erover.

Lijstje van vendors: 
Decoratie verhuur: Tafelschik, Tholen & Felineweddings
Kalligrafie: Studio Blauw
Weddingplanner & ceremoniemeester: Eline Koemans
Fotograaf: Inge Kooiman

Verhuur lunch: ’t Arendje Verhuur,  Drunen
Sieraden/trouwringen : Rikkoert, Schoonhoven
Kapsel en visagie: Hairstylingzonderschaar, Oud Beijerland
Bloemen: Gift by Nature, Moordrecht
Feestlocatie: Hotel het Raedthuys, Sint Maartensdijk
Bruidstaart: Lynns Bakery, Sint Philipsland
Jurk, schoenen en toebehoren: Hengeveld Couture,  Papendrecht
Pak bruidegom: Den Engelsman en van Driel, Sint Annaland
Schoenen bruidegom: van Assem, Rotterdam
Trouwauto: familie bezit
Bus voor de daggasten: Haags Bus Museum
Videograaf:  Bertina Kramer van BK Filmproductions