Bride to be Vera had nogal een zoektocht naar de perfecte trouwlocatie… Maar uiteindelijk… is het gelukt! Hoe? Dat lees je in haar blog!

Nadat onze verloving een feit was, zijn er een aantal dingen geweest die John en ik zo snel mogelijk geregeld wilden hebben: de fotograaf en de locatie. Over de fotograaf vertelde ik jullie vorige keer al en vandaag praat ik jullie bij over onze zoektocht naar de locatie.

Ik had een duidelijk beeld van hoe de locatie eruit moest zien. Het moest een locatie zijn waar we onze gehele dag kunnen doorbrengen (dus geen op en neer rijden tussen gemeentehuis en feestlocatie) en een vereiste was dat de binnenruimtes erg licht zijn. Met die eisen op zak begon ik mijn zoektocht en ondanks dat er HEEL veel mooie locaties zijn, viel het niet mee om DE plek te vinden waar wij elkaar het ja-woord gaan geven.

Bij blogs op zoek naar een trouwlocatie

Ik begon mijn zoektocht op mijn favoriete blogs. Uiteraard zocht ik Girls of Honour af en keek ik in het archief van Engaged. Uiteindelijk stortte ik me ook op een ordinaire Google-sessie naar geschikte trouwlocaties in de buurt. Ik heb ook gekeken naar locaties die niet gespecialiseerd zijn in bruiloften en daardoor (vaak) goedkoper zijn, maar ik besloot dat wij geen ‘proefkonijn’ willen zijn als bruidspaar. Je trouwt maar één keer en als er door gebrek aan ervaring van alles misgaat op de locatie, dan zou ik mijzelf dat nooit vergeven.

Langs bij trouwbeurzen

Dat gezegd hebbende, hebben we op verschillende trouwbeurzen juist het tegenovergestelde ervaren. Veel van de locaties die zichzelf daar presenteerden waren zo geoefend in het organiseren van bruiloften, dat we ons na een kort gesprek een beetje een ‘nummer’ voelden. Nu snap ik dat je je afvraagt of ik ooit ergens tevreden mee ben. En dat ben ik niet snel. Dus de zoektocht ging door. We zochten een trouwlocatie met ervaring, maar waar we niet ‘de zoveelste’ zouden zijn dat seizoen. Een locatie die ons als stel begrijpt, die aanvoelt waar we qua sfeer heen willen met onze dag en die even enthousiast wordt van onze plannen als wij.

Open trouwlocatie route

Tijdens de eerder genoemde Google-sessie kwam ik uit op de ‘Open Trouwlocatie Route’. Een soort van ‘open huizen dag’, maar dan voor trouwlocaties. Een aantal van de locaties dat op mijn ‘long list’ was beland deed mee aan die ‘open dag’ en zo gingen we die dag drie locaties af. Eentje in onze ‘hometown’ en een paar wat verder weg. Dit was een heel prettige manier om op een laagdrempelige manier kennis te kunnen maken met de locaties en om erachter te komen wat ons wel en niet aansprak. Zo kwamen we erachter dat een ruimte al snel te groot zou zijn voor ons gezelschap en dat het niet overal even vanzelfsprekend is een goed vegetarisch menu samen te kunnen stellen.

Na alle bovengenoemde stappen bleef er nog een tweetal locaties over waar we een aparte bezichtiging inplanden. Één van deze locaties was in theorie perfect, maar bleek problemen te hebben met de avondvergunning en het voortbestaan stond een beetje op losse schroeven. Hoewel ik best wel houd van een beetje risico nemen hier en daar, wilde ik voorkomen dat ik slapeloze nachten zou krijgen over de vraag of we wel een trouwlocatie zouden hebben op onze trouwdag…

Gevonden!

Op de laatste plaats waar we gingen kijken was het bingo. De tuin van de locatie was perfect, maar de binnenruimte (we trouwen in het voorjaar en je weet het maar nooit met het Hollandse weer) is minstens even prachtig. En ook niet onbelangrijk; het klikte meteen met de eigenaren van de locatie. Het is ons gelukt een plek te vinden waar we meteen alles helemaal voor ons zagen. Waar ik mijn perfectionisme mag doorvoeren zo ver als ik dat wil en dat de eigenaren dat van me overnemen als ik me alleen nog maar druk wil maken over andere dingen. Een plek waar ik me voor die meest belangrijke dag in mijn leven thuis zal voelen en die mij altijd zal bijstaan als de plaats ‘waar ik ja zei’.

Mijn advies voor mede-locatie-zoekers is dan ook: don’t settle for less en vind een trouwlocatie én mensen waarmee het klikt. Want als zij jullie dag net zo voor zich kunnen zien als jullie, dan gaat je dat enorm veel stress schelen en kun je er zeker van zijn dat je dag zo mooi wordt als je je altijd hebt voorgesteld.

Hoe ben jij bij je trouwlocatie uitgekomen of waar houd jij rekening mee in je zoektocht? Laat het me weten in de comments!