Na een tripje naar Ibiza weten Rémy en Jessy-Pam het zeker; het wordt een bohemian bruiloft! Met veren, sandaaltjes, een mooie vlecht in het haar en nog veel meer.

Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-6 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-7 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-12 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-13 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-19 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-23 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-24 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-25 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-27 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-28 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-29 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-34 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-35

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Omdat we vanaf het eerste moment wisten dat wij bij elkaar hoorden. We maakten elkaar al blij met onze vriendschap en het voelde direct vertrouwd. We willen dat gevoel voor altijd vasthouden en dat hebben we 19 juni met onze familie en vrienden gevierd!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Al vrij snel kwam ik erachter dat ik mijn jurk niet zou vinden in een traditionele bruidswinkel. Ik heb jaren als ontwerper in de mode gewerkt, dus ik wist precies wat ik zocht en dat maakte de zoektocht nog moeilijker. Met mijn moeder en stiefmoeder zocht ik naar inspiratie en dat vond ik in de collectie van Laure de Sagazan. Ik werd verliefd op haar hele collectie maar niet op 1 jurk in het speciaal, ook kon ik de jurken niet op kort termijn gaan passen in Parijs of Brussel.

Ik ben op aanraden van mijn stiefmoeder mijn ideeën gaan bespreken bij Eva Luna Couture (mode kwartier Arnhem). Het klikte direct met de twee dames en ik kon met een gerust hart stoppen met zoeken naar jurken. Elke keer dat ik bij hun kwam konden we nieuwe stapjes zetten. Ik wilde een fragiele jurk, romantisch en rank. In mijn taille wilde ik graag doorschijnend kant en Annet en Irene vonden daarvoor prachtig handgemaakt Nederlands kant. Mijn trouwjurk is letterlijk op mijn lijf gemaakt en het bracht het mooiste in mij naar boven…

Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-41 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-45 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-51 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-57 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-58 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-59 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-61 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-62 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-63 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-66 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-67 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-69 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-70 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-71

Hoe zag jullie dag er uit?
We wilden graag een ontspannen dag voor onszelf en onze gasten. Alles op één locatie zodat niemand meer op de tijd hoefde te letten. Alle gasten waren zowel voor de dag als voor de avond uitgenodigd zodat er geen groepen zouden ontstaan.

In de ochtend kwamen onze moeders om ons te helpen aankleden, lekker thuis in Zeist op onze eigen plek. Mijn visagist kwam toen ook en later nog meer familie en wat vrienden. Toen ik klaar was kwamen mijn stiefvader en moeder mij boven halen, dat was heel belangrijk voor mij. Rémy stond te wachten op mij in de achtertuin… Heel bijzonder moment ‘the first look’. Wat voelde ik mij fragiel en kwetsbaar… Rémy lachte met zijn ogen, we waren zo blij elkaar weer te zien, we hadden zo’n zin in de dag. We aten een lekker brood van Vroeg (bunnik) met z’n allen en stapten bij mijn vader in de oude Pontiac Firebird naar de bossen van Soesterduin. Daar maakte Nienke onze fotograaf prachtige foto’s van ons tussen de hoge bomen en de varens.

Op weg naar de trouwlocatie de Kleine Melm kregen we een flinke bui over ons heen maar gelukkig had mijn stiefmoeder paraplu’s in de carbio gelegd :) Toen we aankwamen bij de locatie stond iedereen met bellenblaas in de grote houten schuur op ons te wachten. Ze vormden een pad waar wij doorheen moesten lopen. Rémy en zijn moeder liepen voorop naar binnen en mijn vader bracht mij naar binnen. We waren heel erg onder de indruk van alle blije mensen en hoe ons zelfgemaakte houten prieeltje het had overleefd en binnen stond te pronken.

Tijdens de ceremonie hebben we zelf het voortouw genomen omdat we het persoonlijk en dicht bij onszelf wilden houden. Onze tweeling neefjes kwamen de ringen brengen op een boomschijf uit de tuin. Na het JA zijn we prosecco gaan drinken buiten op het terras met uitzicht over de rivier de Eem. We aten van de heerlijk zelfgebakken taarten van vrienden en familie. We konden lekker ontspannen met iedereen kletsen en rustig de dag over ons heen laten komen. Persoonlijk heb ik elke seconde heel intens ervaren, niet als een roes wat sommige bruidjes wel eens zeggen.Weken eerder waren we al druk geweest met alle versiering en alles viel zo mooi op z’n plek. Daar genoot ik ook enorm van.

Tijdens het eten wilden we ook dat iedereen met elkaar kon blijven kletsen en rondlopen dus hadden we een luxe BBQ met vlees, vis, heerlijke salades en fruit. Veel mensen hebben gespeeched, we hebben gelachen en gehuild! Het was vooral emotioneel toen mijn man een speech gaf voor mij…

‘S avonds hadden we een band geregeld en een DJ, zodat de sfeer er goed in kon blijven. Wij staan bekend om onze thuisfeestjes maar dit was wel het beste feest ooit. Alle gasten hebben gedanst, zo leuk! Ons laatste nummer was Rocket man van Elton John. Als ik ‘m nu weer hoor krijg ik nog kriebels…

Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-73 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-76 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-83 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-84 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-89 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-91 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-92 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-94 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-96 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-97

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben bezuinigd op de uitnodigingen en versiering want dat hebben we allemaal zelf gedaan.
We hadden vazen en waxinelichthouders van lege sapflessen en jampotjes die we hebben versierd met stift. Ook hebben we een zelf een prieel gemaakt van wilgentakken. De veertjes die we als decoratie gebruikten hebben we voor weinig gekocht van iemand die heel veel vogels had thuis. We hadden een aantal vriendinnen en familieleden die het super leuk vonden om taarten voor ons te bakken, dat was helemaal een feest! Iedereen proefde elkaars taart en dat zorgde ook weer voor leuke interactie tussen onbekende mensen. Mijn schoenen heb ik gewoon besteld via internet, gouden sandaaltjes die ik fijn nog elke zomer aan kan. Ook mijn jurk zou veel duurder zijn geweest als ik haar had gekocht in een bruidswinkel met dezelfde luxe stoffen en details.

En waarop juist niet?
We hebben lang gezocht naar een goede fotograaf die onze sfeer het beste kon vastleggen. Je hebt fotografen die voor erg scherpe prijzen pakketen aanbieden maar wij zochten niet op prijs maar op stijl en persoonlijkheid. Toen wij Nienke vonden waren we direct verkocht. De band en DJ waren ook belangrijk voor ons. Mijn man Rémy is erg met muziek bezig en onthoud elk nummer bij elk belangrijke gebeurtenis. We wilden dus goed geluid en goede sfeermakers. Verder het eten uiteraard. Dat brengt iedereen samen, lekker eten lekker leven… Tenslotte moest iedereen na het eten nog flink dansen!

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
We bedachten een thema waar we alles aan op konden hangen. Net als we gewend waren op werk wanneer we een mode collectie moesten neerzetten. Het werd een bohemian bruiloft, nadat we een weekje in Ibiza waren geweest liepen we over van ideeën. We zijn als eerst begonnen met de uitnodigingen, daarmee hadden we een goede start met kleuren en lettertypes. Verder heb ik kleine postertjes gemaakt voor op de locatie en hadden we zelf nog een polaroid camera waar we veel films voor hebben gekocht zodat iedereen de camera gewoon kon gebruiken.
Verder alle losse touwtjes, stickers, stiften bij de Action en de Hema etc.

Bij de kringloop hebben we ouderwetse taartborden en taart opscheplepels gekocht. Op een vintage markt een mooi oud reclame krijtbord en bij Rémy’s moeder grote schijven hout van een boom die haar man net had omgezaagd :). Iedereen hielp ons en ik heb gezellige avondjes gehad met mijn moeder en vriendinnen om alles te finetunen!

Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-98 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-99 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-101 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-102 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-103 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-104 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-105 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-121 Bohemian-bruiloft-Remy-&-Jessy-Pam-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-122

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Laat je niet beperken. Niet door wat anderen zeggen en niet door wat ‘zo hoort’. Het is jullie dag en jullie mogen àlles zelf weten. Je hoeft niet te trouwen in het wit, geen taart te bestellen bij een bakker, je hoeft niet te trouwen in het gemeentehuis en de bruid kan zich laten weggeven door wie ze wil en de bruidegom ook. Wij hebben alles gedaan vanuit ons hart omdat wij onze liefde wilde delen met onze dierbaren en dat zouden we iedereen willen aanraden…

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Nienke van Denderen
Haar en make up: Joselien van Très Jolie Visagie
Pak bruidegom: Suitsupply
Strik bruidegom: Scotch & Soda.
Trouwjurk: Eva Luna Couture
Locatie: De kleine Melm in Soest
Cateraar: Sofi
Band en DJ: Feest der liefde
Stationery: Jessy-Pam, Studio Jes
Trouwringen: Hemels goud in Schoonhoven