Deze blog is geschreven in samenwerking met The DJ Company.

Ben je op zoek naar een DJ voor je bruiloft? In deze blog helpen we jou een eind op weg zodat je de juiste keus maakt en de beste DJ voor jullie feestje vindt.

Bruiloft feestjes zijn awesome! Oma staat op de dansvloer met de bruidegom, en zelfs je tante waagt een dansje… Maar om het zo leuk te krijgen is er wel iets dat je nodig hebt: een goede bruiloft DJ. En die ga je met deze tips zeker weten vinden! Mijn persoonlijke tip? Lees ze goed door en denk samen na over het soort feestje dat jullie graag willen. Op die manier ben je al een heel eind. En verder:

1. Let op je gevoel bij jullie eerste afspraak

Het is belangrijk om te kijken of jullie een klik hebben, en of de DJ goed naar jullie luistert. Heb je het gevoel dat hij/zij er echt dat feestje van gaat maken waar jullie van dromen? En dat er gelet wordt op wat jullie belangrijk vinden?

2. Heeft hij/zij goede beoordelingen?

Het is tegenwoordig vrij eenvoudig om te checken welke ervaring andere mensen met ‘jullie’ DJ hebben gehad. Kijk op de website, check hun Facebookpagina, en zoek in Google naar ervaringen. Zie je een klacht van een klant? Let er dan ook op hoe de DJ ermee omgaat.

3. Kies iemand uit je buurt

In de randstad draaien DJ’s nou eenmaal andere muziek dan op het platteland, en soms kan de stijl van muziek zelfs verschillen per provincie! Kies daarom een DJ uit je eigen buurt, dan weet je zeker dat jullie elkaar qua muzieksmaak begrijpen.

4. Welke ervaring heeft de DJ?

Hoeveel optredens heeft deze DJ gehad? En wat voor optredens zijn dat geweest? Is dit te vergelijken met jullie feest? Iemand met veel ervaring op bruiloftfeesten is je beste optie!

5. Heeft de DJ een ‘noodplan’ bij ziekte?

Wat gaat er gebeuren als jullie DJ ziek is op de bruiloft? Of om een andere reden niet kan komen? Regelt hij/zij dan een andere (vergelijkbare!) DJ voor jullie? Vraag dit goed na, en neem het op in jullie afspraken.

6. Hoe gaat de DJ om met jullie wensen?

Hebben jullie een heel specifieke muzieksmaak? Leuk! Hoe gaat de DJ hiermee om? Is er ruimte om jullie eigen keuzes te maken? Veel DJ’s zullen hun eigen muzieksmaak meenemen tijdens een feestje, en dat is natuurlijk prima (vraag hier ook naar, handig als jullie een vergelijkbare smaak hebben!), maar uiteindelijk is het wel jullie bruiloft, dus moet er absoluut aandacht zijn voor jullie favoriete muziek!

7. Kent de DJ jullie trouwlocatie?

Trouwlocaties zijn lang niet altijd goed ingericht voor feestjes met muziek. Een echo hier, een vreemde muur daar. Vraag de DJ daarom of hij/zij de trouwlocatie kent en een idee heeft van de akoestiek. Een goede DJ zal aanbieden om zelf contact op te nemen met de trouwlocatie om alles door te spreken rondom techniek. (En nog beter is natuurlijk een DJ met ervaring in jullie trouwlocatie.)

8. Maak duidelijke afspraken

Zorg ervoor dat je alles zwart op wit zet! Zo bescherm je jezelf tegen vervelende verassingen. Denk aan reiskosten, apparatuur, verzekering, duur van het feest, eventuele uitloop etc.

Nog meer bruiloft tips nodig? Klik dan hier. En dan… snel op zoek naar jullie bruiloft DJ!

Foto’s: Unsplash.com