Goede seks is een sleutel tot een ijzersterke relatie. En dat je relatie goed zit, is wel zo fijn als je eenmaal getrouwd bent. Maar hoe zorg je ervoor dat de seks lekker blijft lopen in je relatie? Daar valt een heleboel over te schrijven. En dat gaan we dus ook doen de komende tijd.

Soms kun je met wat simpele inspanningen de seks naar een hoogtepunt brengen en soms moet er meer uit de kast gehaald. Vandaag trappen we af met 5 easy manieren die kunnen helpen bij goede seks.

1. Leeghoofd

Seks en stress (of zorgen) gaan niet goed samen. Je bent meer bezig met je hoofd dan met je hart en meer met jezelf dan met hem. Niet zo handig als je op het punt staat om jezelf aan hem te geven. Is jouw hoofd al leeg? Gooi eruit wat dwarszit en laat los waar je nu toch even niks aan kunt doen.

2. Liefde gaat door de maag

Ik weet niet hoe jij in elkaar zit, maar ik ben een type dat vreselijk van goed eten houdt. Uitgebreid koken, lekkere hapjes, een wijntje of zo’n hele pure chocola. Tot mijn grote vreugde bevestigde Heinz vorig jaar met een grappig onderzoek dat liefde daadwerkelijk door de maag gaat. Zorg dus dat er wat lekkers klaarstaat. Daarmee verleg je je focus alvast naar het samen genieten.

3. Vleugje romantiek

En over samen genieten gesproken: hoe romantisch zijn jullie? Een lief briefje, kaarsjes, een muziekje erbij? Is hij daarmee te veroveren? Of jaagt hem dat juist de stuipen op het lijf? Romantiek zet je in voor de ander. Ken je zijn wensen? Ga er dan voor!

4. Wordt vervolgd

Wat zijn de beste vrijpartijen? Die gewoon verder gaan waar je de vorige keer gebleven was. Dat lukt alleen als er niet al te veel tijd verstrijkt tussen de seks. Zorg er ook voor dat de seks niet op zichzelf staat in jullie relatie maar dat het tussendoor blijft zinderen.
Ook al ben je druk en zijn er werk, vrienden en familie die vechten om je aandacht: blijf regelmatig tijd vrijmaken voor elkaar! En dan niet alleen voor het delen van de lakens. Geniet de volgende dag nog lekker na met Whatsappjes en een openlijke flirt. Dit kan dan zomaar uitlopen op een voorspel voor een aangenaam vervolg.

5. Je slaapkamer: rommelhok of liefdesnest?

Hoe knus is jullie slaapkamer? Liggen er kleren, stapels boeken, lege glazen, kan de muur wel een verfje gebruiken en is de TV prominent aanwezig? Dat is niet bevorderlijk voor de seks. Rommel en elektronica zorgen voor afleiding en voor je het weet vergeet je elkaar. Dus af en toe flink met de bezem er doorheen en maak er een knusse plek van waar je allebei graag bent.

Foto: Unsplash.com