Je kan eigenlijk geen bruiloft hebben zonder muziek. Je hebt vast al nagedacht over de muziek voor jullie openingsdans. Maar voor je ceremonie wil je ook muziek hebben, trust us!

Waar je trouwceremonie ook is, in het gemeentehuis, op het strand, in het bos of in een schapenstal (het kan echt), mooie muziek is van groot belang. Terwijl jij het pad afloopt naar je geliefde wil je natuurlijk geen oorverdovende stilte. Daarom hierbij 10 liedjes die je hiervoor kunt gebruiken.

1.Train – marry me

EeDit liedje is zo romantisch (deze staat hoog op mijn eigen lijstje). Het begint al met de eerste zin ‘forever can never be long enough for me, to feel like I’ve had long enough with you’. Aaawww! (De video is ook al zooo romantisch.)

2.Canon in D

Een klassieker. Deze versie vind ik vooral erg mooi met violen, maar op Youtube zijn ook genoeg andere versies te vinden (akoestische gitaar bijvoorbeeld). Als een viool goed bespeeld wordt krijg ik er altijd zo’n kippenvel van!

3.The piano guys – eigenlijk elk liedje

Ik ben een ENORME fan van the piano guys. Deze kerels spelen werkelijk de sterren van de hemel en maken van elk lied een top variant. Het nummer ‘A thousand years’ van Christina Perri is een favorietje.

— Lees verder onder deze banner —

4.Here comes the bride

Een andere klassieker is het lied ‘here comes the bride’. Dit lied kent iedereen, maar daar is het niet minder mooi door. Zeker deze vernieuwde versie vinden wij prachtig! Daar komen de tranen al…

5.Ben Howard – Only Love

Ben je meer van wat vrolijker liedjes? Dan is deze voor jou. Alleen liefde. En dat is uiteindelijk waar het om draait toch?

6.American Authors – best day of my life

Maar het kan natuurlijk altijd vrolijker! Ook deze staat hoog op mijn eigen lijst. Want hello! Dit wordt toch the best day of my life?

7.Ellie Goulding – How long will I love you

Een mooie vrouwenstem, kraakheldere piano, en een prachtige tekst. Het zijn de ingrediënten voor een prachtig lied.

8.Jasmine Thompson – Rather be

Dit liedje is officieel natuurlijk een dansnummer. Maar deze cover van Jasmine is echt een pareltje. Haar stem is die van een engel, en de akoestische gitaar maakt dit nummer perfect voor je wandeling down the aisle.

9.All you need is love

Origineel van The Beatles, maar stiekem zijn de covers van dit nummer ook geen kattepis. Deze cover vind ik erg schattig. Maar de video… Nee, gewoon nee.

10.Frankie Valli – Can’t take my eyes of you

Hou je wel van een beetje oldskool? Wat dacht je dan van dit nummer? In het begin rustig, maar daarna kan je helemaal uit je plaat gaan. Ook wel eens leuk om te doen toch?!

Welke liedjes ga jij gebruiken tijdens je bruiloft?

Hebben jullie al een band en een DJ?

Want die maken van deze nummers natuurlijk echt een feestje! Zoeken jullie nog iemand? Neem dan snel een kijkje bij onze Lievelingsleveranciers; de leukste en beste bands en DJ’s die er zijn.

Lees ook
Bruiloftmuziek: een playlist

Coverfoto: Shutterstock