Een traantje wegpinken bij een video… Het kan met een film van je bruiloft. Maar wel als je let op de volgende dingen bij het boeken van een videograaf!

Net als bij trouwfotografen hebben ook videografen ieder hun eigen stijl. En dat is niet iets waar je zomaar aan voorbij kunt lopen. Daarom is het verstandig om je goed te verdiepen in een videograaf voordat je die boekt voor je bruiloft. Dit om teleurstelling te voorkomen… Naast een klik met de videograaf zijn de volgende punten ook erg belangrijk:

De lengte van de film

Hebben jullie bijvoorbeeld al nagedacht over de lengte van de film van jullie bruiloft? Vroeger was het heel normaal om een videoband te hebben van een paar uur (en je kinderen daar dan later mee te terroriseren, ‘mam, duurt het nog lahaannggg?’). Tegenwoordig zien we veel films van tussen de 3 en de 10 minuten. Elke videograaf heeft hier een eigen mening over. Zorg er dus voor dat je weet wat je zelf wilt, en wat de videograaf biedt voordat je een boeking maakt!


Bij Lievelingsleverancier Blij dat zijn wij krijg je er sowieso heel veel lol bij!

Muziek

Wil jij een film met de nieuwste top-40 nummers op de achtergrond? Of ben je juist groot fan van klassieke muziek? Ook hierin hebben de meeste videografen hun eigen voorkeur. De een zal zich bijvoorbeeld never-nooit-niet wagen aan top 40 liedjes, terwijl de ander dat júist heel mooi vindt. En wat willen jullie zelf? Mijn tip; laat het over aan de videograaf, maar bekijk wel van tevoren of je je kunt vinden in zijn of haar stijl muziek (die in andere films op zijn/haar website zijn gebruikt).


Prachtige video van Lievelingsleverancier Stories to tell / Pindakaas Productions.

Wel of niet praten?

Jep, ook dit is weer iets waarin je zult moeten kiezen. Sommige videografen maken volledige muziekvideo’s van hun trouwfilms, en hierin komt dan dus geen tekst terug. Dus dat is een optie. Zelf zijn wij toch wel fan van een gesproken onderdeel in je video. De geloftes die jullie uitspreken bijvoorbeeld, of dat mooie stukje uit de speech van je vader. Maar ook dit is uiteraard je eigen keuze! Wat is belangrijk voor jullie? Zoek hier je videograaf op uit.


Lievelingsleverancier Anouk Fotografeert vertelt graag het hele verhaal met prachtige beelden…

Het verhaal, de sfeer, de kleuren en de belichting

Naast de lengte, de muziek en gesproken tekst komt er nog veel meer bij een film van je bruiloft kijken. Hoe vertelt de videograaf bijvoorbeeld het verhaal van jullie dag? En hoe wordt de sfeer neergezet? Hou je van strakke beelden? Of vind je het mooier als het losser is gefilmd? En let ook goed op de kleuren en de belichting. Dit zijn allemaal dingen die elke videograaf weer anders maakt dan de ander. Zorg dus dat je echt goed hebt gekeken naar het portfolio voordat je een videograaf boekt.

Maar als je dan eenmaal je match hebt gevonden… Geloof mij, dan wordt je enorm gelukkig van jullie eigen bruiloftsfilm!

Coverfoto: Lott’s