Een grote, witte glimlach. Veel aanstaande bruidjes dromen ervan, en dus heeft Maartje haar tanden laten bleken om jullie de beste tips te kunnen geven!

Witte tanden, stiekem heb ik er altijd al van gedroomd. Ik heb als tiener zo veel drop gegeten tijdens het lezen van The princes diaries dat ik altijd het gevoel hield het nooit meer helemaal van mijn gebit afgeschrobd te krijgen. Toen ik zelf ging trouwen was ik zo druk met alle voorbereidingen en mijn werk dat ik er helemaal niet aan gedacht heb, terwijl een bruiloft juist de perfecte gelegenheid is om je tanden wat op te frissen. Hoogste tijd om het voor jullie eens te gaan uitproberen.

Als ik wat rond zoek op internet kom ik er achter dat er veel producten zijn om thuis je tanden mee te bleken, maar daar hoor ik zo veel gemengde reacties op dat ik die optie even links laat liggen. Ik heb nog vers in mijn geheugen die ene keer dat ik thuis mijn haar ging highlighten en daarna maar meteen voor een korte bob ben gegaan zodat je de schade niet zo goed meer zag.

De prijzen om je tanden professioneel te laten bleken lopen erg uiteen. Dat heeft te maken met het feit of een kliniek gespecialiseerd is in het bleken van tanden, of dat het een behandeling is die maar heel zelden wordt uitgevoerd. Ik kom uit bij de website van The white smile company, een keten die in veel grote steden een filiaal heeft en je een stralend wit gebit beloofd vanaf 59 euro. Binnen een mum van tijd heb ik en afspraak staan voor de volgende dag en kan het feest beginnen.

Mijn ervaring met tanden laten bleken

Ik ga naar een filiaal in Arnhem waar ik hartelijk wordt welkom geheten door Soukaina. Ik moet een intakeformulier invullen om te bepalen welke behandeling voor mij het meest geschikt is. Omdat ik de behandeling wil testen om er aan jullie brides-to-be verslag van te kunnen doen besluiten we om voor de premiumbehandeling te gaan. Deze behandeling maakt je tanden zo´n tien tinten lichter en kost op dit moment 129 euro. Veel bruiden gaan voor deze behandeling omdat hij je tanden flink onder handen neemt.

Soukaina laat me zien welke tint mijn tanden zijn en op welke tint we ongeveer gaan uitkomen na de behandeling. Ik kan me er nog weinig bij voorstellen, maar het ziet er goed uit! Ik poets mijn tanden met een speciale tandpasta en installeer me in de stoel. Ik krijg een soort tandenspreider in mijn mond, en ook wat watten die er voor zorgen dat mijn tanden zo droog mogelijk blijven tijdens de behandeling. Mijn lippen worden ingesmeerd met een dikke laag vaseline zodat ze niet uitdrogen en mijn tanden worden ingesmeerd met gel. Ik krijg een bril op, de ledlamp wordt op mijn tanden gezet en Soukaina stelt de lamp in op 20 minuten. Ik krijg een afstandsbediening waarmee ik tv kan kijken, maar door de bril die ik op heb, de lamp die er voor zit en mijn (zeldzame) plankingsets de avond ervoor kijkt dat niet zo heel relaxed. Verder voel ik trouwens niets van de behandeling. Soukaina komt iedere tien minuten even checken en doet iedere 20 minuten nieuwe gel op mijn tanden. Dit herhaalt zich drie keer, en dan ben ik ook wel blij dat de spreider uit m´n mond mag. Ik sta verbaast van het resultaat, het is echt heel erg wit geworden! Dit is vooral de eerste twee weken zo, vertelt Soukaina me. Daarna loopt het resultaat een klein beetje terug, om uiteindelijk uit te komen op de tint die ze me liet zien op het voorbeeld. Mijn tanden zullen in de komende jaren weer heel langzaam naar hun vroegere tint terug gaan, de snelheid waarmee dat gaat zal vooral liggen aan wat ik eet, hoe vaak ik poets en mijn rookgewoonten. Wat me vooral opvalt is dat mijn tanden egaal van kleur zijn geworden, ze hebben geen vlekjes of gele randjes meer aan de boven en zijkanten, mooi!

De eerste drie uur na de behandeling mag ik niks eten en alleen melk en water drinken, maar daar maak ik stiekem een milkshake van omdat ik nou eenmaal met een goeie vriendin in de stad ben en ik echt trek heb. De komende dagen doe ik nog rustig met al te heftig gekleurd voedsel en drink ik mijn glas rode wijn voor de zekerheid door een rietje. Het valt thuis (gelukkig) niemand echt op dat ik witte tanden heb, maar ik merk zelf dat het mijn make-up mooier doet uitkomen en ik er wakkerder en frisser uit zie met minder moeite.

Al met al een behandeling die doet wat hij beloofd met een mooi resultaat waar iedereen die je glimlach ziet nog jaren na je bruiloft plezier van heeft!

Tips voor als je je tanden laat bleken bij The white smile company:

  • Eet goed van te voren, je mag tot drie uur na te behandeling niks eten.
  • Neem iets mee om naar te luisteren terwijl je in de stoel ligt voor als je niet zo’n tv kijker bent.
  • Plan je behandeling in de twee weken voor je bruiloft, dan is het resultaat het witst.

Ga jij je tanden bleken voor je bruiloft?

Coverfoto: Anouk fotografeert