Hoera! Het is lente! Ga jij binnenkort trouwen? Of misschien wel volgend jaar in de lente? Doe met deze blog dan inspiratie op voor de styling van een lente bruiloft.

Steeds minder wolken en meer blauw en zon aan de lucht. De lente komt eraan!  Zonnestralen schijnen je huis binnen, vogels fluiten, geroezemoes klinkt van de terrasjes en de winkels hangen vol met fleurige kleren. Verlang jij ook naar de lente?

De lente is prachtig. Bomen worden weer groen en de bloesem komt uit, naar mijn mening is de natuur in de lente op z’n mooist. Misschien trouwen jullie wel aanstaand voorjaar en zijn jullie volop op zoek naar ideeën en inspiratie. Wat wordt onze themakleur? Welke bloemen gaan we terug laten komen in het bruidsboeket, de tafelstyling of op de feestlocatie? Als je in de lente trouwt mag het een feest zijn van bloemen.

Lente bruiloft 1
Bron foto’s: Brittany Janelle photography & Nick Radford photography

Bloemen op eten en drinken

Bloemen zijn in het voorjaar ook prachtig te gebruiken als versiering van eten en drankjes. Denk bijvoorbeeld aan bloemen op je bruidstaart. Een feestelijk moment dat nog fleuriger wordt gemaakt door bloemen. Of wat dacht je van bloemen op je servet of dinerbord. Zo wordt je tafelstyling compleet. Met deze kleine details kun je al jeu geven aan jullie grote dag zonder dat daar een enorm budget voor nodig is. Geven jullie een tuinfeest? Dan kunnen de grote tap-karaffen met vers fruit en bloemen niet missen. Lekker fris en te maken in elke gewenste kleur die past  bij jullie grote dag.

Lente bruiloft 2
Bron foto’s: Meredith PerdueJess Dewes photography.

Voorjaarsbloemen

Natuurlijk geef ik ook wat tips voor typische voorjaarsbloemen. Want bloemen die je gebruikt moeten bij de tijd van het jaar passen. Je trouwt immers niet voor niets in de lente. In het voorjaar kun je denken aan de volgende bloemen: tulpen, pioenrozen, anemonen, seringen, margrietjes, ranonkels, wax flower, orchideeën, vergeet-me-nietjes, narcissen, lelietjes van dalen, blauwe druifjes en magnolia.

Succes en een vrolijk voorjaar!

Bron coverfoto’s: Heirloom Collective & Bonnie Berry