Net verloofd? Een half jaar of een jaar getrouwd? Of gewoon zin om samen quality time te vieren? Met deze romantische uitjes breng je jullie gezamenlijke dag of weekend op unieke wijze door!

Prachtige Japanse gerechten in Amsterdam

Mijn lief en ik zijn dol op goed en lekker eten. Als er iets te vieren valt, dan doen wij dat meestal door middel van een heerlijk etentje. Ons eerste huwelijksjubileum vierden wij bij Yamazato, een sjiek en geweldig goed Japans restaurant in Amsterdam. De echte Japanse keuken, de bediening in traditionele outfits en het eten met stokjes maakte het voor ons tot een ware belevenis!

Relaxen op de Veluwe

Zijn jullie toe aan een heel weekend genieten? Ga voor een dagje sauna en wellness bij de Veluwse Bron en kom helemaal tot rust. Tijdens de andere weekenddag is het leuk om fietsen te huren en de Veluwe te verkennen. Een stop bij het Kröller-Müller museum mag niet ontbreken en maakt jullie weekend ook nog cultureel: de moderne kunst die je hier vindt, is zelfs leuk voor mensen die nauwelijks musea bezoeken.


Foto: Unsplash / Joseph Gonzalez

Verse Franse gerechten in Groningen

In het noorden van het land geniet je bij restaurant Voilà in Groningen van een wisselend 5-gangenmenu. Iedere dag verse producten uit de Franse keuken zorgen voor een smakenparadijs op je bord.

Wind en snelheid op het strand

Houden jullie van het strand èn van actie? Ga blokarten! Deze eenvoudig te leren sport zorgt voor lekker wat wind en snelheid. In een door de wind aangedreven driewieler met daaraan bevestigd een zeil, rijd je zo hard als je wilt over het strand. Je gebruikt het voorwiel om te sturen en de achterwielen om te draaien – die doe je door met je ene hand het stuur te bedienen. Met je andere hand bestuur je het zeil. Wil je echte uitdaging, dan kun je proberen om maar liefst een snelheid van 90 km per uur te behalen van met de blokart!

3, 4, 5, of zelfs 6 gangen in het zonnige zuiden

Mijn man en ik vierden al diverse voor ons belangrijke momenten in het sjieke Au Coin Des Bons Enfants in Maastricht. Als prima afsluiter van een dagje shoppen in het zuiden geniet je hier van een maar liefst 3, 4, 5 of zelfs 6-gangen menu. Geef je wensen door aan de chef en laat je vervolgens verrassen door de geweldige smaken en texturen! Bijpassende wijnen maken het genot compleet.


Foto: Klimbos Lage Vuursche

Samen op avontuur in het klimbos

In Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche (Baarn) kunnen jullie je lekker samen uitleven op diverse parcours. Het gemakkelijkste klimstuk is op 2 meter hoogte, maar er is ook zat op te beleven voor de echte durfal: het hoogste deel van het klimbos bevindt zich op 22,5 meter hoogte. Door het continue zekersysteem is ieders veiligheid gewaarborgd. Ga er dus lekker samen op uit en geniet van de gezonde boslucht en het mooie uitzicht vanaf de hoogste klimpunten!

Staan er nog romantische uitjes op jullie kalender?

Coverfoto: Unsplash / Clarisse Meyer Photography